Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи

Решенията на Австрия и Нидерландия били вътрешнополитически
187
Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи
Снимка: Dnes.bg, архив

"Ако България бъде изолирана от Шенген, руската пропаганда ще се умножи по десет. Руските хибридни атаки ще станат по-ефективни. Какви ще бъдат техните послания? – Много елементарно. Българите са втора категория хора, изоставени от Европа", каза Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017 г.), на международната конференция „Войната се води не само на бойните полета: Хибридната война на Русия“. Събитието е организирано от фондация „Конрад Аденауер съвместно със Софийския форум за сигурност.

Още по темата

За какви ценности говорим, когато Австрия и Нидерландия поради вътрешнополитически причини, въпреки че от 2011 г. България изпълнява определени технически критерии, оставят България. Да го кажем в прав текст. Когато България остане сама, изолирана, в периферията на Европейския съюз (ЕС), големият победител е Путин. Путин и неговите популисти в България, каза още Плевнелиев.

"Относно войната на Русия в Украйна той отбеляза, че е невиждана и не знаем кога ще приключи. Не знаем докъде ще стигне диктаторът в Москва, който по нищо не се различава от един друг диктатор, който отказваше правото на хората да се самоопределят. За мен е ясно, че Путин е новият Хитлер", заяви Плевнелиев и добави: "Той по никакъв начин не е готов да даде свобода на самоопределение на украинският народ, не е готов да приеме, че тази горда нация може да има своя суверенитет, бъдеще, обществен ред. И в никакъв случай те няма да приемат, че един съвременен диктатор се опитва да им наложи, ако щете, неговото желание тях просто да ги няма".

По думите на Плевнелиев днешната война се води навсякъде и не е само по телевизионните екрани. Тя е в България, Германия, във всяка европейска държава. Тя засяга държавите по света, каза той. Плевнелиев отбеляза, че тази война има своите аспекти и в никакъв случай не е само военна  - тя е енергийна, пропагандна, хибридна война, кибер война, икономическа война.

Плевнелиев изтъкна, че трябва да защитим ЕС като проект за мир. Според него обаче мирът не е възможен, когато ядрена сила, членка на съвета за сигурност на ООН, може да взривява правилата на същата тази организация. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: ШенгенПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
22
 
! Отговори
L. преди 1 година
Това ли ни е най-големият проблем, свързан с Шенген? Румънците вече заплашиха Австрия с преки икономически загуби, а ние само хленчим и плашим с някаква мечка, дето два пъти сме срещали вече!
97
0
 
20
 
! Отговори
ххх преди 1 година
Запада са лицемери , България трябва да е буфер между ЕС и Турция !!! Да спира талибаните от Турция и Гърция !!!
96
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята на западняците е ясна. България беше умишлено унищожена от Запада, защото те много добре знаят, че от българина евроатлантик никога няма да стане. Рано или късно пак сме във съюз с Русия, обаче руснаците ще трябва да губят време и ресурси да ни направят отново нормална държава
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия и Русия перат руските пари! Това е въпрос за 200лв в Стани богат! Кой не го знае?! Че в Холандия е офшор и не плащат данъци, а Виена е финансова черна дупка и министрите танцуват валс с Путин! Учудващо е, че от Германия ни вопъл ни стон! Никаква подкрепа! Велето мълчи гузно и даже разпространиха клевети за границата, че сме стреляли... позор другари немци!
94
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не му писна на тоя да се показва. Явно добра пара взима щом напоследък пак изпълзя
93
14
 
9
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Ако наистина в България надделеят проруските сили,заслугата до голяма степен за това ще е на нидерландия и австрия.Тези държави ни работят в момента за сплотяването на ЕС,а работят за путин.Срам и позор.
92
9
 
19
 
! Отговори
bah humbug преди 1 година
Коя ръка хора можем да бъдем, след като плевнелиев ни e бил президент?
91
12
 
15
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Де таз руска пропаганда бя туркоробци?
90
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има 60 000 руски шпиони и слуги, начело с Митрофанова, БСП,Радев, ДБ,ПП. Трудно ще е да ги неутрализираме. Трябва в цялата страна, да се вдигнат всички срещу тях.
89
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да потънем съвсем, да отворим границата и авиолиниите си, та всички бежанци да стоварим в Нидерландия и Австрия. Да знаем поне, за какво сме наказани.
88
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма журналистика, а слугитож на едни случайници, продажници от ПП, които съсипаха България.
87
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС НЕ Е проект за мир! ЕС е изначално ИКОНОМИЧЕСКИ проект. А сега още по-малко е за мир. Днес има съобщение и в български медии. че ЕС щял да даде ОЩЕ 25 милиона евро за опозицията в Беларус!!! Това за мир ли е или за тероризъм? Кой на практика спонсорира тероризма? И кой български гражданин е гласувал или упълномищил представителите на България да дават български пари за разбиване на чужда дъежавност?
86
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да преглъщане егото си, алчността си и жаждата за власт, дори и в този труден за България момент. ИТН, ПП,ДБ,БСП ни докараха до тук.Сега дърпат чергата към себе си, докато съвсем я скъсат...Тогава България става територия, под руския чадър. Истинските българи трябва да излязат и изгонят ПП,БСП,ДБ с камъни, от властта.
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пудел !
84
3
 
16
 
! Отговори
15 години преди 1 година
Чакане по опашки и гранични проверки. Страшна европейсаа перспектива. После кажете че не се отнасят към нас като към хора втора ръка. Впрочем и украинците ги чака същото.
83
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,пак ли тоя ли.ли.пу.т срам и позор за България,трябва да се разтреля публично
82
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В съдбовни моменти като този, нациите действат като един. Сега си проличават корумпираните и национално неотговорните, кои са. Това са крадците и лъжците от ПП,ДБ,БСП.
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я г-н Плевнелиев да се изкаже по въпроса защо така в Германия има условия за държавен преврат? Защо в Германия от години съществува организация, която на митинги развява знамето от времето на Райха, т.е. на империята, която издава лични карти и паспорти, на които пише "имперски паспорт"? Зашо сред военните структури на Германия има сериозни фашизоидни организации, крали оръжия, без властта да ги усети? Зашо партията Алтернатива за Германия събира почти същите % одобрение, колкото управляваЩата?
80
7
 
9
 
! Отговори
Браво Браво преди 1 година
Радев,Нинова ,Киро и Асен си свършиха заданието-да останем буфер-терен за действия между запада и Русия и двете страни ни ограбват и ще използват България за поле на действия бойни или шпионски мероприятия.
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевнелиев е прав, ако не ни приемат сега в Шенген, за 1 година могат да се случат толкова повратни неща, че дори да се видим извън ЕС. В парламента има много партии, работещи явно или скрито обслужващи руски интереси. Тази война им дойде като гръм от ясно небе, защото трябваше да си разкрият картите. Тези хора съзнателно не са работили в полза на присъединяването ни към Шенген и сега театрално се правят на разочаровани-като Радев, Йотова и т.н. Но вината е тяхна!