Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи

Решенията на Австрия и Нидерландия били вътрешнополитически
187
Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи
Снимка: Dnes.bg, архив

"Ако България бъде изолирана от Шенген, руската пропаганда ще се умножи по десет. Руските хибридни атаки ще станат по-ефективни. Какви ще бъдат техните послания? – Много елементарно. Българите са втора категория хора, изоставени от Европа", каза Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017 г.), на международната конференция „Войната се води не само на бойните полета: Хибридната война на Русия“. Събитието е организирано от фондация „Конрад Аденауер съвместно със Софийския форум за сигурност.

Още по темата

За какви ценности говорим, когато Австрия и Нидерландия поради вътрешнополитически причини, въпреки че от 2011 г. България изпълнява определени технически критерии, оставят България. Да го кажем в прав текст. Когато България остане сама, изолирана, в периферията на Европейския съюз (ЕС), големият победител е Путин. Путин и неговите популисти в България, каза още Плевнелиев.

"Относно войната на Русия в Украйна той отбеляза, че е невиждана и не знаем кога ще приключи. Не знаем докъде ще стигне диктаторът в Москва, който по нищо не се различава от един друг диктатор, който отказваше правото на хората да се самоопределят. За мен е ясно, че Путин е новият Хитлер", заяви Плевнелиев и добави: "Той по никакъв начин не е готов да даде свобода на самоопределение на украинският народ, не е готов да приеме, че тази горда нация може да има своя суверенитет, бъдеще, обществен ред. И в никакъв случай те няма да приемат, че един съвременен диктатор се опитва да им наложи, ако щете, неговото желание тях просто да ги няма".

По думите на Плевнелиев днешната война се води навсякъде и не е само по телевизионните екрани. Тя е в България, Германия, във всяка европейска държава. Тя засяга държавите по света, каза той. Плевнелиев отбеляза, че тази война има своите аспекти и в никакъв случай не е само военна  - тя е енергийна, пропагандна, хибридна война, кибер война, икономическа война.

Плевнелиев изтъкна, че трябва да защитим ЕС като проект за мир. Според него обаче мирът не е възможен, когато ядрена сила, членка на съвета за сигурност на ООН, може да взривява правилата на същата тази организация. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: шенгенПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е гeи, но е прав?!
57
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Поредните глупости и лъжи.
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой се обажда от коневръза?
55
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е антипатичен, но е абсолютно прав тука.
54
2
 
1
 
! Отговори
ХАХААХАХХХАХ! преди 1 година
АХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХХАХ! Етва заглавие *** разби!
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
благодарим ти лицемерна европа, че ни връщаш към руските кръгове, не че сме успявали някога да се отървем от тях, иначе щяхме да сме нормална държава
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А добрутро! Сетиха се! Че тя се умножи вече, и то многократно. Ега ти партньоритебимаме. С такива партньори врагове не са ни нужни.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До gogo ще трябва някой и фандъка да я изрине
50
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, Русия никога не е имала териториални претенции към Украйна, такива бяха необходими, за да се съпикясат украинците и да спрат да бомбят някой техни области. Второ, Русия им каза в прав текст, докато са съседи на Русия, не могат да бъдат в НАТО, логично е. Трето, това не е война на украйна а на САЩ и целта не е слаба Русия, а слаба Европа. САЩ се страхуват от дружба м-у Русия и Европа най-много.
49
5
 
11
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
Откакто сме в ОЙРОсъюза, еврогейовете са на почит, що така?!
48
4
 
11
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Абе тая фандъкова няма ли сметопочистваща техника да го изрине тоя...
47
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Недоразумението ПлевньоБанов да ходи да чисти на синоптичката и да се скрие от света, бок Лука му с ***
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 - "И какво общо има шенген с пропагандата?!" Ами сигурно прогандата като стигне шенгенска граница ,не и дават виза и не може да влезе :)))))
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росен евро комсомола е същия като соц. комсомола. Затова и на тези калъфи им харесва толкова много. Имат нужда да бъдат обладавани от "чужденци" нон стоп. Диагнозата е ясна... 500 години робство и после им подариха свобода и държавност, но прасето си иска копанята...да бъде управлявано, унижавано и коледно. Това изповядва и този кух човек
44
2
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Така е, Плевнелиев, но лошото е, че няма да е пропаганда, а истина, както и че няма да е виновна Русия, а самата действителност. За ЕС НИЕ, ИЗТОЧНА ЕВРОПА (ОСОБЕНО БГ), НАИСТИНА СМЕ 2-РА КАТЕГОРИЯ ХОРА. ВИНАГИ СМЕ БИЛИ! Разшириха си корпоративните пазари, прокорват неокомунистическа (***) идеология, засмукват студенти и образовани млади кадри да им работят, точат златни ресурси, а като стане дума за визи за САЩ и за Шенген: "Сори, не сте готови!"
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заляти сме от дразнеща укро пропаганда,която на всичко българско казва "руско".Ужасни са и плюят България,българите,българските политици,българските полицаи и българските военни.Руската или е малко,или не е така дразнеща...как пък не видях ни един където да пише за Русия и против българи?За сметка на това от укро пропагандата се скъсват.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за съжаление ни хвърлят към рашистан европейците с тяхното лицемерие, тъкмо започнахме да се отърсваме от руските окови сковали държавата ни... някой нещо хубаво да е видял от рашистан освен приказки за братушки, но сме им и на тях братушки, колкото и на европейците, продаваха газ десетилетия по евтино на германи, отколкото на нас, примерно
41
3
 
5
 
! Отговори
ДОКО преди 1 година
КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ КЛОУН, *** ИЛИ ЗЕЛЮ?
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж и Плевналиев да е прав. България Е изоставена и изгаврена за пореден път. Няма технически причини да сме извън Шенген и ги няма от години. Ако става въпрос за мигрантския поток, той минава също толкова спокойно Гърция и Словения, колкото България. Да не говорим за Италия. Не е причината това, Австрия и Холандия се правят на интересни по вътрешни причини, а ние като кученца стоим пред вратата с вдигната *** и чакаме. Обидно е, просто е обидно.
39
3
 
4
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 1 година
Това е чудесно, а тъкмо и Росица Банева ще се скрие по-надълбоко!