Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи

Решенията на Австрия и Нидерландия били вътрешнополитически
187
Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи
Снимка: Dnes.bg, архив

"Ако България бъде изолирана от Шенген, руската пропаганда ще се умножи по десет. Руските хибридни атаки ще станат по-ефективни. Какви ще бъдат техните послания? – Много елементарно. Българите са втора категория хора, изоставени от Европа", каза Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017 г.), на международната конференция „Войната се води не само на бойните полета: Хибридната война на Русия“. Събитието е организирано от фондация „Конрад Аденауер съвместно със Софийския форум за сигурност.

Още по темата

За какви ценности говорим, когато Австрия и Нидерландия поради вътрешнополитически причини, въпреки че от 2011 г. България изпълнява определени технически критерии, оставят България. Да го кажем в прав текст. Когато България остане сама, изолирана, в периферията на Европейския съюз (ЕС), големият победител е Путин. Путин и неговите популисти в България, каза още Плевнелиев.

"Относно войната на Русия в Украйна той отбеляза, че е невиждана и не знаем кога ще приключи. Не знаем докъде ще стигне диктаторът в Москва, който по нищо не се различава от един друг диктатор, който отказваше правото на хората да се самоопределят. За мен е ясно, че Путин е новият Хитлер", заяви Плевнелиев и добави: "Той по никакъв начин не е готов да даде свобода на самоопределение на украинският народ, не е готов да приеме, че тази горда нация може да има своя суверенитет, бъдеще, обществен ред. И в никакъв случай те няма да приемат, че един съвременен диктатор се опитва да им наложи, ако щете, неговото желание тях просто да ги няма".

По думите на Плевнелиев днешната война се води навсякъде и не е само по телевизионните екрани. Тя е в България, Германия, във всяка европейска държава. Тя засяга държавите по света, каза той. Плевнелиев отбеляза, че тази война има своите аспекти и в никакъв случай не е само военна  - тя е енергийна, пропагандна, хибридна война, кибер война, икономическа война.

Плевнелиев изтъкна, че трябва да защитим ЕС като проект за мир. Според него обаче мирът не е възможен, когато ядрена сила, членка на съвета за сигурност на ООН, може да взривява правилата на същата тази организация. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: ШенгенПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като Плeвню, Пaсито, Ивo Инджев и т.н., трябва директно да ги екстрадират към Израел или САЩ и да нямат право да стъпят повече в България. Говорят против пропаганда и реч на омразата, а реално от техните изявление се сипе точно това и настройва хората на същата вълна - кипят от злоба и ненавист.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека покажем и ние европейска солидарност като отворим границата и пуснем о р к и т е да ги налазят, нашата европейска солидарност ще е същата като тяхната!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плювко
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пювко...едно време така му викахме
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупавите хора говорят глупости
33
3
 
20
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Значи еврог*йска пропаганда може,а руска не.Коя е по-лоша според вас???Аз си мисля,че по-лошо от това да убеждават синовете ни,че е много хубаво да спят с други момчета и че мургавките ни събратя са повече хора от нас няма как да е
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 Нинова и Божанков бяха освен комсомолски и от СДС, заради келепира. После се приземиха в БСП, пак по същата причина.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне частично да ни приемат. По въздух поне. Да видим че ни уважават и наистина са ни приятели.
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам много хора русофили, уважавам ги, но България трябва да гледа към Европа и богатите страни. Миналото си е минало.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, ДБ,БСП, Възраждане закопаха България, заради своя егоизъм, неотговорност и алчност. Те са причината, поради която не сме в Шенген. ГЕРБ подготви страната за Шенген, влязохме в Европейския банков съюз при Борисов. Имаше нагласа за влизане, преди Хърватия, а сега сме след Румъния, или аут. Радев/ИТН,ПП,ДБ,БСП, спряха развитието на България. Въведоха корупционни проекти и договори, омраза, изчегъртване и направиха страната непредвидим, отъващ се, разграден двор.
28
3
 
28
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Бихте ли ми казали, в коя нормална държава чужда фондация може да създаде партия. И тази партия да управлява 12 години. Защото тази фондация създаде и финансира ГЕРб, даже Борисов си го признава не един и два пъти. Трябва и тук закон за чуждите агенти. А индивида вдигнал ръчичка на снимката, ТО даже не заслужава коментар.
27
1
 
11
 
! Отговори
mn преди 1 година
Това, че нещо може да бъде използано като наратив за руска пропаганда, не го прави по-малко вярно. Да, за Европа сме втора ръка хора и това много хора могат да ви го кажат години преди войната в Украйна и нуждата от руска пропаганда.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Роската не спре с изказванията, всички ще станем накрая русофили или поне анти ЕС!
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж да съм съгласен с този. Бълагария веднага в Шенген и в еврозоната.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи им бе Роска !
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Събитието е организирано от фондация Конрад Аденауер", тази фондация "организира" и ГЕРП с нейният вожд "тиквичката"
22
2
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ГНЪС !!..Когато тоя беше комсомолски секретар ни плашеше с "Упадъчната пропаганда на прогнилия Запад"...Сега обърна набързо палачинката...Как им викахме на такива персони?
21
1
 
5
 
! Отговори
аа преди 1 година
то като си *** е за цял живот не е временно
20
1
 
18
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Нищо не става от тая стара дъвка
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че никога няма да ни вземат в Шенген. И не защото не изпълняваме условията, а защото западняците ни мразят. Мразят езика, азбуката и религията ни. За тях българите сме руснаци. Взеха ни в ЕС само защото се уплашиха, че ще сме в съюз с Русия и ще има руски военни бази в България. Новото на лицемерие и подлост на западняците е безкрайно.