Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи

Решенията на Австрия и Нидерландия били вътрешнополитически
187
Ако България остане извън Шенген, руската пропаганда ще се умножи
Снимка: Dnes.bg, архив

"Ако България бъде изолирана от Шенген, руската пропаганда ще се умножи по десет. Руските хибридни атаки ще станат по-ефективни. Какви ще бъдат техните послания? – Много елементарно. Българите са втора категория хора, изоставени от Европа", каза Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017 г.), на международната конференция „Войната се води не само на бойните полета: Хибридната война на Русия“. Събитието е организирано от фондация „Конрад Аденауер съвместно със Софийския форум за сигурност.

Още по темата

За какви ценности говорим, когато Австрия и Нидерландия поради вътрешнополитически причини, въпреки че от 2011 г. България изпълнява определени технически критерии, оставят България. Да го кажем в прав текст. Когато България остане сама, изолирана, в периферията на Европейския съюз (ЕС), големият победител е Путин. Путин и неговите популисти в България, каза още Плевнелиев.

"Относно войната на Русия в Украйна той отбеляза, че е невиждана и не знаем кога ще приключи. Не знаем докъде ще стигне диктаторът в Москва, който по нищо не се различава от един друг диктатор, който отказваше правото на хората да се самоопределят. За мен е ясно, че Путин е новият Хитлер", заяви Плевнелиев и добави: "Той по никакъв начин не е готов да даде свобода на самоопределение на украинският народ, не е готов да приеме, че тази горда нация може да има своя суверенитет, бъдеще, обществен ред. И в никакъв случай те няма да приемат, че един съвременен диктатор се опитва да им наложи, ако щете, неговото желание тях просто да ги няма".

По думите на Плевнелиев днешната война се води навсякъде и не е само по телевизионните екрани. Тя е в България, Германия, във всяка европейска държава. Тя засяга държавите по света, каза той. Плевнелиев отбеляза, че тази война има своите аспекти и в никакъв случай не е само военна  - тя е енергийна, пропагандна, хибридна война, кибер война, икономическа война.

Плевнелиев изтъкна, че трябва да защитим ЕС като проект за мир. Според него обаче мирът не е възможен, когато ядрена сила, членка на съвета за сигурност на ООН, може да взривява правилата на същата тази организация. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: ШенгенПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да не се мисли за нещо по добро
117
2
 
5
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
За каква руска пропаганда говорят тези ,след като европейската пропаганда забрани всякаква информация идваща от Русия!! Спряха ни руската телевизия още март месец...... Става въпрос за коментарите по форумите ли? Ми няма руска пропаганда! Един руснак не познавам, руски не говоря, обаче искам Русия да победи...- безплатно! Просто не харесвам САЩ !
116
5
 
11
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Защо плевела на беше санкциониран по магнитски? Има ли някой тук който да си въобразява, че тази ходеща машина за производство тор има умствени възможности да натрупа капитал по честен начин? Та това е същество, което дори жена си не можа да задържи и тръгна да тича след кухи *** на дърти години, а седнал да дава акъл за управлението на държава. Погледнете в коментарите колко го обичат хората и пак си попитайте PR-ите. А президентите уж ги избираме ние...
115
3
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Това на снимката Хитлер без мустаци ли е?
114
5
 
10
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Боже опази, този *** пак взе да дава акъл. Не случайно съм написал ***. Когато се напише тази думичка в търсачката на GOOGLE познайте какво намира тя.
113
4
 
20
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Боже, боже и този некадърник е бил президент на България
112
11
 
35
 
! Отговори
Синоптик преди 1 година
Това е най-слабият президент на българия досега той беше пешката на борисовАз не съм виждал по-голяма пропаганда от западните страни и съединените щати всеки ден говори те срещу русия че тя е лошата а те са добрите а всъщност господин плевнелиев забрави какво направи сащ в ирак и либия сирия виетнам афганистан йемен плевнелиев е долен предател на българщината и тръгнал той да дава съвет на хората за шенген нямаме нужда от руска пропаганда така или иначе българия обича руския народ
111
10
 
36
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Това недоразумение, стана дори Президент на Р България! И продължава да говори за русофили и евроатлантици, вместо да се засрами и посипе главата си с пепел, защото е част от тази политическа сбирщина, която над тридесет години управлявайки България я унищожава, фалира, разболява и разпродава на парче. Политическата сг$н в България, е без съвест, без род, алчна, страхлива и ненаситна. И за това не е виновен Путин, комунизмът или който и да е. За това сме виновни ние българите, защото още търпим
110
9
 
18
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Това недоразумение, стана дори Президент на Р България! И продължава да говори за русофили и евроатлантици, вместо да се засрами и посипе главата си с пепел, защото е част от тази политическа сбирщина, която над тридесет години управлявайки България я унищожава, фалира, разболява и разпродава на парче. Политическата *** в България, е без съвест, без род, алчна, страхлива и ненаситна. И за това не е виновен Путин, комунизмът или който и да е. За това сме виновни ние българите, защото още търпим.
109
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двулични интереси. Редно беше след отказа на Австрия, ние да закрием Била, тя е австрийска, но интереса клати феса.
108
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги българите, най правите и най умните, няма по "първи" в даването на акъл на македонците, но когато някой размаха пръст срещу нас започваме да ревем с ред сълзи ред сополи. едно време наричахме етносите в България - българи, а сега и македонците станаха българи за 30 години в България не се промени нищо, няма и да се промени. Кажи му българин и го остави!
107
15
 
31
 
! Отговори
д преди 1 година
Няма нужда от руска пропаганда, че българите са втора ръка хора. Ние СМЕ втора ръка хора. Бутащи рушветчета, почитатели на шуробаджанащината, необразовани, неграмотни, нереализирани, озлобени, хврълящи си *** по улиците, търсещи далаверката, винаги търсещи вината в някой друг, но не и в самите нас. Те тия хора не са слабоумни, че да ни искат. Цяло чудо е, че изобщо ни взеха в ЕС, защото мястото ни е в Африка или Близкия Изток.
106
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роско п..тков Банов - срам,срам заБългария.
105
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, право в десятката, най-добрия президент който сме имали. Материала обаче си харесва рушшки агенти като Гоце Триппера и зеления чорап - Резиденто.
104
10
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Роско така активно и добре манипулира бг народ,той да не е някой грант на някоя НПО на САЩ..а то веднега започва да "крещи" -Дръжте крадеца.. .Роско ,а какво очакваш ти и твойте ментори от КРИП от бг народ,глупаи ли ги мислите !? А мислите ,че можете да ги манипулирате с това "дръжте крадеца"...я Роската да отговори защо не ни приемата вечетолкова година ,а през последните години то Той и неговата партия ГЕРБ БЯХА НА ВЛАСТ И НЕ МОЖЕХА ДА НАПРАВЯТ ГРАНИЦАТА НЕПРОХОДИМА !?
103
1
 
29
 
! Отговори
хх преди 1 година
До българина . двойните стандарти си ги правиме ние единствено. Австрия ни блокира за Шенген като много корумпирана държава, но в същото време имат бизнеси за милиарди тука - EVN, A1 и др. Някой нещо да каза за тия бизнеси? Българинът е толкова лесен за подкупване, че си е направо ковврата на Европа
102
7
 
23
 
! Отговори
БейлиЗ преди 1 година
Защо въобще ни занимавате с жената на синоптичката?
101
6
 
16
 
! Отговори
българина преди 1 година
нее, няма да се умножи нищо такова, само хората осъзнали ценностите на двойните стандарти, искаме Референдум сега!
100
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,евроЛайнатически ***!Вие нямате ли национално достойнство,за да реагирате на тази многогодишна национална гавра на западноЛайнарите,че все гледате да оплюете Русия,заради една национална реакция на българофилите,на хората с национално достойнство!Да виПикам на евроБоклука!
99
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата ще се умножи а с това и путинофилите в България ще се пръкнат още повече.А истината е че на руснаците им дреме на дедовия за българите.