БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да Ви подкрепим

Зад него стояла ГЕРБ
Обновена: 8 дек 2022 12:20 | 8 дек 2022 11:58, Камелия Цветанова
115
БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да  Ви подкрепим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е приел номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус.

Още по темата

Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един съвет - "кандидата за премиер на ГЕРБ Николай Габровски" може да го съкратите на "момчето на Бойко".По-лесно се разбира и не се налага да се помни име на някакъв човек, който след 3 месеца ще е сменен както се случи с всичките преди него.
94
0
 
1
 
! Отговори
ЕХО преди 1 година
НИЩО НЕ РАБОТИТЕ АЛЧНИ ЗА ПАРИ СТЕ ***
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кому е нужна подкрепа от комунисти ???? Това са лузърите на България - колкото пъти са управлявали , толкова пъти са катастрофирали държавата !!!! И затова ще стават все по-малко, докато изчезнат от политическия живот изобщо !!! С наглост и простащина взеха властта на 9-ти септември, но вече не е 1944 г. !
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много искахме да ви подкрепим ,ама нямахме желание
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментар # 100 се отнася за твърдението в к.92, че ПП, ДБ и БСП са путинисти. Моля?!
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Нито ПП, нито ДБ са лоялни към Путин. ПП са с проамериканска ориентация, ДБ са маша на И.Прокопиев, а БСП с лидер Нинова стана определено дясна партия. Възрожденците сами не знаят накъде клонят. Трите партии заемат деструктивна позиция и ако ББ и Д.Атанасова замълчат за известно време, оставяйки Т.Дончев да говори, ще се стигне до мига, в който коня, визирам народа, ще хвърли ездача си - лидерите на посочените по-горе партии. Друг изход няма. Остава и ПП да се изака.
89
0
 
11
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
нищо ново. обикновен червен феодализъм. наследена титла и длъжност. само тук. дори и в частните!
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е смешно.Нинова от провалената четворна коалиция докарали страната до това положение с пп- тата и дб-тата,бе много самонадеяна.Скоро я разкараха и от социнтерна .ГЕРБ са първи ,8хората ги слижиха първи,а малките партии и особено провалените ,защото 2 г. шуробаджанащина,заеми,лобизьм,диктатура,еедин куп бъркотии,и с големите претенции..
87
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо уважение пада към Смокиновото листо на Баце. И как няма да го уважават, че ако се махне това листо ги чака минаване с 200. Други пък разправят, че онова под листото било вече импотентно и затова вече го прикриват.
86
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Който не целува ръката на попадията ще целуне попа по оная работа ! Нинова Пепейците и Дебейците какво казват- за нас са най важни нашите малобройни избиратели а не България !
85
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ сигурно, няма да подкрепи втория мандат. ПП пътуват към небитието.
84
2
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Ти мен уважаваш ли ***.
83
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическото его на БСП, ДБ,ПП е нищо друго освен лоялност към Путин, алчност и жажда за власт, омраза към България. За тях е по-добре България извън Шенген, огъваща се, непредвидуема, корупционна страна, разграден двор, каквато я направиха, ако те не са на власт. Никакво чувство за национална отговорност. Хората виждат това. Ще си получат наказанието подобаващо.
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога кандидат за премиер не е получавал толкова личностно уважение от опонентите си! Предстои да видим втория и третия мандатоносители КАК ще бъдат "уважени".
81
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всички отивате при ИТН и ПП и БСП И ДБ. Оставяйте ги да си помечтаят още малко
80
2
 
22
 
! Отговори
ами преди 1 година
пълни нещастници ППи ДБ И БСП, какво си мислят че ще постигнат с нови избори...некадърниците си остават некадърници, ако ще и петдесет пъти да гласуваме,само пречат на тия които реално искат да решат проблемите
79
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 Понеже ти, не признават професор Габровски, значи никой не го признава. "Такова животно нема". Прочети поне биографията му. Да не дава Господ, да ти се наложи черепномозъчна операция, тогава близките ти ще треперят пред операционната, молейки проф. Габровски да те спаси.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 Хаах, сигурно често си поглеждаш в лексикона от реалната. Спести ни тъпите си коментари. Явно, неразбираш за какво става въпрос.
77
0
 
17
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Просто ще изтечат в канала като партийката на чалгаря,тя природата не обича изкуствените неща
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
78 Резилът е за ПП,ДБ,БСП, Възраждане е антиевроатлантическа партия. Габровски постъпва достойно, опитва да спаси България, в критичен момент. ПП,ДБ БСП заложиха държавата, срещу своя егоизъм и алчност. Хвърлиха държавата от хаоса, който създадоха в пропастта. Българи, трябва да накаже ПП,ДБ,БСП. Който гласува за тях, гласува против България.