Демерджиев за Шенген: Въпросът беше политически

България продължава да води разговори
21
Демерджиев за Шенген: Въпросът беше политически
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Въпросът беше политически – 25 държави ни подкрепиха много прозорливо. Продължаваме да мислим, че това е правилното решение, ще работим за промяна на мнението на двете държави”.Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Брюксел след като стана ясно, че България и Румъния остават извън Шенген.

Още по темата

„Докладът и становището на Чешкото председателство показаха, че България и Румъния отговарят на всички изисквания за приемането ни в Шенген. Две държави ни подкрепиха, смятайки, че това е правилното решение”, подчерта още той, цитиран от Нова телевизия.

Демерджиев изрази оптимизъм, че България продължава да води разговори. „Първият опит е да приключим преговорите до края на годината. На прав път сме. Австрия даде ясно да се разбере, че има механизми, компромиси, които би приела. Предлагаме съвместни наряди, техни представители да дойдат на границата ни. Открити сме”, категоричен е министър Демерджиев. .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Шенгендемерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Европейският Съюз има любими и недолюбени деца. Корупцията е навсякъде. Не това трябва да бъде критерий за приемане в зонатаШенген. Приеха Хърватия. Може би защото правителството й действа по-добре?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората ни знаят голяма корупция и престъпност
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основна тема трябва да бъде БИТКАТА с корупцията и неравенствата, които са огромни за една държава от европейския съюз. Къде с социалните отговорности? Няколко седмици загубихте времето на обществото за да си върнете хартиената бюлетина!! Вместо да се борите с бандитите от статуквото? Е, дааа. Обаче как да стане, когато същите се опитват да се върнат на власт и да си продължават порочните практики на грабежи и усвояването им в хотели. Как да стане? Ясно се вижда, кой с кой работи! Не може повече
7
3
 
1
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Да политически е. Генерал, спуснат тайно с руски парашут.Крим е руски, а Гешев непоклатим. Не давате оръжие на Украйна, искате руски газ и петрол. Парашутиста разбива с интриги и инженерство партиите и парламента. И накрая Шенген през крив макарон, евро през крив макарон и шут от ЕС и НАТО. Резултат- управляема диктатура. Курица не птица, Болгария не заграница! Молодец товарищи Радев, Борисов, Доган, Корнелия и Копейкин!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
въпросът е дискринационен ако питат мен, а реакцията на солидарна европа лицемерна!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев , наложи ли вето на холанския кандидат за шеф на фронтекс , или после ще се вайкаме , че и от там ни цакат .
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е, че постоянно има убити полицаи... а ти си шеф на МвР. В това е въъпросът!
3
3
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Ахахахахаха, Бaньo от снимката гледа като oaкaн и продължава да си фантазира че всичко е ОК , ахахахахахахаха
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съвместни наряди...направо им дайте ключовете от министерски съвет и от трезора на бнб да го ***... то бива бива ама публично да си признаваш че не можеш да си свършиш работата (или нямаш желанието което е по страшно) и искаш друг да те замести на твоята собствена територия....
1
2
 
3
 
! Отговори
Misha преди 1 година
Хахахахахахаха