ГЕРБ: ПП е политическо свлачище, ключът към кабинета е ДБ

Шансовете за съставяне на правителство са 50:50, смята Петър Николов
9 дек 2022 10:45, Анисия Иванова
47
ГЕРБ: ПП е политическо свлачище, ключът към кабинета е ДБ
Снимка: Bulgaria ON AIR

Стартираха преговорите за съставяне на правителство, начело с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Такива бяха проведени с "Демократична България", БСП и "Български възход". Срокът за връщането на изпълнен мандат или празна папка е понеделник.

Шансовете за съставяне на правителство са 50:50. Важно е политическите партии да си дадат сметка за цената, която ще платят, в случай че не гласуват за това правителство и изпратят България на предсрочни избори. Между политическите сили цари единодушие, че проф. Габровски е изключителна кандидатура - човек с професионални успехи и опит, който е отдалече по равно от всички партии. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов в "България сутрин".

По думите му, ако кандидатурата на неврохирурга бъде отхвърлена, ще е много трудно да се намери по-добра в бъдеще.

Още по темата

"БСП и "Демократична България" не могат да поставят националния пред партийния си интерес. Всяка партия се бои, че бъде ли първата, която направи крачка към разрешаване на кризата, но все пак отидем на нови избори -  ще бъде наказана", смята народният представител.

Според Николов "ключа към всичко държи ДБ".

"В момента те са се хванали за шлифера на "Продължаваме промяната" и не смеят да направят нищо без тях. Ако решат да подкрепят кабинет, отговарящ на всички изисквания и желания, които имат - ще решат два проблема за себе си. Ще покажат, че могат да бъдат градивни и ще се откъснат от "Продължаваме промяната", констатира той пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е на мнение, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев е "политическо свлачище, което ще последва съдбата на ИТН и "Мутри вън".

"Този тип политически сили взривяват политическия консенсус, искайки нови избори, защото смятат, че в даден момент ще ги спечелят. В крайна сметка те изчезват, но са в състояние да завлекат партньорите си със себе си", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С лакирани нокти
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ДБ но без вас подигравките към хората бяха големи особено към пенсионерите били лош човешки материал а вие какъв материал сте материал носещ глад
39
2
 
5
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Не по-малко свлачище са и ДБ. Министрите им в последния редовен кабинет го доказаха.
38
2
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ГЕРБ СТИГА С ТЕЗИ ДАЙ БЪЛГАРИЯ ФАЙТОН ДЕПУТАТИ ДОКОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЗАВИСИ ОТ ШЕПА ДЕПУТАТИ 10 ПРОЦЕНТА ДА Е БАРИЕРАТА ЗА ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ НАИСТИНА ИСКА ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗАСЛУЖАВА ДА Е В ПАРЛАМЕНТА ОМРАЗА ЖЛЪЧ АЛЧНОСТ РАЗНИ *** РАЗРУШАВАТ ВЕЧЕ 2 ГОД ДЪРЖАВАТА
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27: Лошото е че и на снимката си личи какъв боkлук е, за тия които не го знаят що за стока е...
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо цензурирате бе? Все едно тоя не е един истински политически пyмияр, сменил доста удобни за него партийки!!! Пълен *** и съжалявам че го познавам!!!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо цензурирате бе? Все едно тоя не е един истински политически ***, сменил доста удобни за него партийки!!! Пълен *** и съжалявам че го познавам!!!
34
3
 
8
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Ако несъставите правителство това свлачище може и да ви повлече в пропаста
33
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Как Дб ще са ключ, към някоя тъмница най-вероятно
32
6
 
8
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Тъжна картинка!Няма мъже и в ДБ!Лицемери! Интересчии!
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Само ГЕРБ Toва, което тия които споменаваш построиха за 12 години, дъжда го отнесе за една нощ. Ненадминато качество! Ремонт след ремонта! Гарантирано от ГPOБ!
30
8
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Почти е сигурно че няма да има правителство.Първото нещо дето направиха гербаджиите е да си върнат хартията за да може на следващите избори да си манипулират вота много.
29
11
 
9
 
! Отговори
и те така преди 1 година
игнорирайте ги тия Пълни П.,,,, бе , те си мислят че без тях не може да има държава . за седем месеца изтеглиха милиарди и доведоха държавата до кризи оправдавайки се с войната и Борисов , въртяха кранове, държаха парапета и ни продаваха надежди . държат се се едно НС е сграда за представяне на промоции .
28
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Шансовете за съставянето на кабинет са около 10%. При около 60- 65 % негласували, Герб имат само коло толкова шансове. Друго ще си е, ако ДПС-то на почетния им си раздава депутатите като Бойко Борисов.
27
6
 
4
 
! Отговори
Опонент преди 1 година
"Шансовете за съставяне на правителство са 50:50, смята Петър Николов"- ако делим 50/50 шансовете са 100%!
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 - Ти не им гледай физиономиите. Като видиш Кировата крива и увисналите бузи и гуша на Асен какво си мислиш? Гледай кой какво върши, по снимка трудно ще определиш човек. Опитваш се да си язвителен, но това не е градивно.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, натам вървят, към ИТН. подредили са се ПП на първо място, ДБ и БСП, въпреки че Нинова най-борбена изглежда и няма да си остави магарето в калта. Освен, ако не е много дълбока.
24
7
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 1 година
Да бе, ДБ е ключът - ама друг път. ДБ не трябва да припарват до управлението.
23
11
 
14
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Питай Тиквата за Маджо - той беше шофьор на Маргините, докато Маджо беше шеф на СИК. Тиквата никога не е бил нещо друго освен шоьор и прислужник(
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо кво казва?