Минчев: ПП никога не е била президентска партия

Той заяви, че няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ
10 дек 2022 00:05, Йоана Цонева
76
Минчев: ПП никога не е била президентска партия
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това заяви в "Панорама" по БНТ зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Една от тезите, които се лансират, за да мине правителството на Николай Габровски в Народното събрание е, ако кворумът е по-нисък, посочи Минчев. Това обаче би означавало скрита подкрепа, заради което ПП ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласуват против, посочи той. "Това нито е израз на желанието на ПП да отиде на предсрочни избори, нито е проява на неуважение към проф. Габровски, който е един изявен специалист от уважавана професия. Проф. Габровски в крайна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като ПП ясно сме заявили, че няма как да дадем подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ".

На въпрос ще предложат ли ПП кабинет с втория мандат, Минчев заяви, че ще положат усилия, но имат нужда от ясни гаранции, че правителство на малцинството на ПП и ДБ ще може да работи. "Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше уважена от политическите сили. Разбира се, има и последен шанс, ако президентът наложи вето върху кодекса и промените се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да намери юридическите и политическите аргументи да наложи вето".

Разривът между ПП и БСП е именно във връзка с изборните правила, припомни Никола Минчев. "Важно е да се каже, че БСП извървя един път, при който на 180 градуса промени мнението си за машините, защото това беше една от политическите сили, които в началото на 2021 гласува за масовата употреба на машините. Година и половина по-късно гласува заедно с ГЕРБ и ДПС, за да бъдат отстранени машините".

Още по темата
Минчев изрази симпатия към Явор Божанков и позициите му за военната помощ за Украйна и Изборния кодекс. Уточни, че след изключването му от ПГ на БСП той става независим депутат и ПП няма как да го поканят да се присъедини към тях. Вярно е, че Кирил Петков и Асен Василев набраха популярност по време на първия служебен кабинет на президента Радев, но ПП никога не е била президентска партия, заяви Никола Минчев.

Той коментира и изказването на Румен Радев по техен адрес за "шарлатанията". "Не е нормално и за мен лично е абсолютно неприемливо президентът или който и да е политик да квалифицира така цяла политическа партия. Една политическа партия не са само политиците - това са всички български граждани, които виждат реализацията на своите идеи чрез тази партия. От тази гледна точка президентът когато нарича по този начин ПП, това се отразява и на българските избиратели, които са ни подкрепили", каза той.

На въпрос дали ПП и ДБ ще издигнат общ кандидат за кмет на София, зам.-председателят на НС заяви, е това е най-добрият вариант. "И не само за София, а за един максимално широк спектър от градове - да обединим усилия и да дадем на демократичната общност най-добрия вариант за демонтаж на модела ГЕРБ в местната власт. Това обаче е един дълъг процес, който в момента тече и не сме стигнали до конкретни имена. При всички положения това е пътят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 Чудесно, сега мамините комунистически дечица от ПП, ще могат да се върнат към "успешния" си бизнес, да се хвалят наляво и надясно, с дипломите си от престижни университети и да спрат, да съсипва държавата. България има и други млади, завършили престижни университети, но не пародира с това, работят на своите позиции, като успешни и ценени специалисти. Не се стремят към власт и пари, не се продават на чужди интереси, не съсипва държавата ни.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъфлещи инфантили/като Минчев/, лъжци и шарлатани, некадърни, но алчни за власт и много пари. Разглезени комунистически дечица, как да бъдат президентска партия? Те немогат да бъдат никаква, нищо немогат. Президентът ги извади от нищото и ги инсталира в политиката, след което видя, че е сгрешил фатално. Сега горчиво съжалява. Българските граждани, също.
30
0
 
17
 
! Отговори
Кой ви пласира ? преди 1 година
Пълните Профани какви бяха преди да си измислят партията ? Може би служебния кабинет на....президента Радев ! Който лично ги е назначил. После вдигна дясна ръка (подобно на един човек с мустачки) и каза: Промяна ! Да свалим ГЕРБ и да дойдат "умните красивите некорумпираните *** ***". И от някъде (платени от Козяк) се изсипаха на Орлов мост един куп безделници (щом седяха там денонощия) които скачаха и опикаваха на хората входовете. Какво всъщност сътворихте накрая ? Сега по добре ли живеете ?
29
23
 
1
 
! Отговори
ПП преди 1 година
са една достойна млада партия от доказали се професионалисти, завършили престижни университети, създали школа в България за възраждане на знанията и уменията. И когато казваш истината , а не лъжите на един банкянски бандит , те разпъват на кръст. Дерзайте млади хора , ние почтените българи от старото поколение сме зад вас.
28
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Минчев, ПП даже не е регистрирана като партия! Вие нямате структури и симпатизанти в провинцията, а сте една шепа софийски метежници, добрали се с измама до властта, за да сринете държавата! Е, сринахте я, какво повече искате! Вие сте за затвора!
27
1
 
20
 
! Отговори
мда1 преди 1 година
За него не било правилно *** да квалифицира политическа сила. Ами вие сте едни и същи с него бе ПП, що този гений на мисълта не се изказа за неговите ментори Кико и Кокорчи, като плюеха по ***, че не бива така. Какви жалки хорица са на върхът на държавата и ни управляват
26
1
 
14
 
! Отговори
мда преди 1 година
За него не било правилно Мунча да квалифицира политическа сила. Ами вие сте едни и същи с него бе ПП, що този гений на мисълта не се изказа за неговите ментори Кико и Кокорчи като плюеха по Минчо, че не бива така. Какви жалки хорица са на върхът на държавата и ни управляват
25
6
 
5
 
! Отговори
Така е! преди 1 година
Това е евроатланДическа сбирщайн, също като ГрЕб,БКП, ДъПъСъ,Дъй Бъ и отскоро проджект СтиВън Янки!!! Разлика - нула! Всичките си умират за евроценности и Покрайна,докато унищожават народа си!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минчев, направо започни с това, че никога не сте били партия! Вие сте анимационни герои, куцо и сакато събрани от кол и въже! Съсипахте България! Изчезнете като ИТН!
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП пълна помия сте всички до един начело с ония ицо хазартната плюнка. Разбира се, че Радев ви инсталира насила чрез флашките. За вас няма никой нормален човек да гласува.
22
2
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
партия на парапета и геиове отврат
21
1
 
22
 
! Отговори
Е ТОВА преди 1 година
НЕ БЛАГОДАРНИЦИ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ТЪПИТЕ ГЛАВИ.БОЛШЕНСТВОТООТ НАРОДА ЩЕ ВИ БИЕ ДУЗППАТА. ТА АКО НЕ БЕШЕ РАДЕВ ВИЕ ЩЕШЕ ДА БЪДИТЕ НЕ ПОЗНАТИ. НЯКЪДЕ В ДЕРЕТО
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Минчо. Сине майчин!
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клише след клише, в тия ложи кого си мислят че лъжат горките
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питам за един прЕател, на тоя кл оун кой сега последно му оправя годеницата?
17
8
 
10
 
! Отговори
Некъдърници преди 1 година
Не сте президентска партия, защото Радев не ви е от роднинскоприятелския кръг
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ПП в началото казваха, че не разговарят с мафиоти визирайки ГЕРБ пък видяхме как много добре седнаха на една маса да разпределят баницата, даже почти всички от законите гласувани в ущърб на народа до момента в този парламент бяха подкрепени единодушно с гласовете на ПП, ДБ, ДПС и ГЕРБ.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е ПП бяха лансирани от същите икономически кръгове ограбващи народа 32 години, целта беше да малко поберат негативите за да успокоят народа, които едвам търпеше и беше на прага да се вдигне и измете кърлежите от парламента.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ това не са партии. Това са сектанти с капаци на очите, фанатизирани едноизмерни същества, които само се чудят за какво да се заядат и върху кого да излеят омразата си.Индивиди, затънали безвъзвратно в посредственост и липса на идеи. Щяха да бъдат просто досадни, ако нямаха властови претенции. Тези от ПП и ДБ не бива да бъдат допускани до властта, ако не искаме да съсипят окончателно България.
13
2
 
22
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Вие изобщо партия ли сте бе,... сбирщайн някакъв !