Желязков: Борисов е силен политически играч, ходът с проф. Габровски не е случаен

ГЕРБ ще върнат мандата изпълнен
11 дек 2022 19:28, Нели Христова
66
Желязков: Борисов е силен политически играч, ходът с проф. Габровски не е случаен
Снимка: БГНЕС

Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен, с предложението за кабинет с хора без голям партиен опит. Това са лица, посочени от проф. Габровски, които споделят евроатлантическите ценности. Знам някои имена от него, други не. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ по NOVA. Футболните паралели бяха политически финт, за да се даде възможност за елемент на изненада. Всички се литнаха по това, което сочи, че Борисов е силен политически играч. Ходът с проф. Габровски не беше случаен", категоричен е той.

Според него в кандидат-министрите няма да има усещане, че са подставени лица. "Близо 2 години политическите ни опоненти се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да ни обезличат и изолират. Ние спечелихме изборите и ни се полага първия мандат. В момента никой с никого не иска да говори. Ако си представим тази заплетена ситуация като Гордиев възел, искаме чрез проф. Габровски да го разсечем", посочи Желязков.

По думите му кандидат-премиерът не е хрумка, а политическо решение. "Беше ясно, че ще се търси човек, който да лансира ново политическо поведение и послание. Той не е еднолично решение, а взето от ръководството. Предложеният кабинет ще е от партийно необременени лица, ползващи се с висока експертност и обществено доверие. Преди някой да даде гласа си "за" кабинета или "против", трябва да се запознае с хората, а не да гласува, защото не харесва ГЕРБ. Няма да забраним или призовем някой да не подкрепя кабинета", подчерта той.

Относно третия мандат, Желязков обясни, че е ясно, че ще бъде даден след Нова година. "Ако не подкрепят кабинет на проф. Габровски, защото е с мандата на ГЕРБ, значи, че биха го подкрепили с третия мандат, защото е подходящ. Това би ни накарало да подкрепим трети мандат", разкри депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
естествено че не е случаен пари в чекмеджето пари под масата за операциялика прилика това е позор за нас българите такива хора начело на държавата
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,Желязков пий си хапчетата,Борисов отдавна е за затвора !!!
34
4
 
3
 
! Отговори
555 преди 1 година
Илияна Йотова пред Лора Крумова отново спомена за шарлатанията и лъжите на главатарите на ПП, за гнусните лъжи на Асен Василев, че президента и Борисов са се срещали. Каза също , че Петков и Василев се правят на патриоти в страната ни , а навън я злепоставят. Не знам как е възможно такива доказано компрометирани същества да бъдат подкрепяни. Ето от такива случайници ,пишман политици зависи съдбата на цял народ.
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не само е силен играч, той се отличава като лидер! Сравнете го само с другите парламентарни играчи! Та те са някакви безлични хора, елементарни и грубияни, особено Посредствените Претенденти, дълбока провинция!
32
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Борисов е 1 сред премиерите от промените до сега .
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желязков Борисов е политически труп.Той вие бащицата и ве *** и всичко.
30
5
 
1
 
! Отговори
Сокола преди 1 година
Централното оперативно бюро ще реши. Бокич? Милион на глас е добре.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желязков , Желязков как така имаме Меси , а вие пускате Габровски да играе?
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е застаряващ милиционер, смятащ се за политик, и неговото присъствие като лидер на ГЕРБ пречи на партията и евентуална коалиция да състави кабинет.
27
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Не , не е . Част от операта ´спасяването на генерал тиква´..
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше! До този момент! Правителство на ГЕРБ,Никога повече Няма да има!-:))))
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ако борисов разбираше и усещаше народа, нямаше да им 500 хил гласа ор 6 млн имащи право на глас. борисов води клиентелистка организация с половин милион клиенти, това е
24
3
 
6
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Силен силен , колко да е силен? Колкото Меси ли ?
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един народ! Един Райх! Едно Ферари с цвят червен! Слава на Чалгария и президент Радо Шишарката!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
борисов трябва да гние по затвроите, но с неговия гешев, това няма как да се случи, гешев никога не вижда причини, един дол дренки, а защо не са в затвора, само в бг знаят, от герб. киро добре щеше да го вкара, следващия пътр ще е успешен, само киро да встъпи във власт
21
3
 
11
 
! Отговори
:):) преди 1 година
Роска, печаташ ли ги бюлетинките в твоята констинбродска печатница?Измамник!
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и да излъже и привлече самия Исус Христос, пак няма да получи подкрепа. Защо? Защото са ни кристално ясни какво представляват.
19
1
 
10
 
! Отговори
fact преди 1 година
Който си е *** - така си остава...........БОЕКО ТИКВАТА БЕШЕ ЗАШЛЕВЕН ПРЕЗ ЛИЦЕТО СЪС ШЕНГЕН. Светкавично сатна авроатлантик и търси некой да му е *** на политическата сцена. Сриват авторитетът на всичко и ги ОТМИВАТ. Предизвикват избори и казват на елекоратът: ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЕХ И СТЕ СЛЕДВАЩИТЕ В МИЗЕРИЯТА И СТРАХЪТ.
18
3
 
12
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
Изобщо не е случаен.. беше привикан предната вечер при мене и си поиграхме хубаво. Напоследък си падам по професорчета.. няма да тъжите по мене че ви оставям настрана.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е отписана карта, дадоха му достатъчно време, той реши да се въргаля с Мата Хари :)))