Димитрова: Не виждам повече от 30% шанс за нов кабинет

За мен подходът е разумен, заяви тя
12 дек 2022 16:11, Анисия Иванова
8
Димитрова: Не виждам повече от 30% шанс за нов кабинет
Снимка: БГНЕС

"Съставът на кабинета на проф. Николай Габровски е микс от лица. Въпросът е дали може с експертен кабинет да се търси изход от блокажа, в който се намира политическата система? За мен подходът е разумен", каза пред БНР Боряна Димитрова, управител на социологическа агенция "Алфа рисърч".

И посочи, че е очаквала да има повече експерти, които да не се асоциират пряко с една или с друга политическа сила.

Още по темата

"Имаше по-голям шанс това правителство да бъде прието по-добре от обществото, ако не беше тясно асоциирано с една или с друга политическа сила. Но да си кажем честно, че няма откъде да вземем тотално нови лица", каза още тя.

Димитрова допълни, че в конкретната ситуация не е оптимист.

"Сериозните разговори и преговори се водят с редовни правителства с хоризонт от поне няколко години. Трудно се правят разговори по стратегически и национални въпроси със служебни правителства. Според мен около 30% са шансовете за съставяне на правителство с първия мандат... Колкото по-ясна е политическата отговорност, толкова по-добре. Привърженик съм на това правителствата да се излъчват от победителите - от първия или от втория мандат, защото третият ни вкарва в по-голяма степен на зона на здрача, където не е много ясно кой поема отговорността", допълни Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
30 % са като финалната част от вайкането на онази жена, която се оплакала от любовника си с думите - Предпочитах(100%).......!!!Предполагах(60%)....!! Представи си(30%):-)))
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересува дали политическата система ще се отблокира. Искам работеща икономика, искам държавата да живее. Какво по-добро от експерти минали по стълбата на професионалното израстване. Видяхме, че не може начинаещ да застане начело на държавата. Дано успее този екип. Да поработи поне една година
4
2
 
0
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
До ЗозоКопейкин иска избори и ще гласува против. Същото иска и Доган. Така че брой дупетатите на ДПС.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 процента шанс ли? Според мене са 29,43 процента.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков ърябва да бъде арестуван и осъден. Този човек стои на пътя на българската демокрация и пречи *** развитието ни!
1
6
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ГЕРБ ДПС Възход - 115 гласа + Божанков 116 :)))))))))))) Копейката ако не влезне в залата и кабинета е готов :)))))))))))))))))))))))))) Ще му позлатят пръстчето