Демерджиев: Ще продължим със закрилата за украинските бежанци

Ще има три работни групи към Националния оперативен щаб
6 яну 2023 17:07, Нели Христова
22
Демерджиев: Ще продължим със закрилата за украинските бежанци
Снимка: БГНЕС

България ще продължи закрилата за украинските бежанци, като в тази насока не само правителството, но и сформираният Национален оперативен щаб, който оглавявам и към който има три работни групи, следи процесите и тенденциите в рамките на ЕС. Ние ще се съобразим с добрите практики и стандарти в Съюза и ще ги приложим.

Това заяви Иван Демерджиев, служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на Кремена Кунева от "Демократична България", предаде репортер на БГНЕС.

Демерджиев подчерта, че има три работни групи към Националния оперативен щаб, чиято "основна задача е да обезпечи интеграция на тези от бежанците, които продължителен период от време остават в страната - за тях да се намери работа, да се намери подходящо образование, да се осигурят здравни и всички други грижи, които се полагат на този тип хора", отбеляза той. По думите му се полагат усилия да разграничат бежанците от украинските туристи. "Когато сме идентифицирали хората в нужда, истинските хора, нуждаещи се от помощ, сме насочили усилия да им обезпечим всичко необходимо", категоричен бе Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Нашите самотни майки по селата живеят в страх,самотни,без осветление а тия голяма грижа, хотел,храна,отопление,развлечение и на гърба на нашите родители.да си отиват там от където са дошли.тия удобства защо не ги ползват нашите родители.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Демерджиев: Ще продължим със закрилата за украинските бежанци"... А закрилата на нормалните български граждани кога, май никога нали? Хората след наводненията живеят по фургончета, милите ви украинци по петзвездните хотели на пълен пансион.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички украинци е нужно да напуснат България ,държавата няма пари за чужди граждани ,виждате че всяко втори украинец кара скъпа кола мищоиъо много българите не могат да,си позволят
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те нашите хора не могат да опазят, та тръгнали украинците
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
петзвездни*
7
2
 
18
 
! Отговори
Ццццц преди 1 година
Веднъж в годината вдигате минималната заплата на Вашият български народ с 15 лева, а на чуждите украинци им давате 4 месеца безплатно в петзвевдни комплекси на морето. Ето затова не подкрепям никого в НС. Какви ли не се смениха да управляват и всичките са с антибългарска насоченост. Нямам думи.
6
1
 
13
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Бьлгарите кучета ги яли срам Калина няков си от - пп единственно защити бьлгарите като каза бежанците с дьльг престой да се оправят и гербаджиите и поискаха отставката
5
2
 
19
 
! Отговори
Бончо преди 1 година
Министър "Аз съм точен с парите" ще защитава бежанците... А българите кога, гнида ***?!
4
1
 
22
 
! Отговори
Да се чете преди 1 година
МВР ще участва както досега в трафика и логистиката на бежанците.Това все пак е изключително доходоносен бизнес
3
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите да ходят да кажат на Путинчо да си разкара пандизчиите от Украйна и няма да има бежанци.
2
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, това е достойна позиция
1
1
 
25
 
! Отговори
А със закрилата преди 1 година
на българските пенсионери от *** ***, кво ще правите..