Андрей Гюров: Третия мандат за БСП означава предсрочни избори

Според него ГЕРБ твърдят “на хартия”, че са готови да подкрепят съдебна реформа
15 яну 2023 21:33, Нели Христова
71
Андрей Гюров: Третия мандат за БСП означава предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва в последните дни изглежда прекалено добре координирано, за да може да се нарече просто случайност. Видяхме как действията на прокуратурата осигуриха възможност на политическите играчи от статуквото да отиграят своите карти. Това написа Андрей Гюров от ПП в профила си във фейсбук. Ето как коментира още последните събития:

ГЕРБ твърдят “на хартия”, че са готови да подкрепят съдебна реформа, но тази седмица станахме свидетели как в Правна комисия, също като в приказките, тяхната решителност се изпари с настъпването на залеза. Мисля, че е крайно време маските да паднат и да започнем да оценяваме българските политици и политически партии по техните действия, а не по празните им заявки.

Решението на Радев да връчи третия мандат на БСП означава предсрочни избори. А калните афери и постоянният режим на скандали целят да се прикрие най-големия обир. Статуквото се опитва да открадне надеждата на хората. Да ни внуши, че лошото управление, срещу което всички протестирахме, е най-доброто, което заслужаваме.

Но аз искам съвсем човешки да ви кажа: Не се обезверявайте! Ние няма да се примирим, няма да се разберем с тях. Няма да превърнем Промяната в проекция на всичко, което ни гневеше, което ни възмущаваше, с което не бяхме съгласни.

Мантрата на политическите шамани е, че тази ситуация ще се повтаря до безкрай. Внушението е, че проблемите на българите не могат да бъдат решени, докато не се решат личните проблеми на някои политици. Нашето общество обаче прави разлика между своите приоритети и партийните мераци. Затова не трябва да се обезсърчаваме с твърдения, че нищо няма да се промени.

Промяната вече започна. Тя не е лесна и никога не сме твърдяли, че ще бъде. Но нямаме съмнение, че ще я продължим. Заедно!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев иска да продължи да управлява със служебен кабинет.Радев се уплаши, че с мандат на ДБ ще се състави правителство. Гешев му се притече на помощ чрез аферат NEXO. Радев и Гешев го играят тандем. До сега връзката им беше незабележима.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно сте подценили останалите играчи? Що само вия да играете а пък те да се правят на ***?
42
1
 
12
 
! Отговори
Крипто крал преди 1 година
Добро изказване от крипто крал! Най-голямото излагане на ПП, е като лобираха и се излагаха пред главния европейски прокурор за да отърват Божков, да изчистят името му? Сетне да направят услуга на пирамидата NEXO, като им дават истински пари, за фалшиво крипто. Бая скандал стана кой ще управлява БНБ. Щяхме да сме първата държава, даваща пари за НИЩО! Баси късмета, как ИТН осуети плановете на техните спонсори. Пирамиди, фараони и далавери за милиони! Как имат очи да излизат по медиите, лобисти!
41
2
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Само такива като вас , деца в политиката , виждат че всичко е режисирано! С като уж сте за промяна защо не можахте и 7 месеца да управлявате и доведохте страната до фалит и теойно по високи цени на газ и всичко останало , неизгодни сделки и афери , които ще плащаме? И най вече каква промяна след като олигарсите платиха протестуте и ви доведоха на власт? За нищо не ставате и само търсите причини, вижте себе си!
40
6
 
3
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НАЙ- НЕСТАНДАРТНИЯТ ХОД ЩЕ БЪДЕ ГЕРБ ДА ПОДКРЕПЯТ ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТ НА БСП. ДА СИ ПРОМЕНЯН РЕШЕНИЕТО, ЗАЩОТО ВРЕМЕНАТА ВЕЧЕ СА ДРУГИ. А И ВИНАГИ ЩЕ МОГАТ СА ГО СВАЛЯТ. МИСЛЕТЕ!
39
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Юмруците му на Радев и ковчезите бяха затова, че той още тогава много желаеше цялата власт. Много му се иска да стане диктатор, като Лукашенко например. Ама то и за да си диктатор като Хитлер или Сталин, трябва да имаш качества! А той ги няма! Ще стане сега така, че заради този хаос, който той създаде, още много млади хора, нашите деца, ще избягат в чужбина!
38
1
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Е то вече няма нужда от президентска република, щото на практика - Сме такава!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
Изборите преди 1 година
...ще изчистят терена донякъде! Но не съвсем. Следват нови служебни правителства и Нови избори наесен. След което - пак нови служебни... И така до края на Радевия мандат. Алена ще излезе права! Уви!
36
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Радев иска президентска република. Той да управлява. И на практика го постига - назначил си е правителство с Гълъб начело и контролира изпълнителната власт. Ето как станахме президентска република без промяна в Конституцията. Сега, след като и БСП върне мандата, ще си управлява безпроблемно до ноември. А може би и след това.
35
0
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Струва ми се, че Радев изчаква накъде ще отиде войната в Украйна и Кой ще е победителят, за да вземе завоя натам. Да не се окаже нещо доста различно от очакваното?
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров да обясни защо неистово искаше поста гуверньор на БНБ. Защо бе тази война с Каримански, който бе заплашван и изнудване от ПП. Шарлатаните нямат място в политиката.
33
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Бойко ви целуна всичките партии на Радев по челото.БСП и ДПС и НДСВ са другите.Сега държавна сигурност да се насочи към НДСВ.ПП и итн и Възраждане са куц кон . Искайте прошка от Бойко. Той е добър ще ви нацелува и вас.
32
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Зор немам за избори :)))
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като ГЕРБ откраднаха много повече от всички останали взето заедно, сега с откраднатите милиарди ГЕРБ си купуват власт.
30
1
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Накраднали са се - повече и от ГЕРБ, просто е жалко като проява.
29
2
 
1
 
! Отговори
sd преди 1 година
....И само повтарят - милиарди, картини. За съжаление, дори да има престъпление, прокуратурата е неспособна да го докаже. Ще се разбере след време, когато политическата агитация вече ще е направена. То затова се прави.
28
3
 
1
 
! Отговори
sd преди 1 година
Кой помни сега шумните арести и обвинения за фирмата ТАД, която източила данните от НАП? Как важно се изказваше пред телевизиите Гешев, че това било кибертероризъм. И няма осъден за кибертероризъм... Няма и такова понятие в НК. И сега ще се занимават с криптовалути, от които нито прокуратурата, нито широката публика разбира?
27
3
 
1
 
! Отговори
sd преди 1 година
уж независимата прокуратура участва в политически акции. След арестите на ред известни бизнесмени, които един след друг осъждат България в Страсбург, как да им вярваш за това Нексо?
26
4
 
5
 
! Отговори
Мечо преди 1 година
С удължаване във времето на законовите процедури по връчване на мандатите , Радев беше предвидим и ясен още в началото.Необясним ми е апетита му за власт при ограничени възможности .
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофили, пребоядисвайте се овреме, да не гладувате през 2024 !