"Спаси София" преговаря с ПП и ДБ за широк фронт срещу ГЕРБ

Новата партия обаче има условия към двете формации
125
"Спаси София" преговаря с ПП и ДБ за широк фронт срещу ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви, че първото явяване на избори на новата партия ще бъде на местния вот тази година.

Вече текат преговори с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. От "Спаси София" са поставили условие за сътрудничество с двете формации да не колаборират с ГЕРБ на национално ниво.

Още по темата

"Важно е никой да не си помисля от потенциалните ни партньори за колаборация с ГЕРБ на национално ниво. За нас това е условие, което, ако не се изпълни, ние няма да влизаме в подобен род разговори, за да не изпаднем в ситуация, в която нуждите от реформи за София падат жертва на политиката на национално ниво. Това вече го гледахме веднъж, когато Реформаторския блок бяха в правителство с ГЕРБ и в София имаше проблеми. Тогава ние говорехме с представители на Реформаторския блок, но те казваха, че не могат да си позволят много да критикуват заради стабилността на правителството.

Ако не се стигне до съгласие с тях, сме готови да се явим и самостоятелно, но работим и влагаме цялото си усилие в това да не се явяваме самостоятелно. Важно е да има широк, обединен фронт за София, който не просто да гарантира разгромна победа над ГЕРБ на изборите, но да има необходимото обществено доверие, така че всички онези реформи, някои от които - за съжаление непопулярни, но необходими, да се случат.

Целите ни са победа на първи тур на местните избори в София, мнозинство в СОС и веднага след изборите да покажем, че София може да бъде управлявана по коренно различен начин", посочи той пред БНТ.

Борис Бонев допълни, че смята, че е подготвен за кметския пост и има качества за това, но няма да позволи личността му да е пречка за обединение.

"Влизането във властта не е на всяка цена. Достатъчно ясно казах - няма да допусна моята личност да е пречка за обединение, което е достатъчно ясен сигнал, че не става въпрос за его. На мен властта не ми е самоцел. Да бъда кмет не ми е самоцел. Смятам, че съм подготвен и мога да поема тази отговорност. Смятам, че имам необходимите качества, защото съм се подготвял 14 години и едва ли има някой с толкова опит в работа за София. Но няма да бъде моята личност пречка за това", посочи Бонев.

"Спаси София" ще е позиционирана в политическия център и за момента ще се съсредоточи върху развитието на
столицата. Това, обаче, не означава, че не би подкрепила подобни граждански движения в други градове като по-натам може да се стигне и до явяване на национални избори, посочи Бонев.

Той допълни, че в ръководството на партията има изключителни експерти, които нямат партийно минало. Решенията в организацията няма да се взимат еднолично, а след обсъждане от ръководните ѝ органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ГЕРБспаси софияДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Преговори с ДБ са пълна загуба на време
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от село MGАми той Бонев е от същата ге-й дружинка като Кирчо и Кокорчо.
58
0
 
1
 
! Отговори
Блякш преди 1 година
Никаква алтернатива не са ни тея............
57
0
 
2
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Ако приемат това нежно пеалче за кандидат, ДБ-ПП губят антифашисткия вот!
56
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен54 Ти сигурно си чул как ДС говори за махане на БСП като рушители на страната,а БСП? Та затова сега ДС ви била създала, значи,,,Ха-ха-ха...БСП/БКП създаде ДС смеш.ко, не ДС създаде БСП/БКП! Как виждаш ти една диктатура без един ДС апарат? Не може да съществува, разбира се! БСП без ДС е нищо, ***...Но...всяко нещо си има граници и *** ви явно стана твърде много, та трябва да се поизрине, поочисти малко света от миризливата ви партия...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
55
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Егаси БСПара! Тези се пръкват под път и над път у нас! БСП работи неуморно, значи - копае, копае...Копанрто му е майката за тези, значи..По-т.ъпа интродукция досега не бях видяла!Този ставал за кмет, но нямало да позволял личността му да стане пречка за обединение?! Ха-ха-ха!Немам думи-дълбока БСПарско-политическа логика, значи..Да не говорим за простотиите му с проблемите в София и Реформаторския блок - този човек не знае как да реши един такъв елементарен проблем, седнал да се кипри за кмет
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземете да се гръмнете от тия партии смешни ... *** !!!
53
11
 
2
 
! Отговори
от село преди 1 година
Подкепям Бонев ,ако спаси София от селските тарикатчета ,като кокорчета ,канадчета дамаджантчета и забрани на хрантутниците в НС с палати по селата да стъпват на изкъртените от тях жълти павета .
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само срещу ГЕРБ? ГЕРБ е продукт на развитие на обществото. Продуцентите са ДС, създала ДПС. БСП и ГЕРБ просто са им подчинени. И естествено и създадените от тях политически патерици.
51
8
 
1
 
! Отговори
Пепката преди 1 година
До 83.Ти нямаш 2 лева хляб да си купиш, панелен плъх. Поплачи си.
50
23
 
4
 
! Отговори
Пепката преди 1 година
Значи, четейки коментарите: Пловдивски панаир, КТБ, Белене, Хемус, НАП, Барселона, Капитан Андреево, кюлчета и пачки... Тия неща са бял кахър. Ама Нексо финансирал ПП и ДБ, много лошо. Е как да се оправим. ГЕРБ ви продадоха бе, овце такива.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пляс пляс пeдaлитe, пляс пляс пeдaлитe водно колело...
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези спрели физиономии безлични определено имат хъс да спасят София....
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спаси София, спасете ни от себе си и просто оставете професионалистите да си вършат работата! Писна ни вече някакви ноеобранчета да се учат как се правят нещата! Айде нема нужда!
46
10
 
6
 
! Отговори
Мис Бикини преди 1 година
До Анонимен 71. Точно така. И ас и Мата Хари и суджуците в Барцелона сичките сме една измама на Мая Монолова и Бареков.
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 Знаеш ли какво беше Костинброд? Манипулация на Мая Манолова и Бареков! Ченгесарски номер срещу ББ!ИИИ КАКВО!
44
1
 
27
 
! Отговори
Efo преди 1 година
Самоизчегъртайте се бе ненужни нужници ДБ, ПП, спаси София... спасете ни от себе си аматьори! Вие не ставате за нищо!
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стане в СОФИЯ СЪЩОТО КАТО С БЪЛГАРИЯ! ХАЛАЛ ВИ ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО НА ГЕРБ! НАКРИВИХТЕ ШАПКАТА НА ББ!ЕДНО ЯЙЦЕ гони цена 1 ЛВ. И 1 Л.МЛЯКО отива на 4лв!ИЗЧЕГЪРТАХТЕ НАРОДА!НЕКАДЪРНИЦИ! ОЩЕ ИДВАТ !ОПАШКАТА Е ДЪЛГА!
42
1
 
32
 
! Отговори
Пляс-пляс педа_лите преди 1 година
Само счупени китки
41
3
 
34
 
! Отговори
SLK преди 1 година
Поредните шмекери