Андрей Гюров: Би било голяма изненада ако има правителство

ПП имало допир само в социалните политики с БСП
17 яну 2023 08:32, Нели Христова
18
Андрей Гюров: Би било голяма изненада ако има правителство
Снимка: БГНЕС

"БСП да каже дали е променила позицията си по съдебната реформа. Те решиха да си тръгнат, когато се обсъждаше как да се разследва главният прокурор. Години наред работиха за машинен вот, сега направиха завой към хартиената бюлетина. Дори избирателите и младежките им структури не ги подкрепиха", каза в сутрешния блок на БНТ Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" за възможносттта партията му да преговаря за кабинет с третия мандат.  

Той припомни и още един ляв завой на БСП - гласуването за председателя на Народното събрание заедно с ГЕРБ и ДПС.

"С БСП имаме допир само при социалните политики, но геополитическата ориентакиця, Изборния кодекс, еврозоната ни разделят. Ако променят позицията си по някоя от тези големи теми, може и да говорим с тях. Би било голяма изненада ако има правителство", каза Гюров.

"Президентът връчва мандат на БСП се превърна в сюжет за гоблен. Мнението ни още преди това беше, че правителство с техен мандат не може да се състави", заяви той.  

Според Гюров служебното правителство не може да провежда политики, а да подготви честни избори. Връчването на мандата на БСП дало възможност да се удължи управлението на служебното правителство, за да прави политики.

"Крум Зарков и Атанас Пеканов например наистива правят стъпки в посоката, която ние подкрепяме. Но министърът на енергетиката и този на на иновациите направиха точно обратното", каза Гюров.  Той потвърди, че ПП преговаря с борис Бонев за местните избори в София и коментира скандала с "Нексо".

"Спекулациите за връзка на ПП с Нексо е активно мероприятие. Прокуратурата 2 години не може да преведе 100 страниици документи за къщата в Барселона, сега точно преди връчването на третия мандат направиха услуга на Бойко Борисов за изход от ситуацията", категоричен е той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Съветник преди 1 година
Гюров, ти защо не си вече на село да копаеш картофи ? Хайде ,махай се сам , за да не дойдем ние ! Не си ли виждаш селската физиономия ? хайде стига си замърсявал ефира !
10
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Би било голяма изненада, ако журналист не допусне граматична грешка от 5-ти клас още в заглавието.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ни ги натресоха ППтата? Радев ги създаде. Новото ляво. До вчера в коалиция с комунистите, днес нямали допирни точки. Смях !
8
9
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Туморите всъщност са два- Герб и ДПС!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП сега искат ли оставката и на прокуратурата и обвинението в САЩ? Защото то и там има обвинения за пирамидата Nexo ако не са разбрали, призовавам ги да излезем заедно на протест против обвинението в САЩ!
6
2
 
0
 
! Отговори
Ох преди 1 година
То ако зависеше само от нинива, да!Ами от от изпълнителното бюро....
5
10
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Чобанчето от БИРА.БГ продължава- Когато премиер е Борисов, от Тренчев и майка му се интересуват немските служби, но това не пречи на Nexo да расте и хубавее.И още според неговото ,,РАЗСЛЕДВАНЕ,, Борисов и хора от Генералският кръг имат връзка и с прането на пари на кой....на МАДУРО в швейцарски банки.Извод ДБ и ПП са НЕВИННИ.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление тези напудрени навлеци опропастиха надеждите на милиони българи, че нещо на тази територия може да тръгне към по-добро. Само за няколко месеца задминаха милиционерите по схеми и дала.верки. Не говорим за огромното неподплатено с нищо самочувствие на богоизбрани извънземни свръхчовеци. Ако на това ги учат в уж елитните западни университети жалко за пропиляното време
3
9
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Да не си помислите че ДБ и ПП имат нещо общо с НЕКСО ,добре а кой,едно Чобанче от BIRD ни каза че това е ТОЙ - БОЙКО БОРИСОВ -10 години е ортак в бизнеса с бащата /ДС-агент "Петров"/ на основателя на #NEXO Антони Тренчев. - Един от най-близките приятели на Борисов и негов съдружник е Владо Петев /ДС- офицер/. Той е щатен консултант по сигурността на Nexo. - Борисов открива модни бутици на майката на Антони Тренчев - Илияна Алипиева.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на снимката тримата "герои" на Д Донев
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненада е, че такива като гюров са народни представители. Останалото е следствие