Борисов след лидерската среща: Разговорът беше за след изборите

Ще иска от структурите на ГЕРБ да позволят разговори и с БСП
Обновена: 20 яну 2023 11:53 | 20 яну 2023 11:50, Камелия Цветанова
206

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Този разговор има смисъл за следващите избори, защото ако се беше провел преди да се раздадат мандатите и се намери  сечения, ние нямаше да предлагаме правителство, а с третия мандат щеше да има правителство тип „Габровски“, коментира след лидерската среща в НС председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Въпреки че отиде на срещата той беше категоричен, че ГЕРБ не може да подкрепи кабинет с мандат на БСП, защото има партийно решение да не се влиза в коалиция и да не се подкрепя управление на левицата.

Още по темата

По думите му обаче времената се менят.

„Нашият конгрес ни е забранил да разговаряме за коалиция с БСП, но подобна забрана не би трябвало да е спирачка за някакъв вид техническо, експертно или програмно правителство в един момент. Ще изпратя писма и структурните звена в страната ще се произнесат“, каза той и добави, че целта е да се даде на ръководството на партията възможност при такава кризисна ситуация да води разговори с всички.

„Последните, с които бихме направили правителство са БСП, но в същото време уважаваме тяхната покана“, коментира Борисов.

Той уточни, че целта е да се върне парламентарната република, защото разговорите за управлението се водят в парламента, а не по кабинети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
Шкафчо преди 1 година
Де са пенсиитеХем мизерниХем ги няма...
137
2
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 година
язека сум експертин оно значи в експертнио кабинет я че сум главнио експерт, каза Боко с уста пълна с телешки шарден
136
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
Организираните престъпници-герб и дпс,правят маймунджилъци,за да не се допесне изгонването на гешев.Изгонят ли го,ще започне разследване и преследване на престъпните босове.И шебека,и сбъркания философ,ги чака затвора.Защото са обикновени крадци.
135
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Язека и казах на Корнела - за онаа мойта у барцелона че ми даваш ли злато? она мълчи. га мълчи, язека нема да кажувам на моите главанаци у парламенто да я крепят, заяви пред възторжени сел@@@ци Борисов и отиде да яде шкембе с чесън
134
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Борисов като истински държавник дойде на тази среща инициира от Нинова затова ГЕРБ ще управлява в една следваща коалиция Искам правителство стига Служебни стига омраза стига лъжи стига противопоставяне от това блато печелят само комисионерите а българите не Искам правителство редовно с ясни приоритети да работи за България
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проруските сили в България се събират да дадат последен отпор на настъпващия Запад.Това стана днес
132
3
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 1 година
Белият кон умре. Балът се отменя.
131
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ситуация като тази, печели най-диалогичния ... най-способния да пожертва лично партийния си интерес и това отново беше Борисов. затова Герб продължава да върви нагоре, а всички останали - надолу.
130
2
 
1
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
Тогаз,СЪБИРАЙТЕ СИ ПАРТАКЕШИТЕ,ПАШЛИ,ДОМОЙ.
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалната власт на Борисов, като премиер беше малко под 10 години, а не 12 г. Има ги данните в нета за всички премиери след освобождението, колко точно са управлявали до дни. Разбира се и тия няма и 10 години власт бяха твърде много от гледна точка на поразиите, които направи Борисов. Като прибавим, че беше и главен секретар на МВР и кмет на София, но повече подобна власт няма да види. Беше каквото беше, оттук нататък най-голямата власт, която ще има е да е шефченце в ГЕРБ.
128
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бойко ПечелиМного си прав.Като нареди евраците в чекмеджето тъй хубаво ще ги управлява че свят ще ни се завие. Тежко и горко ни ако тоя трихуяк се върне на власт.
127
4
 
6
 
! Отговори
Облагодетелстван преди 1 година
Е има и един куп тъ-па-ци, лелки Герб и роми все пак....
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако 650 хил.,гласували за ГЕРБ,са се облагодетелствали по някакъв начин ,логично е поне половината народ(като семейства) да живее добре.Но едва ли такова облагодетелстване е било масово.
125
8
 
8
 
! Отговори
Бойко Печели преди 1 година
Това е Вожда на България си завръща на бял кон и ще управлява милиардите евраци от Европа.
124
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я как мутрата лукаво се усмихва.Какво ли си мисли,че ще постигне след изборите?Май от трите по-дълги я.
123
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Браво Борисов коалиция с Нинова и ДПС ще отвеете онези назначените черепи дето разрушиха държавицата ни и докараха служебните на власт ей тъй от раз България е парламентарна република и тази коалиция е необходима за да се измъкне държавата ни от блатото на юмруците на черепите на отровите на нексаджиите
122
8
 
9
 
! Отговори
ПАДАНЕ НА МАСКИТЕ! преди 1 година
След построяването от Бойко Борисов на Кремълския поток до Сърбия за 3 милиарда лева от джоба на българските данъкоплатци, стана ясно, че всеки избирател който гласува за Бойко Борисов, гласува за Путин...
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Пъпъ са заминали драпат неистово за коалицийка на избори а забравиха че високомерно отказаха преди а за онзи Бонбонев да не говорих тези ли назначени мадуровци платени черепи дето разграбиха бързо държавицата и пак безнаказано лъжат Вън сте и отговорност да има за Вас
120
6
 
7
 
! Отговори
Всички БКП-та преди 1 година
Всички БКП-та по земните кълбета. Събраха се. ГЕРБ+БСП+ДПС - направо да се обединят в една партия.
119
9
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Тиквата е про'с'та, но ВИЕ сте дваж по-про'с'ти.