Нинова чака партийните лидери, кой ще отиде на срещата с нея?

Три от партиите в НС отказаха да присъстват на лидерската среща
41
Нинова чака партийните лидери, кой ще отиде на срещата с нея?
Снимка: БГНЕС

БСП кани на лидерска среща председателите на останалите парии в НС. Още след като получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство, Корнелия Нинова обяви, че от тази среща ще зависят следващите стъпки, които ще предприеме левицата и дали въобще ще предложи кабинет или ще върне мандата неизпълнен.

Самата Нинова вчера призна, че е умерен оптимист за  възможността кризисният мандат да бъде реализира и левицата да състави правителство.

Още по темата

Стана ясно обаче, че три от партиите в Народното събрание въобще не искат да присъстват на лидерската среща. От ПП обявиха, че няма да застанат зад управление на левицата.

Лидерът на ДБ Христо Иванов заяви, че не вижда условия за разговор във лидерски формат, както и че разделителните линии между десните и левицата стават  все повече.

От „Възраждане“  настояват за нови избори.

ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ ще се отзоват на поканата за среща, но ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера съобщи, че е заявил присъствието си на срещата. ГЕРБ обаче също няма за подкрепи кабинет на левицата.

ДПС и Български възход са и единствените партии, които не са заявили категорично, че няма да подкрепят кабинет с третия мандат. Общо с БСП обаче те имат едва 72-ма депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Боку е цар да разбива и разделя.Каквото и да си говорим,става въпрос за ПАРИ.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее ама що така никой не иска среща с Корни , няма ли някой да уважи жената днес?
33
3
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Защо ли си губят времето? Вярно е, че всички, без "Възраждане" и ДПС, ужас ги тресе че на следващите избори ще се справят по-зле, а някои даже може да изпаднат, но да го мъчиш до последно едва ли ще промени крайния резултат.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се направи редовно правителство и тези лидери сега събрани на среща да превъзмогнат своето его и да направят редовно правителство България има нужда от правителство
31
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Казаха, че ще предават на живо срещата по БСП ТВ. Ще гледам сеир, Боко - любезния в действие :))))))))))))))))))))))))))))))))))
30
1
 
3
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
ЧАКА БАБА ЯГА, КАКТО МЛАДА КОМСОМОЛКА ЧАКА ДА Я ПРИЕМАТ В БКП И ДА И ДАДЪТ ПАРТИЙНА КНИЖКА - С ТРЕПЕТ ОЧАКВА ДРУГИТЕ ПАРТИИ. ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ ***, КОИТО И СПРЯХА КОМИСИОННИТЕ ОТ СДЕЛКИТЕ С ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА. ПАЛАВНИЦИ ПРЕЦАКАХА ДРУГАРКАТА НИНОВА.
29
2
 
2
 
! Отговори
Буци Суджука преди 1 година
- Куни, тири ли агнето че съм се загладил нещо?
28
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
БКП КРАДЦИТЕ НА СБИРКА
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов беше член на БКП и БСП така че ще отиде.Сам каза преди, че един ден като остарее пак ще влезе в БСП.Борисов и БСП са БКП.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщай мандата и не ни Губи времето Другарко Нинова!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма политика, защото олигархията е поставила марионетки навсякъде.Води безмилостна война с народа - демоса.Срещите са само камуфлаж.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко вече ще прави дълбок поклон към спасителите на Украйна. Той може да е путинист, но срещу Германия не се рита. И тези прякори повече няма да ги чуете от Бойко. Срещу Германия и САЩ не се рита. Ще забрани и на калинките си да ритат срещу Германия.
23
3
 
5
 
! Отговори
H2 преди 1 година
Изцапани с кръв ръце от внуците и пра-внуците на нашите Освободители. Благодаря но разговорите са напълно безсмислени. Социалисти ляви и други българи ,не Ви ли е срам от това ръководство. Голям грях имат Господ вижда и не забравя. Колко ли млади животи са отнети благодаряние на нейните подписи.Амин
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро няма да отиде на срещата, защото Бойко такъв тупаник ще му отпере, че ще върне целия пробиотик с който се е нагрухал на пода.
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Бейко няма да смее да нарече Киро и Асен с прякорите, които той лично им измисли. Защото Германия гледа и слуша. Ще казва само "господин Кирил" и "господи Асен". Свърши се с обидите. Защото Германия и САЩ гледат и слушат и ще наказват всяка обида от тези лъжеевроатлантици и истински путинофили и украиномрази. Защото ЦРУ им чете партийната преса и ги знае какви са.
20
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен....... Мисис Хартиена бюлетина...... Аз бих я резнал не за кеф, а за назидание. Да й е за урок, и после да се хваля :))))))))))))))))))))))))))))
19
2
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До българин 5 Щом си гласувал много пъти за БСП , ти си ни ясен.Не се отказвай. Има надежда БСП да ги има и в бъдеще.
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и "Чалга парти" свалиха правителството, което спаси Украйна. Запада е разярен заради лъжите на пропутинските партии в парламента - гербодепесарите, които спасяват режима на Путин чрез политика и медийна подкрепа в медиите си.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми се искаше да спрат да се карат политиците и да успеят някакво правителство да направят обаче не може...тамън тръгнат да се разбират и от западните медии като Политико и DW пускат някаква публикация нашите да се карат.Атаката към Нексо от сащисаните също да не забравяме...нарочно ни държат без редовно правителство.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циркът започна да става не интересен...........