Без второ плащане, докато не се приемат законите по ПВУ

България продължава със свои инвестиции реформите
31
Без второ плащане, докато не се приемат законите по ПВУ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато внесените от правителството 14 законопроекта не бъдат приети, няма да има второ плащане по НПВУ, каза  вицепремиерът Атанас Пеканов.

България продължава да изпълнява НПВУ със своите инвестиции и реформи в тези области, които не са засегнати от решението на парламента по отношение на декарбонизацията. В същото време от нас се очакват и реформите. Част от тях са в парламента от месеци. Надявам се в последните дни на този парламент да бъдат гледани законите за реформите по отношение върховенството на закона и за механизма за отчетност на главния прокурор. Това от години се казва на България, а ние не го правим. Темата беше придвижена от министъра на правосъдието Крум Зарков в Народното събрание. Тези закони трябва да ги приемем, защо те ще ни помогнат и за приемането ни в Шенген, каза Пеканов.

По НПВУ ще получаваме пари, когато постигаме резултати. Служебният кабинет внесе в НС 14 законопроекта, от тях са приети три за три месеца. Докато законите не бъдат приети, ние не можем да поискаме второто плащане по НПВУ, каза Пеканов. Надявам се това или следващото Народно събрание да приеме законите рано или късно, каза Пеканов. Когато свършим всички 66 мерки, включително тези 14 законови промени, ще можем да поискаме следващото плащане по НПВУ, допълни той.

По отношение на решението на парламента за декарабонизацията, Министерството на енергетиката ще изпрати на ЕК обосновано искане как да заложим реалистични цели в Плана, каза вицепремиерът.  

Ние работим и по третото плащане по НПВУ – такава мярка например е законопроектът за механизма за отчетност на главния прокурор. Той вече е в НС и ако има един закон, който да приеме Народното събрание, трябва да е този, заяви Пеканов.

Атанас Пеканов отказа да коментира дали ще остане в следващ екип на служебно правителство. "Нека да видим и да не спекулираме, в следващите дни ще разберете всичко", посочи той в отговор на този въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам отново, че коментиращите не разпознават темите! Не разбрахте ли как ще се решават нещата в еврозоната? Няма да получите пари, докато не приемете ТОВА, КОЕТО ИСКАМЕ, а за телетата ше бъде - ЩЕ ТЕГЛИТЕ ПО 10 ЕВРО НА ДЕН, ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ ВИ НЕ РЕШАТ НЕЩАТА КАКТО НИЕ ИСКАМЕ И ЩЕ СТРАДАТЕ ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗБИРАТЕ ТАКИВА, КОИТО СА НИ УДОБНИ! Пропомнете си Гърция и си припомнете по колко на ден им разрешаваха!
16
2
 
1
 
! Отговори
Ежко преди 1 година
Хайде,няма нужда от подарени пари!Който не може да работи,а обича да ***,той се притеснява!
15
2
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Това е добра новина - кой е видял нещо от разните траншове на ес за бьлгария освен някакви кръгове от фирми на наши лица на които всички плащаме -взетите заеми
14
3
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Пеканчо е ламазанчо. Обича да папка на шведска маса и мразе да го снимат защото се окапва!!!!
13
2
 
5
 
! Отговори
няма да има кеш преди 1 година
Притрябвал ни е на нас..Само политиците са ощетени..Да си прибират, квото са навзели досега и да ходят дружно да си го харчат в Брюксел..Ний чудесно ще се оправим и без кеша от ЕС и без тях..
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Племенникът на Ковачки.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ-ДПС-БСП-Възраждане няма да има кеш от ЕС.
10
1
 
14
 
! Отговори
Зъл Кон преди 1 година
Пеканов, изкарай доклада на Министерството на финансите за ефекта от влизането в Еврозоната. Не се крий като джeндърскo-църковна мишка, Пеканов!
9
3
 
6
 
! Отговори
За кво са ни преди 1 година
те зи плащания - да пълним на Кирчо и Кокорчо стартъпите??!
8
1
 
6
 
! Отговори
И този преди 1 година
от назначенците..Хвани единия, удари другия..
7
1
 
10
 
! Отговори
То щото преди 1 година
нещо от тая пара стига до народа, та да има за кво да се тревожим, нале...
6
2
 
11
 
! Отговори
По-добре преди 1 година
без никакви плащания..България умишлено бе превърната в тежък финансово зависим от ЕС наркоман..
5
2
 
19
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Кои са тези дето получават тези пари къде са че аз НИЩО нямам от тези пари нали уж Асенча обещаваше че щом катурнат лошият Борисов парите ще потекат Къде са Асенчо парите или само за определени хора са нали
4
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това момче се изцепи че е неморално да се купува газ от русия затова му предлагамда се върне във виена и да почне да руши паметника на съв армия в центъра с товаизречение тои доказа че няма място в политиката и да не чака траншовете от ес
3
0
 
16
 
! Отговори
народен дУУУпетат преди 1 година
Гооолям праз...ще си ГО преместя от левия крачол в десния крачол...
2
0
 
9
 
! Отговори
Това момченце преди 1 година
българите гонапмразиха още преди да е станал политик и депутатин!!!
1
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тоя план си го наврете, там дето слънце не ви огрява... И без това е за шайка айдучетини... ===)))