Мутафчиев: С толкова много избори народът губи търпение

Средната класа у нас се топи, селата са обезлюдени
25 яну 2023 22:53, Йоана Цонева
18

"С толкова много избори българският народ губи търпение. На политическите партии е време да им стане ясно, че е необходима промяна и в левиците, и в десниците по политиките, които предлагат. И да изглеждат по-съвременно за идеите, които предлагат, защото и лявото, и дясното изглеждат неадекватно", коментира бившият транспортен министър Петър Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че печеливша ще бъде политиката, която намали неравенствата между гражданите, защото по думите му средната класа у нас се топи, селата са обезлюдени, хората обедняват.

Политиците са изправени пред нова предизборна кампания, а хората отново трябва да решат на кого да гласуват доверие.

"Ние трябва да правим всичко възможно хората с най-ниски доходи да получават по-добри такива. Ние вече над 30 г. сме в пазарна икономика, в която има свобода на бизнеса. Бизнесът казва, че производителността е по-ниска от тази в ЕС, затова доходите са по-ниски. Но не работникът е виновен, ако е ниска производителността - тук става дума за техническо оборудване, осигуряване на пазари. По-голяма е вината на собственика", категоричен е Мутафчиев.

Той беше категоричен, че без подобряване на доходите няма смисъл от присъединяването ни в Еврозоната.

"България трябва да бъде страна, която има европейски доходи, иначе и да влезем в Еврозоната, няма никаква полза, пак ще има разделение на Европа на две скорости, ще си стоим бедни. Нали целта на членството в ЕС е България да стигне тези стандарти", мотивира се бившият министър на транспорта от кабинета "Станишев".

За бъдещия парламент той е убеден, че БСП няма как да се коалира с ГЕРБ.

"Как си представяте БСП да се прегърне с ГЕРБ? Ако някой това си го мисли, ще закара БСП на дъното. Г-жа Нинова имаше пълните права да разговаря с всички, разговорите са едно, коалирането е друго. Тя получи правомощия да проведе лидерска среща, това беше една реклама на Борисов, който показа, че може да даде заден и да говори със своите структури за коалиция с БСП, бъдещето на левицата е сблъсъкът с корупцията", каза Мутафчиев.

По отношение на предоставянето на военна помощ на Украйна, той призова нещата да се назовават с истинските им имена.

"Всички се правехме май на излъгани. Не е честно и за самите нас, докато ние фактически не престанем да бъдем излъгания и не казваме истината, няма да успяваме. Трябва да кажем истината и да престанем с преструванията, че не разбираме какво се случва", призова гостът.

И добави, че БСП е важен фактор за обединението в лявото пространство и без нея това трудно би могло да стане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
къде са коментарите от сутринта този саит да се закрива незабавно
8
0
 
9
 
! Отговори
Aze преди 1 година
Народът не губи търпение. На народа му е вече все тая.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти за всичко е прав Мутафчиев, само за средната класа не е прав. Средна класа в България няма.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ей Муфтафжиев... преди 1 година
налягай си парцалите , карай си джипката, крий си дупката си в Дианабад.Знаеш,че си едно Корумпе 2+2.Пайте се на"спИциалисти" с Минната,накрая на Козяк у институто.Да не разнищим ,как ни докара вагоните-ковчези.Как лапаше кинти от Селския ти брат'чед от Искра Даката,между бос на извозвачите.Дан' не кацнеш на татювата ти Флигорна. Гиди алчен корупционен,кинтите ли ти свършиха!?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът: "Този е Човекът. Намерихме го!" Човекът: "Аз съм Човекът. Намерихте ме. Не търсете повече."
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината трябва да се казва за вътрешната политика, а за външната политика да се лъже, премълчава, заблуждава. Тази обзела ги искреност и редовно изповядване на Путин какво сме дали, кога сме дали, вреди на държавата. Магаретата се мислят за международни атове.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играем, докато ударим джакпота. Не щеме стабилна диктатура на един политически психопат. Този политически психопат ще извърши грешки, ще направи врагове, престъпления и ще стои на власт, за да не влезе в затвора. Като Путин, Бейко, Орбан, Ердоган. Имахме 12 години диктатура на гербериата.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно вярно.Бесни сме.Трябваше на първи април да са изборите да си кажат легално как си правят майтап с нас.Аз не знам Черепа ли е виновен,Цветкоф ли е...Прокопиеф ли е...хамериканците ли са...обаче прекаляват!Даже са на път във война да ни вкарат.На следващите избори отивайте и гласувайте,защото вместо бюлетина може да получим призовка на фронта!
1
8
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Избори трябва да има непрекъснато, докато не излезем от ЕС и НАТО.