Янев: В политиката партийното и личното его трябва да бъдат преглътнати

Не е ясно дали "Български възход" ще се яви самостоятелно на изборите
26 яну 2023 21:46, Нели Христова
28

Надяваме се да може да намерим консенсус след 2 април. Това, на което станахме свидетели по време на 48-ото Народно събрание, е, че партиите не намериха формулата, около която да бъде построена конструкция за редовно правителство. Вариантът за коалиция не беше изпълнен със съдържание, този на база на списък с общи приоритети - също. Стигна се до вариант на лидерска среща, но по моя оценка тя беше закъсняла. Ако се беше състояла в началото на 48 парламент, щеше да има по-голяма възможност за диалог. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в ефира на предаването "Денят ON AIR".

По думите му е "много трудно да се каже, че ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" ще са бъдещата коалиция.

"Всяка възможна коалиция би се родила на базата на преговори, споделяне на приоритети и търсене на начини, по които как да се решават проблемите на гражданите по приемлив за гражданите начин", смята той.

Гостът е на мнение, че "в политиката партийното и личното его трябва да бъдат преглътнати, за да се получи възможност за диалог".

"По Конституция президентът трябва да върши определени действия, когато парламентът не е в състояние да свърши тази своя основна дейност. За две години сме провеждали избори 4 пъти и се задава пети. Моделът "Радев" е зададен от самия парламент, защото не успява да постигне диалог", каза гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Янев не даде конкретен отговор дали "Български възход" ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. Очаква се въпросът да бъде решен по време на среща на Изпълнителния съвет на партията.

"Надявам се резултатът ни за следващото Народно събрание да е двоен. Ние сме прагматични хора и търсим този тип решения, които дават предвидимост на всеки български гражданин", коментира той.

Янев направи и равносметка за случилото се по време на мандата на отиващия си 48-ия парламент.

"При откриването му прозвуча една цел - законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет. Голяма част от тях бяха приети, включително и на второ четене", отбеляза той.

Лидерът на "Български възход" изрази и своето становище по отношение на енергетиката - той обобщи, че тя трябва да бъде разглеждана като цялостна система, а не "на парче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Бат Тошко преди 1 година
Този ако е Генерал значи аз съм трамвай
23
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
харесва ли ви вашата коалиция със земеделеца и с кои ли още не защо ви напуснадевоиката в деня на учредяването ви защото от военни ще се правите на политицине става така поколения трябва да се променят с луна ще правите политикаизложихте се още в началото и сега вече никакво доверие хаиде чао
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стивън Янки!
21
0
 
1
 
! Отговори
Бита карта преди 1 година
Нема кой да ьаложи на окуцял кон вече
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата патерица на Тиквата и Доган, вкарана в последните часове на изборния ден.
19
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Точно пък ти,"генерале",какво разбираш от политика?!Вчера дойде(както много обичахте да казвате в казармата,където ви е мястото)и се взе съвсем насериозно!Жалки посмешища с Радев-шапката на никой не прощава!
18
2
 
6
 
! Отговори
Янев,след преди 1 година
безличното безидейно представяне на партийката ти в това НС имаш основание да търсиш коалиция с друга партия за изборите,защото по всяка вероятност ще изпаднеш зад борда и следващото НС ще мине без участието ви в него.Затова търси си ракета носител и тя да не е параноичното творение на Татяна Дончева и Мая Манолова,те не са ракета носител,а подводница за завоюване на ново дъно в политиката.
17
0
 
6
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 1 година
Жалко. Много жалко!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Защо ли си мисля, че БВ ще гледат сградата на Народното събрание само отвън? Нямаше никакво градивно предложение от тях, освен че са готови да участват във властта, без значение кой ги кани. Готови на всичко. Като Валерко от НФСБ
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ДС къв генерал да е, цял живот на хляба мекото
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какъв генерал е верно? Само тоя въпрос си задайте.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя хвана: Ах банана кеф ми става щом го хвана.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да си генерал първо трябва да имаш армия и второ да те уважават хората. Тоя уважават ли ги и има ли армия?
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв генерал е то клун бе?
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да слугуваш на САЩ, Русия, ЕС и т.н. Нали бе предател?
9
2
 
9
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Генерал Янев без армия. Боко Чекмеджето има половин рота послушковци. Тоя нищо.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам неприятното чувство, че пак се канят да го пробутат в парламента. Никой не го харесва, хората разбраха, че лъже безскрупулно и е готов с всички да се коалира съвсем безпринципно. Дано не съм прав!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съществото, което въведе фашистките сертификати. Нищо друго няма значение. Следва трибунал.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янееев, колкото Тиквата е генерал, толкова генерал си и ти само, че си малко по-интелигентен от него. Нали нямаше да допуснеш българско оръжие да отиде за Украйна?
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшив герои !!!Тенекия звания !!!