Нови противоречия в парламента

Дебатите за промяна на законодателството
26 яну 2023 21:50, Росен Стойчев
10

Точно в 11:30 започнаха по същество дебатите свързани с първо четене на Закона за съдебната власт, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Вие наистина ли смятате, че това ще бъде работещият механизъм? Смятате ли, че човекът, който е назначен от главния прокурор, който е негов заместник и негова дясна ръка, е човекът, който може да го разследва?", попита Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"Министерството на правосъдието предлага разместване на функции между два органа, единият от които конституционен, и конституционният орган казва, че не желае, защото е противоконституционно.

Още по темата
Министерството на правосъдието казва: "Не, вие пък ще го приемете, защото ние така сме решили, освен това сме го вкарали в ПВУ, вече сме го обещали и ако трябва да нарушим Конституцията, ще я нарушим", смята Радомир Чолаков от ГЕРБ.

"Главният прокурор да има само възможност да прави методически указания за общото прилагане на закона, но не и да прави надзор за законност. И другият текст, който трябва да бъде приет, е главният прокурор да бъде изваден от ВСС", каза Хамид Хамид от ДПС.

"Аз пък ви казвам, че си струва цялото усилие да започнем от необходимостта да гарантираме независимостта на съда, г-н Чолаков, и всички останали структурни решения, които взимаме, да бъдат подчинени именно на тази висша ценност", заяви Христо Иванов от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА,ХА СЕГА ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ КАЖЕТЕ МИ В КАКВО СЕ ЗАКЛЮЧАВА ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА. ВЕРНИЯТ ОТГОВОР Е ВИНАГИ C!! A) СЪБРАНИ СА НА ЕДНО МЯСТО; B) ПРИВЛИЧАТ СЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНО C)ИМАТ ОБЩА МАЙКА КЪРМИЛНИЦА D) ПРИВЛИЧАТ СЕ ГРАВИТАЦИОННО. ПОЗНАЙТЕ И СТАНЕТЕ МИЛИОНЕРИ...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ПП ще гласуват само роднините на роднините, от сваленото правителство на Киро просто и купените надухани с бело на Ицо Хазарта Средния пръст в НС.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След изборите всичко ще си дойде на мястото, ще се изчистим в парламента от плявата ПП. Децата на комунистите изгонени от запад, се налапаха пребогато на държавната софра. Никога повече ПП.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелигитимни смешници!
3
3
 
12
 
! Отговори
След като видях по преди 1 година
ТВ как в НС Искрен Митев хвана Костя Коп.за вратовръзката и я дръпна надолу при скандала между тях,а после чух обясненията му,че искал да му поправи връзкатаразбрах,че този човек е мошеник и шмекер по манталитет,не се свени нагло да лъжи за очевидни неща пред цял народ и не трябва да му се има доверие за каквото и да било.А той претендира да регулира взаимоотношенията между структурите в съдопроизводството.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама за какъв парламент ми говорят. Да го разпускат щом няма правителство. Всички решения на парламента не са легитимни.
1
1
 
12
 
! Отговори
Кака Лена преди 1 година
И всичко се прецака Алангро..