Радев към Вархей: ЕС да гарантира сигурността на българите в РСМ

Случаите на агресия изискват категоричен институционален отговор
26 яну 2023 22:22, Нели Христова
71
Радев към Вархей: ЕС да гарантира сигурността на българите в РСМ
Снимка: БГНЕС

Крайно време е институциите в Република Северна Македония да противодействат ефективно на насилието и на словесните прояви на омраза срещу българите. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархей, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че зачестилите случаи на агресия срещу българите в югозападната ни съседка изискват категоричен институционален отговор. Опитите за омаловажаването им и тяхното третиране единствено като криминални случаи не е в интерес на двустранните отношение и европейската перспектива на РСМ. Бездействието и липсата на наказания стимулират престъпленията от омраза.

Президентът призова Европейският съюз да гарантира спазването на правата и сигурността на българите в РСМ със същата енергия, с която настояваше за ускоряване на нейната европейска интеграция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става както украйна- русия, и всичко трябва да се опитва, това македония не е държава а необуздан фашизъм и ще ни докара войната
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Булекзит Защо даваш мнение за неща,които не ти са ясни,да те пита човек!?За да осигуриш златно покритие на лева са нужни минимум 2,000 тона злато!А за осигуровка още толкова!И от къде ще го вземеш!?Не случайно хората са го махнали,защото спира развитието на икономиката!
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата в СССР ще влизат май..
53
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нищо не може да гарантира ес повтаря се сценария от украина 2014 всички гледати никои не прави нищо по въпроса продават ваксини раздават нашите пари на украинаи не се знае после какво става с тях балканите нямат място в нато и ес
52
4
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Булекзит 59 Мечти на болен мозък.
51
3
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Това са отношения само между РБ и СМ.Защо Радев ще иска ЕС да ни оправя ? ЕС и САЩ си имат друга вана грижа. Другаря Путин.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво като е говорил по телефона и дали е казал това, което е написано. ПРАВИ СЕ ПИСМЕНО!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е тотално вреден за външната ни политика. За вътрешната да не говорим. Като добавим и Боко в уравнението, дето се лензи на австрийския нацист, картинката става трагична.
48
4
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Европа да защити кого и защо? В Европа няма нации. Там дори няма и полове, за каква защита молим? Единствената защита би била надигане на всички българи и тук и там. Стига са ни тъпкали и обяснявали, как не сме знаели дали сме мъже или жени и как за всичко е виновен Путин.
47
7
 
6
 
! Отговори
Булекзит преди 1 година
Време е за излизане от НАТО-тази година съгласно Договорът с писмо, можем да инэормираме НАТО за излизането ни от Алианса. Излизане от СЗО, ЕС. МВФ, Български лев със златно покритие, прибиране на златния запас 27 тона от Банка Англия.Друг изход няма. Икономическите загуби и Концесиите ще компенсират сумите и заемите, лихвите по заемите,които дължим. Отказ от План Възтоновяване, заробване на България с още заеми. Ако има в територията Български Политици. Предстои 3-та световна, НЕУТРАЛИТЕТ
46
4
 
8
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Значи само като се сетя как тоя пенсионер от кв.Дружба изникнал от нищото как отново ,,умните" българи го натресоха за президент,та и втори мандат му дадоха,как насади толкова много омраза сред народа,как слугува на бандити - олигарси и гъделичка жаждата за власт ми се повдига от тая отврат с юмрука
45
4
 
4
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
неизбирани чиновници какво могат да гарантират?
44
6
 
6
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
ЕС нито може нито иска да гарантира каквото и да е
43
4
 
3
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Щото ти си много далече от умението си да насаждаш омраза между хората. ,затова си възмутен.Какво лицемерие само,каква наглост,Безсрамник
42
3
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 година
"ЕС да гарантира сигурност на България". Горкият ЕС, собствената си сигурност не е в състояние да гарантира. Големият Батко ще дърпа ушите на ЕС, ако не слушка, ЕС е отрочето на Големия Батко. Можем да помолим извънземните да защитят България, имаме по-голям шанс. Не трябва ли България САМА да защити "интересите си".Свалихте ли ВЕТОТО, свалихте го. Свалихте ли ВЕТОТО, СВАЛИХТЕ го. ПодиГрахте ли се с Българската история, Подиграхте се.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъъъп, много тъъъп, болезнено тъъъп и Радефф.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И българи и македонци станахме за смях с нашите дрязги.Като две залени мухи кацнали на фъъшкия но се препираме до болка на кой е тя! Това сме ние българи и македонци в момента, мухи със самочувствие!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз към Радев внимавайй.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей изгугука той на себе си, ама ти наистина си бил ербап момче.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което изобщо не можеха да разберат, бе защо Зейфод го прави.