БСП: Не се притесняваме от нови леви проекти

По думите на Ненчева от две години живеем в безсмислено и непотребно дежавю
27 яну 2023 11:42, Йоана Цонева
16

Освен в Богдан и Каравелово, от обилните валежи пострада и село Слатина, за което не се споменава. То остана в периферията на цялата доброволческа акция през есента.

"Хората от бедстващите села се вълнуваха от всичко това, с което държавата може да им бъде полезна - около 300 семейства да получат подкрепа. Средствата от държавата бяха в размер на 370 лв. от "Социално подпомагане". Работата на доброволците през есента компенсира работата на държавата за пореден път, но не може да продължава безкрайно. Започна да лъсна безсилието на държавата и институциите", заяви депутатът от БСП Веска Ненчева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ от три дни хората от пострадалите села в Карловско ѝ изпращат съобщения, защото са "в безизходица и се страхуват от онова, което предстои".

"Плаша се от приспиването на вниманието на хората. Получих като отговор от вътрешния министър, че са дадени 11 млн. лв. за Карлово. Няма контрол на изразходваните средства. Ако имаше такъв, сега нямаше да е необходимо да бъде обявявано частично бедствено положение", подчерта тя.

Ненчева беше категорична, че пострадалите села няма да бъдат забравени.

Депутатът коментира и политическата обстановка в страната.

"БСП не успя да състави правителство, защото винаги сме получавали третия кризисен мандат. Две години живеем в безсмислено и непотребно дежавю, което спира присъствието и силата на държавата заради сериозни презумпции за друг център на властта.  Готови сме за новите избори, принципите ни вече са ясни на всички. Не се притесняваме от нови леви проекти, ние сме демократична партия", отбеляза тя.

Според Ненчева избирателите са загубили доверието в системата. Тя не отговори дали БСП ще се коалира с ГЕРБ, ДПС и "Български възход" за изборите, защото не е "темата на българите".

Предложението на Слави Трифонов за референдум за президентска република е несериозно, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да имате притеснение ако защитите храната на българите от ин-сек-ти, особено хлябът и млечните продукти, основна храна на българите! Застанете до хората и те ще застанат до вас!
11
1
 
2
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Да последваме примера на Скандинавските страни.Социализъм на базата на капиталистически производствени отношения.Взели са най доброто от двете системи. Прогресивен данък да 70 %. На времето АВВА избягаха от Швеция, заради този данък. Е , не се харесва на всички , но като че ли е възможно най доброто за гражданите.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крушовица се изказа като гьостерица
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо аптека туй онуй фелдшер
8
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
колко години пиша че хората сами трябва да си съхраняват даренията попаднат лив кметовете всичко е заминало така че се организираите и си оправете нещатакоито ходи по избори да мисли защо го прави и каква е ползата избори до дупкадокато се изчистим
7
1
 
1
 
! Отговори
няма място преди 1 година
за леви проекти в българия,такива партии има в страни,където има работници,разчитащи на една заплата,точно такова чудо няма в българия,българите разчитат на доходи от капитал-ренти,наеми,лихви,не си знаят имотите,заплата получават от някъде,където са назначени с връзки и дори не стъпват,така,че няма работническа класа и за това не могат да виреят леви партии,една е българската класа- на несметно богатите
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво да се притеснявате.. вие се накрадохте за 2 живота.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епааааа нормално - права е другарката... Защо да се притесняват като те НЯМА да са в следващия парламент!!! Все едно умиращ старец да се притеснява от нов щам на ковид - на него му е все тая.
4
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Вие не се притеснявате , но ние се притесняваме от вашите нови проекти.Нали и Радев беше ваш нов проект и съсипахте държавата.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е евроатнатическа партия която лъже народа в социалност
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела ще ги довърши!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво беше БСП?