Матеев: Следствието отново ще работи под ръководството на прокуратурата

Този модел е спорен
27 яну 2023 07:19, Росен Стойчев
10

"Днес на първо четене успяхме да гласуваме предложения Закона за съдебната власт. Предложеният там механизъм е за това ръководителят на Националното следствие да изпълнява функциите на разследващ прокурор, който разследва главния прокурор. Не съм видял на таблото, че депутат от "Продължаваме промяната" е подкрепил този закон, но не това е големият въпрос.
Още по темата
Темите на  бяха две - едната е Националното следствие да е самостоятелна институция в рамките на съдебната система. А другото предложение беше именно за ръководителя, който ще разследва главния прокурор", каза народният представител Милен Матеев от "Продължаваме промяната" в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че не са съгласни, защото така или иначе следствието ще работи под ръководството на прокуратурата.

"Отново ще има зависимост. Как си представяте ръководителят на НСлС, който до вчера е бил заместник на главния прокурор, да започне да разследва главния прокурор. Чисто законово и процесуално той има право да си направо отвод, дори е длъжен да си го направи в този случай. Това е неработещ модел", допълни Матеев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, туй комунистическите мозъци мисленето не им е от най силните черти. Силно им е послушанието пред тия дето дават парите. И понеже Гешев си позволи да срита червени милионери - атаката е синхронизирана, ама лабава. Ако утре сложите ваш човек за главен прокурор / евентуално /, нали по същата процедура ще се събере множество да го прати даже в затвора, защото вашия човек ще сътвори такива каши, ако ви слуша, че държавата ще гръмне. Слуги сте се родили и такива ще си останете
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме равни всички пред закона, то Баце и много негови приближени олигарси и бизнесмени щяха да са на топло вече
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро си прави престъпления, доказуеми и очевадни и никой не го закача, защо, нали всички сме равни пред закона, за него не важи ли и само кряка за някакъв фотошоп ами къщата на неговия Ристю, тя е рална нали, подарък от жена му, да вярвам.
3
9
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Матеев стига търси под вола теле! Главният прокурор си има служби които да го разследват! Вас не ви интересува това , вас ви интересува да свалите Гешев , защото той остана единствен да разследва олигарсите , които ви соведоха на власт и в знак на благодарност закрихте спец звената да не го разследват!
2
7
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Зае-бах-а държавата и не се отказват да свалят главния прокурор.Цял метеж спретнаха заради Гешев.Сигурно им напомня за онзи легендарен Гешев от миналото.Фамилиите са случайно съвпадение , не се страхувайте .
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е Радост Драганова.