ДСБ даде мандат на Атанасов за преговори за коалиция между ДБ и ПП

Оцениха дългото управление на службните кабинети като опасни за демокрацията
Обновена: 28 яну 2023 18:56 | 28 яну 2023 18:24, Александър Попов
98
ДСБ даде мандат на Атанасов за преговори за коалиция между ДБ и ПП
Снимка: БГНЕС

Националното съвещание на "Демократи за силна България" даде мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явяване във формат партии от "Демократична България" и "Продължаваме Промяната".

Националното съвещание на ДСБ подкрепя усилията на ръководството на партията за постигане на общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на "Демократична България - обединение" с ПП "Продължаваме Промяната" като единствена възможност за тяхното спечелване, излизане от политическата криза и излъчване на управление, се казва още в резолюцията.

Там се посочва, че следващото управление трябва да реформира българските институции, да проведе истинска съдебна реформа, да изкорени корупцията и осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани; да модернизира българската армия и служби, да изпълни необходимите условия за приемане на България в Шенген и еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентация на България и да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО, решително да противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

Националното съвещание на ДСБ оценява постигнатото от коалиционния формат "Демократична България" като успешно и посочва, че основна цел трябва да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединението.

В резолюцията се отчита и необходимостта от обединение и концентрация на реформаторските сили в България на предстоящите парламентарни и местни избори, за да бъдат пресечени опитите за реставрация на корумпираното управление на Борисов с помощта на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

Националното съвещание на ДСБ отчита и необходимостта от укрепване на парламентарната република и парламентарното управление, съставяне на стабилно правителство, което да гарантира националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за тласкане на държавата към република с президентско управление, пише в резолюцията.

От партията оценяват продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, като опасно за демокрацията, евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

Националното съвещание на ДСБ възлага на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури на предстоящите местни избори. Отстраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини, посочват от ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ДСБАтанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Атанасов му е време да се пенсионира. Едно полезно нещо не е свършил в политиката.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Тези от ДСБ да разберат най-после генерал ли е или *** гном този Атанасов. Според мен е дребен нисък човечец, който съвсем скоро ще бъде безработен. Както и останалите т. нар. политически лидери. Особено тези от партията му на Ахмед Доган, известен като меди Доганов. Така са нещата в българския политически живот. Политическа криза след политическа криза. Избори след избори.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 Болшинството българи никога няма да гласуват за Възраждане, защото неискат да излязат от ЕС и НАТО. А тази партия има тези червени линии в програмата си.
74
1
 
10
 
! Отговори
Мира преди 1 година
Танас запъртъка ,освен от подслушвания , интриги от друго разбира ли?! Тоя от 30 год. се размотава в политиката и за 5 стинки не е свършл нещо полезно
73
2
 
9
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Дори да управляват отново абсолютни некадърници са, 3-4 месеца максимум преди народа да ги омете , това не е алтернативата.
72
1
 
13
 
! Отговори
Надя преди 1 година
До 79 Ахаха Е от кадя на кадя да ни е гадно,като сте големи смешници всичките,, реформатори" Танас реформатор?! Ристьо реформатор?! Я стига бе карикатури болни,я се разкарайте,я не се пречкайте ,
71
14
 
3
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Чета тука нещо тролололовете са се активирали! Гадно ли ви е, че София е на ДБ и ПП, а? А? А? Ахахахах
70
3
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
АТАНАСОВ НОВОТО БИЛ ПОТРЕС И ЗАЕДНО С РАШКОВ ЩЕ ГРАДИТЕ УСПЕШНА БОГАТА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ
69
3
 
6
 
! Отговори
Кажете си комунета преди 1 година
Демокрацията роди от падъци на комунисти ! Има само нов комунизъм (този от запад ) и класически стар комунизъм (Русия дали с Путин или друг на негово място )Това за демокрация, свободи, равенство ....НЯМА ТАКАВА ПРИКАЗКА .Ние сме в новия комунизъм на западни конгломерати /олигарси - ОЛИГОПОЛ! Свободния пазар е приспивна песен за децата . Срам ги е да излязат да си кажат какво са ! НОВОКОМУНИСТИ !
68
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Възраждане могат да донесат промяна . Евроатлантическите партии искат от същото докато бългрския народ изчезва а България от 15 години евроробство рови дъното на всички класации . НАли Киро дойде на власт ? Що не смени дъртите ченгеджисти душманисти и гербарас прокуристи ? Нали са първи приятели с душманите заради дългите години на власт и евро безнаказаност на властта . Тия доказаха че са врагове на промяната.
67
5
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Какъвто е преговарящият , такива са и преговарящите ! Пълна порнография са тия , ту се отказваха уж от лидерството , ту се самоназначаваха сами , че видите ли , ние сме най добрите и без нас не може ! Кои сте вие и кои луди още има да ви подкрепят !! Време е вече да изпаднат БСП , ГЕРБ ПП , ДБ , апа да не говорим за лудия Костя и тогава БГ може да мисли за нещо ново , разбира се без Радев !!
66
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Кирчо каза нарастваме лавинообразно,да не забравите да поканите Бареков,Майчето ,отровното трио,Волен Сидеров,майките, претопляйте манджата, че съвсем ги забравихме тия герои
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанас Атанасов гнома, екзекуторът на червените останки от партията на Иван Костов.
64
3
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Гномче ще преговаря с Дамаджанков, ти да видиш,очаквам старите *** ептем да унищожат държавата
63
2
 
16
 
! Отговори
КлубДондуков53 преди 1 година
Не Благодаря! Помним предишните ви Реформаторски усилия, където се налапахте с постове да източвате министерства с завишени проекти само на хартия, чрез НПО-тата ви и крепихте Бойко няколко мандата. Преименуването ви на ДБ няма да ви помогне. Помним какви ги сътворихте, както и разследванията на ваши хора от Олаф за злоупотреби с евросредства.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената кауза на тази шайка е заличаванто на България като субект.
61
3
 
5
 
! Отговори
Социален психолог преди 1 година
А в "Демократична България" само една партия ли има? Не става ясно
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох не мога ще се скъсам от смях:)))))))))))))))))) едни мижитурки искат да са с други такива. Себеподобните се привличат:))))))))))))))))))) сега всички се качвайте на една лодка и да ви няма:)))))))))))
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателите в България доказано имат много къса памет. Чудя се как подкрепят и си мислят, че БКП прокурор прекарал целият си живот след промените в политиката и не пропуснал нито едно НС, активно подкрепял останалите издънки на БКП и ДС от ГЕРБ за гласуването на всички важни законопроекти ще донесе промяна в модела за ограбване и разпродаване на държавата.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани ООД. Поне сега всички са на едно място:))))))))))))))