Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили

Атанасов очаква коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори
Обновена: 28 яну 2023 13:47 | 28 яну 2023 13:32, Елка Василева
436
Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили
Снимка: архив, БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

Още по темата
"Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на "Демократи за силна България“. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а това няма да се провали заради реденето на общи листи.

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, който формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока“, каза Иванов, цитиран от БНР.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички", каза Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани-циркаджии-лъжци къде сте тръгнали.
323
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Христо Иванов потрива доволно ръце, че ще продължи да взема заплата, след като си прогони избирателите с бездействието си.
322
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който трайно вкара в затвора Тиквата, Сокола и Прасчо за него ще гласувам цял живот!!
321
1
 
4
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Обединение на мошеници и реваншисти
320
3
 
8
 
! Отговори
Какви добри сили е преди 1 година
Н...щастно, жалко,канадско к .пеле!!!!ОТРВАТИТЕЛНИ СТЕ ВСИЧКИ ЕВРОТЛАНТИЧЕСКИ ПО.ЛОГИ ЗАЩО УБИВАТЕ БЪЛГАРИЯ С ТОЗИ НА...АКАН ЕС!!! ЕС Е ФАШИСТКА ГРУПИРОВКА РАБОТЕЩА ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОНО!!! С ЕВРОТО НЯМА ДА Е КРАЯТ НА ШОУТО,ЕС ДО 25 НИЕ ПРИГОТНИЛ СЮРПРИЗ ОТ ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА(ЕЛЕКТРОННАТА ВАЛУТА)НЕ НА ЕВРОТО!ВЪН ОТ ЕС И НАТО!
319
1
 
14
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Кирчо Кирчо пак те подхлъзнаха мравояда с лодката Христо Иванов нямаше да помирише парламента след Боко тиквата той е най мразения в жалката ни държава а ти му постилаш килим за парламента двете партийки заедно ще имате по малко депутати
318
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Постоянна Промяна до влизането ни в Шенген и Еврозоната. Долу БСП, ДПС, ГЕРБ, Възраждане ,Атака
317
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
342 Само незнам, какво им е симпатичното натулупа Христо Иванов и соцпрокурора Атанас Атанасов гнома? Христо Иванов излъга в имотна декларация, взе дарение от престъпната платформа Нексо и се погрижи за културните въпроси на Бобокови.
316
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
356, 357 Което е "добро" за Киро парапета, това е зло, за всички българи. Факт.
315
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ трябва да бъдат отнесени на изборите, защото са заели стратегията, "да изтощителни Борисов с избори до дупка". "Картаген от Банкя", щял да падне "след 7-8 избори"?! Това са думи на римлянина Руди Гела, който изрече тази безценна мисъл, издавайки намерението НИЕ да плащаме стотици милиони от джоба си, за избори безкрай, а те от богати, по-богати.
314
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо е най-добрият и употребява само най-доброто.
313
14
 
1
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Това е пътят. Не може да се победи статуквото на хартиената бюлетина по друг начин.
312
3
 
6
 
! Отговори
Партия преди 1 година
Пу.. , Пу..., Дайте Бонусите !
311
6
 
4
 
! Отговори
Да затваря преди 1 година
пасольството, като се върнат ба власт.
310
2
 
23
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
Започва постоянното ви падение нищо ново
309
5
 
23
 
! Отговори
птица преди 1 година
тази хад пак изпълзя от дупката за нас, задължителни ваксинации, цинзура, спрени тв канали, въвличане в чужда война, изгонване на дипломати, нечувана, безконтролна инфлация, за него безплатни обяди, пътувания с Оленчето с правителствения самолет, "спестени" милиарди покрай войната....
308
7
 
24
 
! Отговори
Мдааааа2 преди 1 година
Всички партии (без Възраждане) се изложиха с набутването ни във войната в Украйна. А искат да очернят Възраждане, като манипулативно им приписват простотиите на В. Сидеров. Вижте им делата, по тях ги оценявайте. Те бранят истинските български интереси, също както Орбан брани унгарските.
307
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много симпатизанти на ДБ ще бъдат разочаровани.
306
2
 
28
 
! Отговори
Баба Яга преди 1 година
Тези "добри сили" ги интересува единствено собственото им благоденствие.
305
3
 
24
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
СПАСЯВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ ДОБРИТЕ СИЛИ ИДАТ КИРО АСЕН ТАНАС ИЦО РАЩКОВ И СИЕ ИДАТ СПАСЯВАЙТЕ СЕ ДОБРИТЕ ИДАТ