Съдебната реформа отново спряна

Мнението на народните представители
31 яну 2023 19:09, Росен Стойчев
44

Правната комисия обедини предложенията по Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, които бяха направени от някои политически сили и служебния правен министър Крум Зарков.
Още по темата
Те бяха приети на първо четене през миналата седмица и представляват механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници, съобщи Bulgaria ON AIR.

Те няма да могат да бъдат разгледани на второ четене, защотo 48-ото НС приключва в петък.  "Продължаваме промяната" отправи критики към всички политически сили, освен към ДБ, за забавянето, а от ГЕРБ-СДС и БСП упрекнаха служебния кабинет.

"Според стандартните правила на парламента най-краткото възможно четене е 7 дни. Народното събрание може да ги съкрати на 3, но това се прави в изключителни случаи - когато няма дискусии и спорове по даден законопроект. Не виждам защо трябва да правим напук и да приемем казаното от г-н Зарков", коментира председателят на Комисията по правни въпроси Радомир Чолаков.

По думите на Румен Гечев от БСП партията е подкрепила предложените промени в съдебната власт, но изтъкна и че служебният кабинет е закъснял.

"Служебният кабинет внесе този закон на 30 декември. Беше много трудно да бъде приет през тези 3-4 седмици", обяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румъния си направи реформата и сега заплатите са им двойни, от много след нас, до много пред нас. Вече чувам, че и българи ходят да работят в Румъния. Без съдебна реформа и Македония ще ни мине, а от България няма да остане нищо.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не очаквайте ГЕРБ да направят качествена съдебна реформа. Тая реформа е жизненоважна за бъдещето на България, но за 12 години управление ГЕРБ не намериха време да я направят. Защо ли?
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква съдебна реформа. Ако "контролът на главният прокурор" е съдебна реформа, аз съм трамвай номер пет! Мистериозната судебна реформа никой не знае каква точно е. Само я дъвчат вече седем осем години. Няма никъде описано какво точно ще рефлрмират другарите. Само плямпат и умнокрасивитетът *** мухи и пърха с изкуствени мигли. Смях
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...вече ще купувате само с 50-толевки у магазините след 1.02.2023 г.....ха,ха,хааааа
36
2
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ИНФЛАЦИЯТА ВЕЧЕ Е В ХОД....вече изземват 10-левки и 20-левки от обръщение в страната....ЯКО ВИ ДУПЕНАРОДЕ ---ТОВА Е "ПРОМЯНАТА" на ПП, Чалгаро ДБ и юмручето на Рундьо....ха,ха,хаааааааа...
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държвата на вечните риформи.НЕМА такава задръстена държва.
34
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До до Някой! Тука разсъждения няма, само факти! Христо Иванов слиза от джипа на Бобоков, и това е до НС! Черепът сам се похвали, че протестите били "негово" дело! А Превратаджията Радев твърдеше, че на Черепа имал повече "доверие", отколкото в българските институции? Къде видя "разсъждения"? Казваме си фактите, а който има глава на раменете, да си прави изводите!
33
5
 
4
 
! Отговори
до Някой преди 1 година
НЕ се мъчи да разсъждаваш, не ти се получава. И както пише някой по-надолу в момета съд и прокуратура няма. Това е...
32
5
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Вижте само кои искат да махат Гешев ...Христо Иванов, който слиза от джипа на подсъдим олигарх, където замества Мата Хари като я няма! Радев, който го изловиха със секретни документи, които не им е там мястото! Да не говорим, как е плащал на любовницата си с две ведомости във ВВС! За Черепа да не говорим ! Цял преврат плати за да прави Гешев "Фигурант" /като Радев/!
31
3
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
Кое е втрвяло бре, керванът ли?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спира се нещо, дето е вървяло.
29
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Горният аз съм българин който иска държавата ни да е европейска с достойни политици работещи за България да вземат властта и да управляват да се доказват с работа с действия в Европа да представят държавата ни достойно всички лъжи на новите стари муцуни вече лъсват единствено пълнят само собствените си сметки държавата ни тъне в разруха вече 3 год и упорито се манипулират хората
28
6
 
8
 
! Отговори
Мафията ги купува преди 1 година
Вижте Гешев и Ели Скоклева и ще разберете, че в България няма съд и Прокуратура!
27
1
 
7
 
! Отговори
До ПроСтoТо преди 1 година
Интересно е как пазиш равновесие с тоя акъл
26
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ДОПИСНИЦИТЕ ЛЪЖЕТЕ ЕДНО И СЪЩО СМЕНЕТЕ ПЛОЧАТА ВЕЧЕ СТЕ БАНАЛНИ ДОПИСНИЦИ СТЕ АНОНИМНИ ДРАСКАЧИ
25
1
 
4
 
! Отговори
нексо преди 1 година
Нямам нужда от вардене, нищо няма да излезе. Поредната димка за овчите и те вярват ли вярват....
24
4
 
5
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Апологети на Греб и ДПС, къде сте? Какво стана със Седемте джуджета, КТБ нещо...? Защо този невероятен професионалист Гешо не е осъдил никого още....
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, вечна дружба, което гарантира корупция, олигарси,кражби, гарантирано първо място в ЕС отзад напред!
22
6
 
6
 
! Отговори
А кой крепи Гешев преди 1 година
Гешев беше избран с кьорфишек конкурс в който той беше единственият участник. Дали е неудобен за тези който го избраха? Никак даже. Нито един гербаджия не е осъден.Васил Божков, докато е носел пачки на финансовият министър също е бил удобен. Нито Цацаров, нито Гешев са го търсили за нещо. След като е спрял да плаща станал неудобен и има вече десетина обвинения. А записите и чекмеджето на Бойко кога ще ги разследват. Е, за кого е удобен Гешев?
21
6
 
6
 
! Отговори
Гешев крепи Бойко преди 1 година
Гешев крепеше корумпираното управление на ГЕРБ и докато той си е на мястото никакво разследване на корупцията по времето на трите правителства на Бойко няма да има. Гешев беше назначен, не избран. Избор при само един кандидат, точно по модела на ГЕРБ.