Митрофанова се ядоса на НС: Опитва да пренапише историята

Поводът е решението на парламента за Гладомора
237
Митрофанова се ядоса на НС: Опитва да пренапише историята
Снимка: БГНЕС

Признаването на депутатите от Народното събрание на България на масовия глад в периода между 1932 и 1933 г. за "геноцид на украинския народ" е съзнателно изкривяване на историческите факти, заяви руската посланичка в София Елеонора Митрофанова, цитирана от ТАСС.

Още по темата
"Решението за признаването на Гладомора за геноцид, насочен срещу украинците и организиран на тяхна територия, вероятно е написано под диктовката на съвременна Украйна. Обидно е, че за пореден път българските политици решиха да пренаписват историята. Масовият глад в началото на 30-те години е обхванал няколко региона на СССР - и Украйна, и Беларус, и Западен Сибир, и Казахстан и други територии. По различни оценки от глад са загинали до осем милиона жители на страната от различни националности", подчерта руската посланичка, цитирана от БТА.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес със 134 гласа "за", 26 - "против" и без "въздържал се" българското Народното събрание в общ проект, предложен от комисията по външна политика, обяви Големия глад-Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид и осъди категорично неговите извършители.

С решението се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофана събери си отрочета Копейкини и за Москва
156
3
 
2
 
! Отговори
аде копейки преди 1 година
време да заработите гнусните си възнаграждения. А таз що е още в БГ не знам , изритвай *** от страната веднага
155
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, тази Ленче бре, много нервна.! На всичко се ядосва, пали от четвърт. Ще вземе да ни ошамари още малко.
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето трябва да каже нещо. Нали трябва да си заслужи хляба.
153
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Как за първи път си чул бря,За Чикатило не си ли чувал????Изяждали са си децата . Сталин им спира храната да ги избие. Около 4 млн са измрели от глад.
152
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Много ядосани и никой не обелва и дума за ....извършителите!?Азза 1 ви път чувам за този ад, но това е ужас, как е допуснато такова бедствие, къде беше светът, спеше ли, защо Африка или Европа не ги спаси 8 000 000 души! Срам за 19 век!
151
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Преди Гладомора,в Донецк и Луганск никой не е говорил на руски!
150
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ТАЗИ ГОСПОЖА ДА ЗАПОЧВА ДА УЧИ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА РЕПАРАЦИИ!
149
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ТАЗИ ГОСПОЖА ДА ЗАПОЧВА ДА УЧИ ЗНАЧЕНИЕТО ДА ДУМАТА РЕПАРАЦИИ!
148
3
 
5
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Как ще пренапише историята като това са фактите и никой не отрича че са умрели милиони от глад както и че Сталин е ликвидира други милиони в самата Русия това само чугунени те глави могат да го отричат
147
1
 
7
 
! Отговори
d преди 1 година
Чакай да позная кой е бил против, един виден руски патриот, който се подвизава в българския парламент :D :D :D
146
5
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Тая лелка що не е екстрадирана да ходи да ги говори тия в нейния си "рай" - раша
145
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилчетата са много заблудени овчици, горкичките
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както са тръгнали тогава да осъдят и връщането на Украйна на СССР в края на Първата Световна Война от великите сили, защото ако Украйна беше останала независима когато Германия и България я освободиха с Брест-Литовското мисрно споразумение до Гладомор нямаше да се стигне.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митра Фанима не се ли възмущава как Кремъл 150 год. се труди от българите в Македония да направи друг народ!
142
4
 
4
 
! Отговори
Цурюкът на Гладомора преди 1 година
Ще се окоже че икономическата криза от 29та е следствие от ПСВ когато 3-4 000 000 западни мъже са загинали и то предимно имащи работнически статус. И ето, 10 години по късно икономическата и след още 10на Гладомора. Следва 2023 грубо 500 000 загинали. Пропорционално след 1.2 години ще има украинска икономическа криза. След още година отново украински Гладомор.
141
6
 
6
 
! Отговори
Хората казват преди 1 година
Гладоморът през ранните 40тте , 32-35та, е следствие от св икономическа криза от 1929. Нека все пак историците да се прикланят в тишината когато и в Германия от глад се е посягало по най папуаски начин на появили се от някъде някакви чужденци. Поразгледайте снимки от онова време. По улиците зараде глада и безработицата жена над 40кг и мъже над 55 кг не е имало. И защо сега авио линиите Папуаската република- Украина са толкова интензивни та тонове салами и кремвиши летяяят манъ филибето, хората
140
12
 
3
 
! Отговори
Съвместни чествания преди 1 година
Първия празник, дет ша частваме заедно с укрите е Голодомора;))). Препдоагам, ч ее в аналогия с Холокоста, иначе нямаше да е задължителен за честване в България;))) Предлагам да увеличим броя на съвместните чествания и да честваме съвместно и деня на независимостта на Украйна! С македонците не можахме да честваме нищо съвместно кат ората, поне с укрите да успеем;)))
139
7
 
2
 
! Отговори
Тенгри яко преди 1 година
До МакедонjaТатарот бешували на Луната преди антички макета да са создудат. Татарски автор Елин Пелин напишувал дека "Ян Бибианот на Луната". Е, дека е античко пишувание, што Луната е земя македонска? Дека е? Татарот са преди македонот! Македонот са фейк!;)))
138
8
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
За гладомора. Да, престъпление е, но и богатите укри (кулаците) също имат вина. 1932 е била рядко неплодородна година. Добивите били много ниски, лятото било студено. Съветското правителство е търсело начини да нахрани хората, а кулаците не искали да си продават житото, дори на международни цени. Това вбесило Сталин и той като диктатор, заповядал житото да се отнема насилствено. А хората, които го укриват - да бъдат депортирани в Сибир. Или пък, ако продължават да се съпротивляват - разстрел.