Какво свършиха депутатите? 48-ото НС приело 53 закона, 90 решения и 2 декларации

Парламентът е имал 50 пленарни заседания, като 8 от тях са били извънредни
104
Какво свършиха депутатите? 48-ото НС приело 53 закона, 90 решения и 2 декларации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По време на мандата си 48-ото Народно събрание е приело 53 закона, 90 решения и две декларации. Това сочи справка за периода от 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г., подготвена от дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е имал 50 пленарни заседания, като 8 от тях са били извънредни.

В 48-ото Народно събрание са постъпили общо 205 законопроекта, като 134 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 141 проекторешения, от които 122 от народни представители, както и 7 проекта за обръщения и декларации.

Още по темата
През втората си сесия (от 4 януари до 2 февруари 2023 г.) 48-ото Народно събрание е провело 16 пленарни заседания, две от които извънредни. През този период депутатите са приели 29 закона, 32 решения и Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония.

В 48-ото Народно събрание са зададени 1321 въпроса и са отправени 57 питания. Парламентарен контрол е провеждан в 6 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 5 извънредни заседания. Блицконтрол е провеждан в 3 заседания като са зададени 35 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи.

Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 66 часа и 36 мин.

В този период използваните форми на парламентарен контрол са въпроси и питания, изслушвания и блицконтрол. Проведени са 11 изслушвания по чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

От зададените въпроси с писмен отговор са 1050, а 271 – с устен. При питанията 24 са били с писмен отговор, а 33 с устен. Отговорено е на 1130 въпроса и на 43 питания, а 34 въпроса и 5 питания са оттеглени.

Най-много въпроси и питания през мандата са били внесени от народни представители от ПГ „Демократична България” – 361 въпроса и 14 питания. От ПГ „Продължаваме промяната“ са отправили 331 въпроса и 17 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 232 въпроса и 6 питания, от ПГ „Възраждане“ – 157 въпроса и 11 питания. От ПГ на „БСП за България” са внесени 153 въпроса и 6 питания; от ПГ „Български възход“ – 74 въпроса и от ПГ на ДПС - 30 въпроса и 3 питания.

През втората сесия са зададени 387 въпроса и 7 питания, имало е и 3 изслушвания. Парламентарен контрол е провеждан в две петъчни пленарни заседания и в едно извънредно заседание, веднъж е имало блицконтрол – като са зададени 13 въпроса. Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 17 часа и 40 минути.

От зададените въпроси 358 са с писмен отговор, а 29 – с устен. Отговорено е на 259 въпроса, а 9 са оттеглени.

От отправените питания 3 са писмени, а 4 – устни. Отговорено е на две питания и две са били оттеглени.

Най-много въпроси и питания през втората сесия са били внесени от народни представители от ПГ на "Демократична България", които са отправили 116 въпроса и едно питане. От ПГ „Продължаваме промяната“ са задали 97 въпроса и 3 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 60 въпроса, от ПГ „Възраждане“ – 48 въпроса и две питания, от ПГ "БСП за България" - 45 въпроса, от ПГ "Български възход" – 19 въпроса, от ПГ на ДПС – 7 въпроса и едно питане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Това свършиха: преди 1 година
Напълниха си джобовете,слугвайки на господарите си от Козяка,продавайки националните интереси.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършиха я като кучето на нивата ...
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СМЪРТ ЗА ТОЛУПА
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищооо,някои от тях не взеха думата,трябва да останат 120 хрантутника само...
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАчиииии...ей тъй,както са на куп!!!!!!!
65
0
 
6
 
! Отговори
A AX преди 1 година
Какво свършиха депутатите? 48-ото НС? О С РА ХХХА се
64
1
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Господин Радослав какви измишльотини пишеш пак бюлетини се печатат винаги при всяко гласуване а печатницата е на бкп и Спри с тази омраза към българите виж себе си първо
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напълниха си гушите за сметка на май-му-няците дето ги избраха
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Група депутати, въпреки големите си напъни, не успяха да вкарат в зала и да се гласува приемането на законопроект за заличаване на детските ясли. Доволна съм за това, че запазихме / засега/ работата си.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според надеждите на Карадайъ , който още си учи уроците , се надяват да повтарят едно и също до пенсия ! Той така и Български не можа да проговори като хората , така че едва ли ще се развие повече и като добър "ученик " в политиката , но това да дъвче едно и също за тройка до следващите и по-следващите избори не е проблем , стига само Вие да не поумнеете и да вземете да ги изхвърлите , че тогава отиде " демокрацията " , която така или иначе никой от тях не може да каже какво точно представлява !
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит празник евроатлантици, дано всички се задавите с х** тая вечер
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво свършиха- нищо като хората.
58
5
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Свършиха най важното според гроб и дон Тиквон, приеха връщането на тоалетната хартия за да може родата му от маалата да гласува срещу бутилка ракия и 5 кебапчета за "правилната" китайска имитация на комунистически вожд. Сега дон тиквон печата като луд в Костинброд за да може на следващите избори да се похвали как с фалшификация е напомпал подкрепата си от 8% на цели 20% и как целият народ го обича според умопобърканите му фантазии и фалшивата информация която му шепне Севда ПР!
57
1
 
8
 
! Отговори
!! преди 1 година
Напълниха си сметките.До следващите ,следващи избори и т.н.
56
1
 
5
 
! Отговори
Ааааа,направиха бе преди 1 година
Тонове кифтета изядоа и запълниха тоалетните!
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Парите за заплати на тези хрантутници са пари хвърлени на вятъра.
54
1
 
6
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
Простият българин така и не разбра,че никой отвън няма да ни помогне и оправи държавата,а и не са длъжни.Трябва сами да си оправим кочинката,но за това трябва воля и поне малко акъл...за съжаление явно не ги притежаваме и ще продължим да сме бананова република.
53
1
 
7
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
За съжаление едно голямо нищо за пореден път.Народа мизерства,а тия богатеят.После защо младите бягат.Еми можеш ли да живееш нормално с доходи по 1000-1500лв при тия зверски цени.Докато народа не разбере,че тия мошеници работят що годе нормално само под натиск нещата няма да се отправят.Трябва протести и да видят дебелия край на тоягата нашите псевдо политици иначе оправия няма и ще продължават да ни се подиграват най-безцеремонно.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приеха хартиената бюлетина за да могат тъмните братя да напълнят урните отново, а не гласувалите, да не се обаждат!
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото хубаво нещо което свърши този парламент е да намери стопанин на едно бездомно куче.