Политолог и социолог: Оценка 3 пишем на работата на парламента

Георги Киряков и Юлий Павлов пред Bulgaria ON AIR
2 фев 2023 12:45, Анисия Иванова
38

Последен работен ден за 48-ото НС - какво свършиха депутатите?

"От политологична гледна точка мога да поставя оценка "Среден 3", защото много законопроекти може да са се приели, но е спорен въпрос доколко се отнасят за обществото. Законопроектът, върху който наблегнаха изключително много, беше Изборният кодекс. Върху него беше отделено много внимание, много време. Не знам той доколко се отнасяше за това, което се случва в българското общество и до проблемите, които то има в момента. Да, някои хора може да имат проблем с гласуването с машини, но те имат и проблеми с пълненето на хладилника, с плащането на сметки, купуване на лекарствата", каза политологът Георги Киряков в студиото на "България сутрин".

По думите му много важни неща не са били приети.

"До преди няколко дни и аз щях да им поставя оценка 3, но последните дни те вървят към 2,5, защото виждате какво става. Доброто нещо, което те направиха - отмениха една дивотия, въведена със среднощни заседания, а именно принудителното машинно гласуване. Слава Богу, че я отмениха, никъде в Европа не се гласува само с машини. "Защо максималната оценка не би могла да бъде повече от 3? Защото те не изпълниха основната задача на един парламент", подчерта социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

А според него основната задача на едно Народно събрание е да излъчи правителство.

"В момента, в който и трите опита се провалят, парламентът се разпуска. Това, което гледаме в момента, е нарушение на духа. Стана ясно, че парламентът не може да излъчи правителство, а президентът удължи с още 10 дни да се приемат всякакви предизборни законопроекти, като този за МРЗ. Това не е съобразено с икономическите анализи", категоричен бе Павлов.

Киряков подчерта, че сметките трябва да се правят след изборния ден.

"Преди това имаме сложна ситуация и тя е свързана с обществото. Все още в Изборния кодекс седи задължителното гласуване и говорим как избирателната активност намалява все повече и повече. Няма никаква санкция и това е проблем. Виждаме постоянни агресивни прояви и в образователната сфера, и като цяло в обществото", добави той.

И припомни, че в социалните мрежи често ставаме свидетели на биещи се хора и катастрофи.

"Всеки нормален човек си казва: "Защо да гласувам? Както и да гласувам, те или не правят правителство, или ако го направят, едвам издържа половин година", и това е така. Политиците от лятото на 2021 година говорят като развалени грамофонни плочи, те говорят едно и също. И ние анализаторите започнахме да говорим така", смята Юлий Павлов.

Георги Киряков е на мнение, че служебният кабинет трябва да се съсредоточи върху предстоящите избори.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се обединят - и какво от това? Те имат 73 депутати, повече от 80 няма да имат. Отново ще гледаме същата структура", добави социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всичките ОБЛАГИ и ПАРИ които Ви се дават за да си пробутвате поръчковите соц.проучвания и изследвания им давате тройка , значи обективно са си за ИЗКЛЮЧВАНЕ поради ИДИОТИЗЪМ и ПРОСТОТИЯ ! Та те половината ни политици са с манталитет на склададжии и магазинери от времето на СОЦ-а и като речник и като сметкаджийство ! В една РАЗВИТА и ЦИВИЛИЗОВАНА държава такива не могат да станат и контрольори в градския транспорт , ама Вие откъде ще ги знаете тези работи , нали гледате какво има в плика !
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква тройка бе,тези баннддюги не заслужават и нула с десет минуса!Само бесссилото ще даде реална оценка за техните престъпления!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Тройка ли? ТИЯ И ДВЕ НА РЕЛСИ (2=) НЕ ЗАСЛУЖАВАТ!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оценка 3 с два минуса е реалистична за работата (ха, ха,ха каква ирония) на парламента в България. Тези, които се изписваха депутати се занимаваха само с личното си его и интереси, нищо свързано с интереса на българите и България не ги впечатли.
23
2
 
2
 
! Отговори
абв преди 1 година
Причината е, че Гоце се крие в някое даскало пак и се прави, че преподава хаха история?, и се опитва да усвоява петрол през абв, за да не го смъмрят даскалките, но така вика арабите, ето това е много орегинално, наистина, понеже ти твърдиш, че и руснаците имат петрол, обаче непрекъснато официално прекъсваш отношения с руските компании, а неофициално крадеш с украинците газ и петрол
22
0
 
0
 
! Отговори
абв преди 1 година
Въобще идеята да се усвоява петрол през азбуката е много странна идея, понеже е предимно арабска, и аз тези движения на мисълта на Гоце и гоцевистите не ги разбирам, понеже арабите са "мирни и добронамерени народи", особено, а даже и помежду си
21
0
 
1
 
! Отговори
абв преди 1 година
а пък АБВ щели да се занимават с петрола? И алеф бет, пък с тях, докато не дойдат арабите и после ББ явно трябва да се развика, понеже това е много нагло като идея
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тройка им е много, като нищо не свършиха повече от двойка не може да им се пише.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тройка се взема изпит, дори се завършва. Тези да не би да завършиха, че им пишете тройка.
18
0
 
5
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
Тоест, шведски тройки от двойници на политици и политолози, ама това е наистина некултурно, и при това пуснати в Народното събрание и с чужди имена?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят само швецки тропйки в НС.
16
0
 
2
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
Писали са им 3-ки, понеже някои от тях се върнаха с депортираните самолети и за да не се занимават с връщания и поправки повече :) Нали са двойници на известни политици и политолози, даже някои от тях са се кръстили като тях, за по-лесно, но в чужбина не им вярват много явно
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какво основание му пишат 3? Едва успяха да си изберат и председател на НС, с кански мъки беше. Подхвърляха си мандатите на президента, не успяха да сформират правителство. Не свършиха нищо. Каква тройка, чиста двойка си е.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да връщат заплатите, защото нищо не свършиха.
13
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Няма тройка. На поправителен са, значи си е чисто цъфе.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юли Москов е писал 6 на ГЕРП.
11
3
 
2
 
! Отговори
Подарък от БОГ преди 1 година
За да се разбере аз трябва ли да живея или не , значи най нормалният начин е да ми бъде дадено 1 хапче, става въпрос за онова хапче, което когато човек го изпие, значи или ще получи топче на главата или ще се разтрепери и ще умре !Хора , които са намеквали че аз съм КОФТИ ЧОВЕК , значи те нарочно така са направили за да бъда аз желан точно никъде ! На много хора са стъжнили животите !
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шом се распада значи е много слаб даже под Слаб 2 минус. Некадърници и предатели са само.
9
1
 
4
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Политолозите и социолозите никой не ги пита. Те си говорят сами. Задават си въпроси и си им отговарят. Както и политическите лидери на многото български партии. Така се получават дипломи от българските унивеситети. А пък после, хорлата се чудят защо си харесвам СТОЙНЕТО. В изпълнение на г-жа БОТЕВА.
8
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Вие им пишете 3, ама те се разписват на 6, каква е логиката!?Кога ще тръгнем напред ли.....ами когато между тези две оценки има равенство!