Рашидов удари последния звънец, закри 48-ото Народно събрание

Призова депутатите: Вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето
Обновена: 2 фев 2023 12:57 | 2 фев 2023 12:25, Елка Василева
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС), като преди това направи обръщение към депутатите.

Още по темата
Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя, посочи Рашидов.

Апелирам към всички вас - вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас, каза той.

Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, заяви Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

Ето че дойде краят на 48-ото Народно събрание - край неочакван и предизвестен, отбеляза още Вежди Рашидов. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастният народен представител с надежда след серия от крясъци, обиди, противопоставяне да опитаме да намерим разбирателството, баланс между желаното, настоящото, възможното и преплитайки порива, опита и познанието, да направим заедно крачка напред, посочи той. И като че ли в първите мигове стана магията, но уви, както винаги, илюзията беше кратка. Потопихме се отново в познатата антиутопия - процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и пак взех да се питам, колеги: "Така докога?", каза председателят на НС.

Вежди Рашидов отбеляза, че е поел отговорността да е председател на този парламент, вярвайки че с авторитета си може да помогне да работи усърдно, да се успокоят страстите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна спирала. Но се оказа, че пак сме изправени пред пореден избор и пак се питам: "И така докога, колеги?", добави той. Според него народните представители трябва по-често да се замислят какво правят тук и какво оставят, дали рушат или съзидават.
(БТА, Теодора Цанева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано да ги няма в следващото НС , утайките на обществото , ПРИМИТИВИЗЪМ до небето !Нека да си останат с ''големите РЕЗУЛТАТИ'' : България най-бедна , най-болна , най-неграмотна и най-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА в ЕС ...
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашидов обра КТБ и стана президент. Показва само че сегашната политическа система е катастрофа за бг и партийносъдебна шайка ограба народа.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Тошккооо не гледай кой е Министър, бай Тошкооо не се обръщай в гроба ..
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете Кукубенд парламент! Маесто, кючек! Пуснете пак Чалгата! Тигре тигре, хиена хиена! Слава на президент Радо Шишарката!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИКОГА ПОВЕЧЕ ОПГ пп-дб във властта
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая това нелепо НС се разпусна. Няколко месеца разходи за данъкоплатеца, които бяха ненужни. Не мога да повярвам, че плащаме за тази 'работа'.
28
1
 
9
 
! Отговори
Народа на България преди 1 година
Ура, ура, ура !!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Какви са тез 23 - годишни специалистки, не че нещо против, ама - имат ли опит или трупат в момента стаж. Май е по-добре да не работят - ама кой ще приема законите. Доста е ниско качеството, казват юристите. А и то е видно, занимават се само с едри въпроси - който има парите, на него му решават проблемите.
26
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези от НС отново не са си платили сметките за електроенергия. Принуждават председателят им да удря звънец като ватманите в София. Когато той не може, заместниците му отново ще станат като ватманите. Звънци за има. но не и депутати като бившите. Те не стават за нищо. ДЕПУТАТИТЕ ИМАМ ПРЕДВИД, които сега отново са безработни. Нямам нищо против звънците.
25
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Снимката им е като за спомен. Като не стават за депутати, съвсем нормално си е да са безработни. Нека г-жа БОТЕВА ДА ИМ Я ПЕЕ. Тази за СТОЙНЕТО. Като за довиждане, но пък лично аз предзпочитам думичката ИЗПРОВОДЯК. Честита да им е Новата 2023 г. на приятелите ми г-жа Василка и г-н Мирослав. БОТЕВА И ТОШЕВ.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довиждане! Поне народа ще си почине без вас до април месец.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеобщ бойкот на изборите те трябва да ни се молят за да ги изберем, а не ние да си вършат работата когат се уредят на софрата.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо въобще трябва да има народно събрание? Президента и неговия кабинет си управляват добре държавата. Защо трябва да храним 240 кърлежа, които нищо не правят. Само смучат облаги от народа?
21
1
 
7
 
! Отговори
ураааа преди 1 година
няколо месеца няма да забъркват каши.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен пък Вждичката ме кефи. Сам си е изкарал парите, молят го да се кандидатира за депутат, а не се натиска. Така, че ай по леко с наздравиците.
19
1
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Довиждане:)))това страшно време ще остане в историята:)))
18
1
 
13
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Слава Богу! Че за краткото си съществуване този парламент толкова поразии направи!
17
0
 
8
 
! Отговори
Милиардер преди 1 година
Разгеле, че се разпусна. ПОРЕДНИЯТ ЦИРК, наречен 48-о НС на БЪЛГАРИЯТА. Честита да е НОВАТА 2023 г. на пишещите КОМЕНТАРИ в сайта на българското Днес.Бг.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УРА
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая да си отдъхне малко народа.