Рашидов удари последния звънец, закри 48-ото Народно събрание

Призова депутатите: Вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето
Обновена: 2 фев 2023 12:57 | 2 фев 2023 12:25, Елка Василева
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС), като преди това направи обръщение към депутатите.

Още по темата
Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя, посочи Рашидов.

Апелирам към всички вас - вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас, каза той.

Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, заяви Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

Ето че дойде краят на 48-ото Народно събрание - край неочакван и предизвестен, отбеляза още Вежди Рашидов. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастният народен представител с надежда след серия от крясъци, обиди, противопоставяне да опитаме да намерим разбирателството, баланс между желаното, настоящото, възможното и преплитайки порива, опита и познанието, да направим заедно крачка напред, посочи той. И като че ли в първите мигове стана магията, но уви, както винаги, илюзията беше кратка. Потопихме се отново в познатата антиутопия - процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и пак взех да се питам, колеги: "Така докога?", каза председателят на НС.

Вежди Рашидов отбеляза, че е поел отговорността да е председател на този парламент, вярвайки че с авторитета си може да помогне да работи усърдно, да се успокоят страстите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна спирала. Но се оказа, че пак сме изправени пред пореден избор и пак се питам: "И така докога, колеги?", добави той. Според него народните представители трябва по-често да се замислят какво правят тук и какво оставят, дали рушат или съзидават.
(БТА, Теодора Цанева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По ненужен парламент от този не е имало. Като видиш само кои се бяха наредили като по-по-най и ти се повдига, Данчо ментата, дето си гушна ей така Силистар и никога не отчита верни приходи от там, съсипа прекрасното кътче, Росен Желязков нанесъл не малко щети и не ми се изрежда повече. Грешни пари от народа за едни ненужни изедници. Субсидия, заплати, коли, разходи на гърба на бедния народ, не на богатите.
73
1
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
защо това НС дойде и си отиде ...без да остави следа!Браво Рашидов, ти показа модел и остави ярка следа!Склуптур художник и Човек, благодаря ти за поведението, бистрата мисъл и отговорност!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е един прекрасен ден....213 българофоби си отидоха!
71
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Абсолютно безполезно НС!
70
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Нито една статия за поредното вдигане на лихвите от ЕЦБ, а също така и нито един репортаж по същата тема в централните емисии на новините по Бнт, Бтв и Нова.Интересно от какво ни предпазват...
69
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Как са се подредили, само един откос.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Богу...добре, че се махнаха. Те освен да липсват от заседания и да си щракат по мобилните телефони с друго не ги запомних. Трябва да се забрани ползването на мобилни телефони по време на заседания. За това ли сме ги пратили там. Фигуранти. Хич не ги интересува какво се говори. Един слуша какво се говори а 101 блеят от всички парламентарни груби и гласуват каквото им нареди бащицата. как няма да си тракат на телефончетата и да вземат по 10 каймета заплати!
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ялов парламент! Това беше това народно събрание! Опозицията с обединението си с ДБ и други партии,се надявам да Смачка опитите на ГЕРБ и " СДС" за РЕСТАВРАЦИЯ на 12 годишното им " управление" и "модел"! Мисля също,че на ГЕРБ и ДПС ,вече им са отрязани ръцете,да посягат и посягат към властта! Българина през изминалите 2 г разбра,че Възможности има пред него,за да промени "политическият модел"! Аз ще гласувам лично,пак срещу Партията на Мутрокомуниста ГЕРБ!Масово гласувай на тези избори българино!
66
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този само това може да прави. Да им удря звънците на поредното НС. Аналагията, която лично правя с това, е с песента за КАТЕРИНАТА. Петя я пее, а пък Десито Добрева вика. Нямам нищо против лесбийките и *** като тях.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край на купона. В очакване на следващите тиквочи.Те май ще са същите
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довечера ше си отворя една биричка по повод на това, че Вежди Рашидов повече няма да е председател на Народното Събрание. И този позор изтърпяхме.... срама беше голям!
63
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
кой пък беше този Рашидов ? Аха, сетих се. Този, който е набил Йордан Цонев и останалите от 48-то Нс, защото му заемат мястот окато председател на НС. ПОРЕДНОТО.
62
2
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Най-красивата ми съученичка от ЕСПУ-то в Ловеч е НАДЯ БОТЕВА. Тя дори и пее по-добре от мен. За разлика от сестра си. Ще ти ги вдигна тоновете до втория глас. Но само, ако ми кажеш Здравей Тихомире ! Да ни е честита Новата 2023 г. Тази за СТОЙНЕТО !
61
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този не знае от коя партия е. Дори и още нещо още по-просто. Дали е турчин или българин. Но пък удря звънеца на поредното НС на България. Шом като не знае къде си намира, дали пък не е ударил звънеца на турския Меджилис ? . Честита да им е Новата 2023 на някакъв си президнет на Турцията. Нека да си мисле, че държавата му е в НАТО, а пък инфлациянта там да им я смята ментата, известен като Йордан Цонев.
60
2
 
8
 
! Отговори
Ъхъ... преди 1 година
До Анонимен 71 Той не че е спирал да се черпи... Посред бял ден люска едни ракии... Под охраната на НСО, разбира се!
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И след април, на есен с нова песен. Системата така е устроена 0е да се самовъзпроизвежда. Не е ли факт че след 4-избора за ново НС, все едно и също ни се сучва.Че и по-лошо,но никога нещо по-добро.Очевидно е, че нещата трябва да се променят,но никой не желае това да се случи. Някои депутати направиха стаж за пенсия в сградата на НС и отдавна са се изгубили, но въпреки това отново влизат с възгласите "Ние 9ак сме тук". Е това е една от причините да дърпане, ама само надолу. Никакви нови идеи.
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички успешни политици ги обединява едно неизменно качество - те са знаели е трябва да слушат и изпълняват заповедите на Сарая. Ако маестро Тодоров се придържа към това просто правило го очаква дълга и много доходна кариера.
57
1
 
2
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
И докато I am very glad for you (тоест радвам се) се опитва да събира новия прайд, Вежди Рашидов се опитва да легитимира двойниците на политици и политолози, някои от тях с чужди имена, обръщайки се към тях с фрази като "И така докога, колеги?" (сега това към двойниците в НС и на стълбите му или към реалните личностти зад тях е?)
56
2
 
5
 
! Отговори
Re:до ОФчу преди 1 година
"""...пак ли Баце и Зеленски 24 часа , НОН - СТОП?""""" ------- Ми ний сме изправени пред дилемата: "От Две Злини да изберем По-Малката", ти ако си съ надявал на нещу другу си многу наивен чиляк! Новото състав на бедещоту парламент се чертава тъй - Гърбавите к.амили, ДПС агите, БСП с болшивишкоту капиталист и малку "Подправки" оттук - оттам!Туй е реалноста чадо..., Есента може и още едни Избори да си спретнем, колку му е.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свърши най-сетне този цирк! Пък за Веждичката си беше и жива мъка. Сега може да се почерпи яко, завалията:)