Шишков: При ГЕРБ пътищата са поддържани с текущи ремонти

При тях контролът е изключително занижен
5 фев 2023 12:53, Елка Василева
59
Шишков: При ГЕРБ пътищата са поддържани с текущи ремонти
Снимка: архив, БГНЕС

"Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът на АМ "Хемус" 2018-2019 година. Залагането на самия процес - да се дадат 35% аванси, без да има яснота кога ще започне строителството. Проблемът не е, че са раздадени парите, а че са дадени, когато не е било ясно кога ще започне строителството на магистралата". Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Още по темата
По думите му фирмите са подписали договори, според които при този аванс от 35% не следва да бъдат индексирани сумите. "Започваме да попадаме в капан, той не е само с "Хемус", това е капанът на целия строителен хаос. Този капан започва да се връща като бумеранг в обществото и то с изключително негативен знак" каза министърът.

Министър Шишков посочи, че в България няма условия да бъдат строени магистрали, защото няма планиране, няма подробни устройствени планове, няма и идейни проекти. "Това, което правим в момента, са тези неща".

"Обвиненията на ГЕРБ са плод на фактите как са поддържали пътищата в периода 2018-2021 г., които коментирам в публичното пространство. Тогава пътищата са се поддържали основно с текущи ремонти. При основния ремонт има контрол, а при текущия контролът е изключително занижен. Състоянието на нашите пътища е заради това", подчерта министърът на регионалното развитие.

Заради лошото качество на асфалта на магистрала "Тракия" един участък ще бъде ремонтиран основно, съобщи министър Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ама Шишков,дай по конкретно,да види БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,кой взел авансите,колко са по магистралите и колко по джобовете на Бойковите приятели !!!Колко години все ще гкрием тия далавери,а народа ЧАКА и за туй пак НИКОЙ НЯМА ДА ИДЕ ДА ГЛАСУВА !!!
49
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 година
БОКО: Поправка не са давани за "текущи ремонти", а се даваха за "спешни ремонти", защото при тях няма конкурс, а се дава на "наша фирма, като цената беше х5 или х10 в зависимост как съм се събудил ;)
48
2
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ПОДМЯНАТА ЧЕРЕПИТЕ ЮМРУЦИТЕ ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА САБОТИРАТ ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ С ЕДИНСТВЕНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА КОМПРОМЕТИРАТ БОРИСОВ БЕЗ ДА ГИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ Е ТОВА КАК СЕ НАРИЧА А БЪЛГАРИТЕ СЕ ОСТАВЯТ ЕДНИ ПЛАТЕНИ ЧЕРЕПИ ДА ГИ ЛЪЖАТ ДА ГИ КРАДАТ ДА ГИ ОГРАБВАТ
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЕЙ, ГООЛЯМ МО×ШЕННИК БЕ !!! ПИЯ×НДУРНИК ДО×ЛЕН......
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то сега и ремонти не се правят. Реално нищо не се прави. Онзи ден в едно предаване стана ясно че фирмите взели авансите ще ги върнат (сумите имат и застраховки), но цената вече ще е двойна то и затова "шиши" не ще да ги вземе защото ще лъсне "мантрата" за кражбите.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван Иванов---Иване,излиза,че според теб не трябва да строим пътища,а дали и изобщо да имаме такива!??
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ГЕРБ се пуснаха в експлоатация десетина километра магистрали. Ако вярвате на хвалбите на Борисов, милиарди километри магистрали е построил.
43
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ГЕРБ имаше пари за чекмеджетата, това са парите давани за ремонт на ремонта на ремонта на ремонта ...
42
7
 
13
 
! Отговори
Странно, преди 1 година
...при ГЕРБ имаше пари за метро, за Околовръстно, за магистрали, а според Щатните плювачи, имало даже и за "крадене? Бойко строял магистрали, защото можело да се "краде"? А тези понеже не крадяли, затова не строяли! А бе вие българите ги превърнахте в абсолютни ***, щом им пробутвате такива евтини лъжи! На Борисов никога не са му спирани Еврофондовете! Спирани са само при Станишев, и Орешарски! Що не кажете, колко Еврофондове усвои Радев? ... Нула! Кой е крадецът?
41
10
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Безумие е да се плащат милиарди за пътища, при положение, че няма приходи от тази дейност, тоест - плащаме за комфортни пътища, а шофьорите не плащат реално нищо. 1 квадрат път е в пъти повече от най-луксозната мраморна настилка, при това говорим за километри, тоест - все едно плащаме със злато. Това е десетилетна инвестиция, което дори и БКП не си позволиха - да оставят народа гладен, за да има пътища - тоест - надскачваме се. На гол тумбак - чифте пищови. Освен това - не се пестят парите.
40
10
 
6
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Прав е министър Шишков. ГЕРБ откраднаха милиарди от пътното строителство, а сега им е виновен Радев, ПП, ДБ, Спаси София, БСП и не знам още кой. Тази държава няма да се оправи докато Борисов не бъде убит. Това е истината. ГЕРБ ще се разпаднат за една минута и политическата криза ще бъде моментално решена.
39
8
 
11
 
! Отговори
Nexo преди 1 година
450 млн лв отклонени от Асен Василев за строежа на Хемус за борбата с Ковид, по неговите думи не са ли пари оставени от Борисов? И защо ПП и ДБ дадоха милиарди за пенсии, а не пожелаха с тях са се достроят магистралите?Истината е, че именно *** откраднаха парите за пътища, а не ГЕРБ.
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, строяха и всичко беше евтино ,,при Радев вече две години нищо не се строй ,а цените хвръкнаха до небесата .
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния, как да строят през тези две години, като ББ даде едни пари авансово на фирмите, а те *** за още пари. Хайде сравнете за тези пари които е дал тиквун в Европа какво са построили. Не случайно той обикаляше с джипа и ставаше за смях, но това му е нивото. Пирамидите му са в цялата страна и докато не се изчисти от тези некадърници нищо добро не ни чака.Чрез тъй наречените магистрали се краде се пълнеха чекмеджетата
36
12
 
17
 
! Отговори
Пълен некадърник преди 1 година
Две години не са построили и сто метра велоалея, а този "невнятният", само ходи да търси компромати за ГЕРБ! Какви "текущи" ремонти, бе? При ГЕРБ бяха завършени магистрала Люлин, Тракия, Марица? По тях вече десет години колите вървят с пълен трафик! С пълна сила се строеше Струма, и Хемус/преди ПП-тата да окрадат парите/? Този само обикаля студията нещастният, и се чуди как да се оправдава с ГЕРБ! Пълен некадърник! И кой го е излъгал, че ще свърши някаква работа за изборите, с тази помия?
35
6
 
12
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
А сега никак.
34
10
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Не знам, в чужбина построиха доста бързо разни строежи, тук за 100 милиона лева - направиха Трамвай номер 5, сигурно е качествено, не може да се отрече, но то е ясно - че печалбата е грамадна. Както и да е. Но пари нямаме - така или иначе. Аз не знам откъде идват изобщо идеи за супер строежите.
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия за 1 година се строят по 500км магистрали само в ***, земята на богопомазаните, премиери се стеои 33 години. Начало 1989 весник труд може , да видите датата
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя винаги ли е пиян?
31
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек Шишо-Бакшишо обвинява ГЕРБ, че са ремонтирали пътищата, а виж при промяната такова нещо никога няма да се случи?!?!