Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 587 според менСлед смъртта на цар Борис бяха ли пратени български войски на Източния фронт? Не, не бяха. Това показва несъстоятелността на тезата ти.
503
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предлагам да подкрепим коренното население на америка - колко милиона индианци бяха избити за да се превземат териториите им? Кой е виновен за това?
502
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неграмотните *** ако бяха чели история щяха да знаят колко са "доброжелателни към нас наглосаксоните, но и сега се вижда = 3 пъти по скъп ток от американските централи,4 пъти по скъпа газ за еуропа от бай ви дън?
501
0
 
1
 
! Отговори
Цитат от априлския преди 1 година
"НЕ В ПАРИТЕ И ВЛАСТТА Е ЩАСТИЕТО......" пленум ха ха. ротФронт каскети смачкани
500
3
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Този няма право да говори от мое име! Не съм го избирал и е време да си оди!
499
6
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
2730 Български политици,журналисти и интелектулци наричани с една дума Фашисти понесоха своята отговорност 1945г след загубата на България през Втората Световна Война. Тези които вкараха България във войната довела то Третата Национална катастрофа платиха с живота си. Сега ще стане същото !!! Точно това предвид има Радев!
498
4
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Страхът от путин владее цяла русия и радев ,в същия тон,насажда подобен страх и в България.Какво значи "партии на войната"?Те не са за войната,а са солидарни с цяла Европа в помощта й за Украйна.Те са за победата на Украйна,за нейната свобода и независимост от руския фашизъм,а ти радев радееш тази държава да коленичи и да бъде заличена за вечни времена от картата на света.Свободата, Санчо е на върха на копието е казал още Сервантес,а ти радев говориш за крах пред фашистка русия.ИМПИЙЧМЪНТ!
497
5
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Достоен БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!ПОКЛОН !!!
496
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
алоо ко прайм бре - европа е уверичила транзита на газ през украйна със 22 %- тия дето ви дават опорките да плюете българския президен първи рубладжии бре - и си го плащат в рубли - а вие плащате двойна цена - голям кеф- нещастна работа - ей напълнихме се с киряк стефчовци- и всякаква продажна по-ми-я- като почнеш от банкянския комунисти стигнеш до ПП/продажните ***/
495
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 2014 година Путин създава паравоенна формация ,която тероризира месното население в Украина( Донецк,Луганск и Крим).Властите на Украина не реагират и там се създава паравоенна структура от Украинци,които са против паравоенните Руснаци(въоружени и с членове от Русия-военни).Случва се Майдана и.след.това.започва всичко.Чист сценарийй.Нашите сенопитват в Македония да направят нещо подобно.
494
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Радев беше президент на демократична държава,досега щеше да е отвян от народа.На пример Полша или Словения.Даже не смятам ,че и в Македония щеше да успее с този тип на говор.
493
11
 
14
 
! Отговори
Джак Ричър преди 1 година
Президентът Румен Радев заслужава всички адмирации за категоричната си позиция!
492
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин действа по един и същи начин навяскъде.Западните сили не очакваха ,това да стане в Украина.Те все още не знаят какво да очакват от болни мозъци.Хора стигнат ли на власт истинските демократи в България,очаквайте много сценария подобни като с Македония.Там няма да успеят,и ще минат на план Б(Сърбия или Гърция).
491
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и неговите хора създадоха първо конфликат в Украина и след това и войната.Путин не успя да свали демократите в Украина и затова започна война в Украина.А този плъх е Руска слуга. Путин отдавна направи почти във всички бивши държави от СССР,да назначи свои слуги.Ако не успее прави конфликт и след това война и назначаване на тяхеб човек.Не е само Украина.Виж,че и в България управляват и управляваха негови слуги.Всичко е кристално ясно.
490
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възхищавай се на мъжа си. На този Руски плъх само заблудени мозъци се възхищават.
489
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кикита са геймъри- инфантили- нито са станали веднъж в 5 и 30 да бягат 3 км, нито са държали в ръце АК, нито наряд на минус 20 на вишка, нито марш на скок са правили, нито нищо... държали са джойстик и са гледали Рамбо и едни грантове за броене пъдпъдъци.
488
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще има опашки за визи.Един път Магнитски,втори път Магнитски.Трети път.Спиране на парите от ЕС и след това несигурен партньор за ЕС и аутт.Получихме две предупреждения.Следва жълт картон и след това черевен.Та Вие радвайте са на Путин.Аз след второто преупреждение правя план къде да мигрирам.
487
20
 
17
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
За жалост, най-слабият президент в след демократична България!
486
12
 
5
 
! Отговори
До 550 преди 1 година
Мечтата на нашия евроатлантик е децата му да работят във чужбина без виза, то за тва вече нямаме лекари, идеята е тоя деца да работят тук, така се гради държава...
485
3
 
10
 
! Отговори
до 562 преди 1 година
ти ако не си ,другите (повечето) сме го избрали