Слави Трифонов: Трябва да има паметник на хан Аспарух на мястото на ПСА

В София няма нито един паметник на създателя на България
Обновена: 26 фев 2023 18:39 | 26 фев 2023 18:20, Йоана Цонева
478
Слави Трифонов: Трябва да има паметник на хан Аспарух на мястото на ПСА
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„На мястото на Паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух”. Това поиска лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов, става ясно от негова публикация във Facebook.

„В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безсмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин - хан Аспарух”, заявява Трифонов.

Той уточнява, че е направил подобна инициатива преди години и тя не се е получила. „Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци”, добавя лидерът на ИТН.

„А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: „Разбира се, че на хан Аспарух”, пише още Трифонов.

Той завършва публикацията си с думите: „Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
1
 
! Отговори
Слафффчо, преди 1 година
я не говори глупости.
313
1
 
2
 
! Отговори
Нищо лично преди 1 година
Но от 33 години слушаме само "Дайте да разрушим това или онова, щото нам кво си". Що пък не чух некой демократ да каже - дайте да построим това и това? Хайде бактъм, разрушихте държавата малко ли ви е? Интересно е, че в центъра на Виена има Ащън паметник, но никой не напира да го бута? Пред Райхстага в Берлин още стоят двата Т-34, пък не виждам някакви брожения при немците заради тях! Впрочем какво се чудя - 30 години яко "демократично" промиване на мозъци, това е резултатът!
312
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все Аспарух, Тервел... Кога ще има паметници на царете Борил и Самуил?? Няма логика да правим само паметници на владетели при които границите ни са били по-малки..
311
0
 
4
 
! Отговори
Ето ти го и по горе преди 1 година
Този е организацията Джеймини най голямата гей общност в щатите който дава над един милон долара през 90те години да се развива тази общност и в България.Покойният Августин Пейчинов лансира такива хора като покойния Дим Дуков Слави Трифонов Евгени Минчев и Т.Н, Предаването му е мъжки актьори с женски дрехи!!!Виктор Калев му е бил повече от приятел.Това е бъдещето което искате ли ?
310
4
 
0
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Другарите застанаха на амбразурата. Нормално, преди Червената армия да ни "освободи" комунистите са 10-15 хиляди. След това само партизаните се оказва, че са били повече :))
309
2
 
5
 
! Отговори
MutijUK преди 1 година
Народ който не помни историята си, няма бъдеще. Много е лош матряла който е останал , въпрос на време е да изчезне България . За мен я няма вече, не се чувствам един от това ново племе останало да живее там.
308
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ПАМЕТНИК НА ХАНА ЮВИГИ,А ДО НЕГО ЧАЛГАТА С ВИОЛОНЧЕЛОТО И БОНГО БОНГО ОТ ЮЖНО КОНГО !...
307
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки голям град е из.***.н по един монументален паметник нсвързан със Съветския съюз. Трябва да бъдат унищожени така както са унищожени всички средновековни крепости у нас след освобождението.
306
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Готин....не бързай да се отвращаваш от своя народ!!!!!..."Сред пшеницата винаги ще се намери къклица !...По нашенски-"Киряк Стефчофци"...Едно обаче е сигурно за съжаление:- Кирякстефчофците са твърде много,твърде много и твърде агресивни...Иначе народа ни по нищо не се отличава от другите народи..Освен че е кротък и прекалено търпелив..Това дава сила на националните предатели..
305
1
 
9
 
! Отговори
gg преди 1 година
Славчо, Как такива ентелигенти като теб решават нещо и почват масирано дай да сложим това , дай да сложим онова на мястото не това?!? Да бе знаем, че си родолюбец, ама помислили в какъв контекст ще се впише статуя на Хан Аспарух?!? Помислили, че ПСА е кумлниационен елемент на този площад? Малко си като онези, които след редица жалки опити бутнаха мавзолеят... И какво остана на негово място? Зона за жалки и смешни инсталации, грозна празнина и разбита композиция на центъра ;)
304
0
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
така стигна до дъното Бг... Множество са пост-комунистическите държави в Европа, но тези, които успяха да напреднат не съсипаха положителното създадено от онзи тъмен режим. Бг и Псевдо демокрацията(по-скоро беше като в онзи филм "ДИВИЯТ ЗАПАД") за точно 10-15 години УНИЩОЖИХА произвоство/промишленост/технологии, предприятия и области, чрез които сме били на челни места в Европа. Сега сме на челни места по беднност, корупция, престъпност и цензура ;) Продължавайте "демократи", че не остана;)
303
2
 
7
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Абе няма ли по една мотика за тез милион търтей който седят на шията на Българския народ?Седят и не знаят какви глупости да измислят.Че и се съревнуват кои ще подаде по *** идея!
302
2
 
14
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Ако държим паметникът на Аспарух да е в съвременна столица, по-логично е да бъде в Букурещ. Сердика не е била в неговата държава, а територията на днешен Букурещ е била.
301
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави като умре, ще му е спокойно. Няма да му правим паметник.
300
7
 
21
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Прозрачно т-ъ-п-а идея! Да маскираме махането на паметника на СА с нещо ужким полезно и обшествено приемливо?! Слави, не се хаби! Обществно НЕприемливо е да се маха този паметник, това си е История! А че може да се направят и монтират на подходящи места паметници (не един и два!) на хан Аспарух - може и трябва! Не е задължително да е в София, а там където е пресякъл Дунава или там където първом се е установил.....
299
7
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 година
Абе много *** и *** човек е бил тоя Трифонов бе . За какъв ч еп трябва паметник на хан Аспарух , да не би да има кюлчета златце и евра в чекмеджетата та паметници да му издигаме .
298
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много "интересна" позиция....Преди време Слави друго говореше за Русия в шоуто но бтв?! Даже спонсорите му бяха руски.... Двамата с Борисов напоследък се надпреварат кой да е по-голям евроатлантик и патриот!
297
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Паметник на Радев как пъйрдит с лост за Коремното.
296
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 332А ти А какъв се имаш?
295
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
СЛАВЧО ДОКАЗАНТЪПИГЬОЗ ОТНОВО СЕ ИЗКАЗА