Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка, заяви той
Обновена: 3 мар 2023 15:20 | 3 мар 2023 12:34, Нели Христова
78
Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица
Снимка: БГНЕС

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на връх. Св. Никола – Паметникът на свободата, където се проведе тържеството по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България, предаде БГНЕС.

Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица. И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка, подчерта Донев.

Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с вяра в сърцето, смело, но тихо, защото под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България, каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Под нозете ни има и доста кости на руски войни,ама простен да му е този евроугоден пропуск,все пак не спомена нито дума за евро.Г..е.йскте безценности.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбе, Гълъбе! Опитай да отгледаш две деца в тази проклета държавица, да доживееш до пенсия и тогава ела да ми обясняваш как седят нещата. Аз опитах, не е възможно. Сега си чети инструкциите от КГБ и не баламосвай народа!
53
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Да носиш България в ума и сърцето си, да я разкостваш и съсипваш както си искаш, да унищожаваш всичко хубаво, родно и мило и да се бориш за това, да унижаваш и мошеничеш, да манипулираш и съсипваш всеки истрински борец за щастието на тази страна - е, това може да го направи само БСП! БСП и СИЕ ВЪН от ПОЛИТИКАТА и на съд за всичките си безобразия!...Нямам думи! Тази нагла мафия ще ни довърши!...
52
0
 
6
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Интересно,Гълъб агитира да правим,да струваме,да задържим децата на България тук,но неговата дъщеря не живее ли в Англия????
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В грешка си Гълъбе , от 30 годин насам не се носи в ума и сърцето , а се вкарва в портмонето ! Ти поне ги разбираш тия работи ...
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да носиш на гърба си български политик е равносилно на с м ъ р т!!!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да носиш на гърба си български политик е равносилно са смърт!!!!
48
0
 
8
 
! Отговори
Предателите преди 1 година
Ей тия са. Постоянно парадират с България и тихомълком я продават за няколко цента.
47
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Анонимен 34 ------ Скрий са ве, не видиш ли, че съм го сложил в кавички, защото точно това е пропуснато от речта.
46
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Психопатите от пп-дб днес са в траур, ако зависихме от такива като тях, още щяхме да сме под властта на падишаха ;) !!!
45
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този Гълъб не е като Бойко Борисов. Само два пъти е бил министър на председателите на България. Но пък е бил ЗКПЧ. Демек, върл комунист от партията на другаря им Живков. С такива като сегашните политически лидери, изобщо не се учудвам, че в странаат има избори след избори. Дори и безработните политици скоро ще започнат да ни обещават разни хубави неща. А пък, тя инфлацията си е поради валутния борд и т. нар. БНБ. Честит да им е националния празник.
44
2
 
12
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Проблемът е в друго , гугутко мамина! Има много "българи" с Русия в ума и сърцето си!
43
0
 
3
 
! Отговори
Не се преди 1 година
Живее само с идилии ,митове и легенди!Нужно е и изтрезняване ,научност и трезва преценка на събитията!Иначе емоцията е нужна,от време,навреме!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОсвобождениеНие сега под руско или под англиско робство сме? Наистина живеем много добре последните години и затова питам да ми се изясни кой е отговорен за тая добрина.
41
8
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Сега с времето се разбира че е било грешка освобождението не можем да се управляваме успешно през турското робство сме били по добре
40
9
 
5
 
! Отговори
Освобождение преди 1 година
Под турско робство българинът живееше в двуетажна къща с обширен двор, ограден с двуметрова каменна стена, в села с прясно варосани църкви и звънтящи камбани и като си нарами дисагите, можеще да отиде ако ще в Дамаск, ако ще - в Париж. В освободената българия живееше в панелка от 60 кв.м., църквите оцвъкани от гълъжите и под катинар, ограден с граници с бодлива тел, картечни кули, минни полета и охранявани от граничари с кучета, стрелящи на месо по всеки, дръзнал да се приближи до нея.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коронацията на Чарлз трябва да се обяви за национален празник на България и Иво Инджев ще е на седмото небе от щастие. Даже му предлагам да си смени името с някакво англиско, че неговото много на руски ми звучи и не става за един англофил.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 - Ааа не не не ... Адел вече не става, защото остлабна, а това накдърнявало чувствата на всички жени с наднормено тегло. Лошата Адел им отнела символа, когато отслабнала.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я слагайте тениските и шапките с британското знаме и пускайте Адел да слушате. Сега това е модерно. Каква България? Сега ще видите коронацията на Чарлз как цял ден и цяла нощ ще се върти по тв-то. Какъв 3 март? Санкции на Русия, че си е позволила да ни освободи от османското нежно присъствие.
36
0
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
Високопарни и шаблонни думи! За едни майка, за трудолюбивите мащеха! 10-15 бона срещу 780лв!