ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на ДДС за ресторантьорите

Няма да се спират субсидии
Обновена: 20 мар 2023 15:13 | 20 мар 2023 15:13, Росен Стойчев
64
ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на ДДС за ресторантьорите
Снимка: БГНЕС

Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в туризма  е временно решение и то ще бъде прекратено, но по предвидим начин и не в момента. Браншът трябва да се стабилизира и след това да бъде спряна. Ние няма да подкрепим такова решение в този бюджет.

Още по темата
Бихме го оставили, както и ДДС за брашното и книгите. Това обяви пред Нова Нюз Росица Кирова от ГЕРБ-СДС.

"През последните две години водихме неразумна фискална политика, затова ще се наложи да се приоритизират предварително капиталовите разходи. Ние не използвахме 5 млрд., заложени за капиталови разходи през 2022 г. Ако те бяха изразходвани дефицитът щеше да бъде много по-висок. Упоменаването на цифри в бюджета оттук нататък не трябва да бъде правено неразумно", смята тя.

По думите ѝ ГЕРБ няма да спре субсидиите за тока на бизнеса, но ще промени методиката. "Трябва да има критерии на подпомагане, защото има фирми, които нямат нужда от него. Компании с рязко нарастване на печалбата нямат необходимост от компенсации, затова не бива да се раздават безразборно пари. Между 11 и 15% дълг годишно ще има, ако продължим със същата бюджетна политика", посочи кандидат-депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не герб бойко каквото каже другите са заплатажии
50
0
 
2
 
! Отговори
20% преди 1 година
Оставете 20% ДДС за абсолютно всички сектори, променете политиката за подпомагане. Не може за едни майка а за други мащеха.
49
1
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Що да го подкрепи ?! Наливайте още в кръчмари ,милионери и увеличете 69 пъти заплатите на държавните чиновници докрая на годината
48
2
 
3
 
! Отговори
Телевизор преди 1 година
Тая како се яви и телевизора ми изключва.
47
5
 
3
 
! Отговори
непенсионер преди 1 година
До Пенсионер - що на Киро и Хассан ли да я дадем? А дано живееш само на пенсията си, до зимата ще си при свети Петър.. щото на хляб и мляко не се живее, оп, сори, с бг пенсиите и за мляко няма да имаш.. значи хляб и на Киро и Бойко млякото ако успееш да "източиш" ще има за теб..
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"на кой да дадем власт" - по-скоро на кой да не дадем власт, а за мен власт не трябва да се дава на етническа партия или партия на мутрите, т.е. не трябва да се гласува за тях, но и не трябва да не се гласува за някоя друга партия, защото тогава властта отива при тях.
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заведенията - те са на мутрите, както и голяма част от клиентелата им. Разбира се, че ГЕРБ няма да гласуват да се върне ДДС за заведенията, да е както за всички останали.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И според ГЕРБ държавата от къде ще вземе пари, хм? Или според ГЕРБ не трябва да пипаме парите на иху-ахувците, но не трябва да увеличаваме заплати и пенсии.... Нека също така припомня, че именно ГЕРБ затвори за няколко месеца иху-аховците....
43
8
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До One s 38 Я кажи на кого да дадем власт ? На Възраждане или на БСП ? Това е дилемата.Помагай.
42
6
 
11
 
! Отговори
Ричи Трите косъма преди 1 година
Ето така, уважаеми, се прави ритуално сепуко преди изборите... ГЕРБ няма и втора политическа сила да са... защото ми писна да се "субсидира" бизнесът, който според ГЕРБ е само в "Рафи" и кръчмите, а мой близък не го одобриха за "държавна помощ", защото фирмата му има само един камион и не съществувала еди колко си години...не е ли редно новия бизнес да се подкрепи, за да не фалира, а разни фирми с десетки години съществуване, които явно не са съумели да заделят "за черни дни" да получават...
41
5
 
11
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Това с критериите за подпомагане значи само за "наще" фирми. Ако не сте расбрали.
40
4
 
15
 
! Отговори
@@@@@@ преди 1 година
Ооооп некой иска да спечели гласовете на кръчмарите , ясноо ясно .
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електорат на Герб са кръчмите как ще им вдигните няма да има гласове на на втори април.
38
4
 
18
 
! Отговори
мак преди 1 година
Все едно бг икономиката се крепи на кръчми. Кръчмарите са голям електорат, затова им угаждат. А и бая хотели са собственост на силните на деня, няма как да не ги обгрижват.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадци! Крадат от нашия джоб и го дават на нищоправци като Алибеговци!
36
3
 
20
 
! Отговори
морски преди 1 година
Напудрените закусвални, перачници за пари, само от продажбата на бял прах правят много парички. АлченГЕРБов обаче пищи и врещи за още и още...
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова си жалка видинска гадино.
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковида приключи, заведенията са пълни, кръчмарите вдигат цените, защото народът има пари. Данъкът да се върне на нормален 20 процента. Социални помощи за богати раздаваме, данъчни облекчения на богати кръчмари правим.
33
2
 
12
 
! Отговори
One s преди 1 година
Ясно, хората ще плащат.... Я се разкарай готови сте да си продадете душите за гласове, но няма как да стане.... Не трябва и не бива да ви се дава власт
32
4
 
12
 
! Отговори
Герб кажете бе преди 1 година
ГЕРБ какво мислят за изтезанията на хора в Бобов дол от техни съпартийци с дебели вратове и местни полицаи!?ГЕРБ нармална партия ли е!?