Радев: Политическата криза все още не е намерила решение

Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани, отбеляза той
21 мар 2023 11:28, Нели Христова
163
Радев: Политическата криза все още не е намерила решение
Снимка: БГНЕС

Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта. Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани. Само заедно може ефективно да се борим с нея, каза президентът Румен Радев при откриването на конференция „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда в София.

За пореден път президентът отбеляза, че последвалата политическа криза все още не е намерила трайно решение.

Румен Радев каза още агресията на Русия срещу Украйна е показала, необходимостта от силата на правото в глобален план.

"Войната показа, че рисковете пред демократичното управление и националнатата сигурност са свързани. България прие важната и отговорна роля да води работна група, която да постави под въпрос и да намерим решения на темата за противодействие на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на региона", каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който откри конференцията.

Министър Зарков посочи, че България е поканила страни от региона, разбирайки, че корупция има навсякъде и нито една демокрация не е имунизирана от нея, но тя има различни причини и проявления в различните региони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
13
 
! Отговори
Радев оставка преди 1 година
Политическата криза е резуртат от управлението на руската политическа пpocтитутка Радев.
109
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Требе от некъде да ни се появат некакви компетентни, отговорни, чесни и мъдри политици да ни оправят ситуацията да живеем добре и животът ни да ни минава леко и приятно в материално богатсво, защото ние българите го заслужаваме това нещо, но светът е устроен криво и не ни идват стабилни политици, светът е несправедлив и ние българите страдаме невинни!
108
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Всички знаехме, че Кики Ментето е "канадец"! Всички знаехме, за далаверите с газта и бензина! Всички знаехме, че Асен Василев е назначил данъчен измамник за шеф на НАП! Само Радев не знаел? И изведнъж просветление... "Ле ле, тия били "Шарлатани"? Ами що не те видяхме да размахаш юмрук, Бе? Значи и ти си вътре в далаверите! Цялата държава подпали, за да спаси собствената си кожа/Г*з/ от Гешев? И се чуди в коя посока да демонстрира сервилност ! Само тука се набира за "мъж"
107
1
 
3
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Политическата криза у Бг "няма да намери решение" докато не се появят адекватни политически Лидери с национала ориентация и защита на държавния ни суверенитет, борба с корупцията на всички етажи на власта и държавните институции, въстановяване на икономиката - промишленост и сел. стопанство, на културата и образованието, и социалната защита! Кога ще се появят такива политически лидери в Бг??? Не зная, а може и никога!
106
0
 
1
 
! Отговори
АЗ76 преди 1 година
"Политическата криза все още не е намерила решение."клясовете у парламента създават полит. криза.полит. кризата нема как да намери решения. осъзнай се Коко Джамбо (Mr. Presidend). :)
105
2
 
1
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Хубаво е да си неутрален, но недоразумението не казва как си представя точно действията на България в полза на мира! В момента действията са в полза на агресора, а държавата ни си остава най-слабото звено в НАТО!
104
0
 
12
 
! Отговори
в преди 1 година
Ето този пъпчивия и харизматичен от снимката е основният виновник за дупката, в която падана България. Този набута ОПГ-то на киро-простото и кокорчо във власта.Върнаха страната с 30 години назад.Мястото им е в затвора.
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това нищожество разби държавата и докара шарлатаните да ни окрадат и сега има наглостта пак да ни поучава! На света няма друго такова некадърно лъжливо недоразумение!
102
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Не на 113 място по свобода на изказване а мнението - на 226 трябва да сме! ПЪЛНА ДИКТАТУРА!
101
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тоя как говори за корупцията, сякаш сега се е събудил, и не той да ни е назначавал всякакви некадърници и "Шарлатани", през последните две години? Държавата рови ли рови дъното, а тоя пак не разбрал, и нямал нищо общо? Откакто размаха юмрук, и тръгна по сценария на Решетников за дестабилизиране на държавата, се наслушахме на всякакви лозунги, клишета и кухи фрази!
100
1
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
пРезидента отново е активиран от Решетников. Ама хак да ви е като го избрахте за втори мандат. Сега още 4 години ще го глудате как се гъне като гъсеница. Плаз*модии.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като преборим корупцията и като почнат да ни сипват пари на калпак и като забогатеем, смятам да си купа един 14 Про макс
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте разумно. Война в България не ни трябва. И без това сме изчезваща нация. Война тук единствено би забързала тези лоши процеси.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен, даже и по 5 хиляди евро могат да дават пожизнена месечна рента на всеки българин като преборим корупцията със спестените пари. Само требе да преборим корупцията и ад-хок ще забогатеем.
96
4
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
ПП ДБ,ГЕРБ-СДС +ДПС=Подръжка за Украйна,евроатлантици-с една дума -НЕБЪЛГАРИ! БСП отдавна НЕ са БСП!
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как по-точно ще забогатеем като преборим корупцията? Частниците ще започнат да дават по високи заплати? Или ще раздават парите от корупцията на населението на ръка? Как по-точно?
94
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА НА УКРАЙНА, В ГРАНИЦИТЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ДОЛУ ЖЕНДЪРИЗМА, НЕОЛИБЕРАЛИЗМА И ПСИХАРЩИНАТА, НАРЕЧЕНА ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ. ДО-ЛУ! :P
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедни сме заради корупцията. Като преборим корупцията с парите спестени от корупцията ще ни сипват на калпак по 3 хиляди евро всеки месец и ще живеем богато.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95:Значи трябва да сме роби на укри,да им работим за без пари и накрая и да умрем заради тях....така ли?!Я си заминавай в Укроленд и не се занимавай с нас!!!Ние ли им дрържахме пушките докато те нарушаваха Минските спиразумения,за да страдаме заради укри,а?!Каква вина имаме,че да плащаме?!
91
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Гласувайте ...най- малко,за да се размият гласовете на ДПС....А- най-много е да не ни вкарат във война!