Радев: Политическата криза все още не е намерила решение

Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани, отбеляза той
21 мар 2023 11:28, Нели Христова
163
Радев: Политическата криза все още не е намерила решение
Снимка: БГНЕС

Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта. Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани. Само заедно може ефективно да се борим с нея, каза президентът Румен Радев при откриването на конференция „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда в София.

За пореден път президентът отбеляза, че последвалата политическа криза все още не е намерила трайно решение.

Румен Радев каза още агресията на Русия срещу Украйна е показала, необходимостта от силата на правото в глобален план.

"Войната показа, че рисковете пред демократичното управление и националнатата сигурност са свързани. България прие важната и отговорна роля да води работна група, която да постави под въпрос и да намерим решения на темата за противодействие на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на региона", каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който откри конференцията.

Министър Зарков посочи, че България е поканила страни от региона, разбирайки, че корупция има навсякъде и нито една демокрация не е имунизирана от нея, но тя има различни причини и проявления в различните региони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските войници са смели, умни и възхитителни. руските войници са убийци, изнасилвачи и мародери.
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на Украйна казва, че парите и властта не значат нищо, че единственото, което има значение е запазването на човешкия живот. Президентът на русия показва, че само парите и властта имат значение, че единственото, което няма значение е запазването на човешкия живот.
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на Украйна казва за своя народ: "За мен винаги е чест да представлявам Украйна и се гордея с нашия красив и силен народ. Гордея се с украинската смелост. Гордея се с украинската устойчивост"! Президентът на русия казва за своя народ: "Руснаците, които се противопоставят на войната, са предатели. На несъгласните се "чупят коленете".
87
5
 
3
 
! Отговори
ХОРА! преди 1 година
В момента няма нищо по-важно от Украйна! Цените не са важни сега, докато не приключи войната с победа на Украйна, докато не се отървем категорично от влиянието на русия, докато терористичната държава не промени управленския си модел и не се реформира по правилата на цивилизования запад, светът няма да заживее спокойно и нормално. Първата ни задача е да помагаме на украинския народ. Всичко друго е след това! Украйна се нуждае драстично от значително увеличение на оръжейната помощ, трябва да дадем всичко от себе си да осигурим оръжия, а ако трябва и военна сила на украинския народ.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да не намери, пред това ПпДБQ+ и ГЕРБ да ни вкарат във войната.
85
0
 
7
 
! Отговори
ЕС измамата преди 1 година
ЕС се оказа пълна лъжа и измама. Лъжеха за климатичните промени, лъжеха за зелените енергии, лъжеха за "ваксините" срещу Ковид-19, сега лъжат за Русия. Какво правим в този измислен мошенически съюз.
84
2
 
2
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
Добре де... в един друг саит пише че президента е против изпращането на оръжие в украйна за да не ескалира конфликта - т.е. московишката опорка и точно обратното на това което пише тук. Кой лъже и по чия заповед?...
83
0
 
2
 
! Отговори
Пътя на Копринката преди 1 година
Гергов-Узунов, Политбюро "Слънце Ориент": Дунди, не бъди кахър! За сметка на това, ние намираме решението на секи един проблем! Пускаме го по "Пътя на Копринката" и той от проблем става решение!
82
1
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
На времето Гешев арестува двама от Радевите съветници за корупция и шпионаж. Радев побесня и насъска всички лмуепни срещу Гешев и Борисов. С помощта на парите на Черепа, Радев свали ГЕРБ. След като взе властта, Радев създане Промяната. После Гешев се договори с Радев, свали всички обвинения и сега Радев, Гешев и Борисов са приятелчета. Ама май е късно, България затъва и като политика, и като финанси.
81
0
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 1 година
България е бедна държава,заради българската корупция .Какво толкова жалиш Германия,където мин.рабитна заплата е над 2000евро?
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската корупция е джудже в стравнение с корупцията в страни като Германия, Холандия, Франция и с корупцията във висшите етажи на ЕС институциите. Урсула похарчи 70 милиарда за фейк ваксини, а като министър на отбраната на Германия е правила сделки за стотици милиони с близки фирми.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този само му вали и му вее...все кризи му се привиждатл Явно като се разделим с теб другарю кризите ще свършат!!! Не си доволен от самия себе си...м.а и народа така!
78
1
 
9
 
! Отговори
Радев, преди 1 година
Спри корупцията в служебното си правителство.
77
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Г-н Загубен Педерадев,кога ще ни вкарате във войната,че да знам кога да си купя консерви?
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, най-после проявихме гръбнак и отказахме на укрофашагите помощ
75
0
 
0
 
! Отговори
Vive la France преди 1 година
Бият ли във Франция.
74
3
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
Радеф е позор за България и трябва да бъде съден за геноцид срещу народа си! Най голямата корупция е президентстото и съветниците му!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическата криза и корупцията идват от Бай Дрън и Урсула,защото акъл нямат в главата и са луди.Те са на високото ниво корумпираните като се отразява и на нас.
72
4
 
0
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, след победата на Украйна над Русия производството се изнася от Китай в Украйна, а Русия ще доставя безплатно нефт, газ и суровини да ни плаща репарации и всичко ще си бъде както преди, ще си избием десетократно похарчените трилиони. Сега само трябва да доставим няколко милиона снаряда и няколко милиарда евро на Украйна за да осигурим победата.
71
0
 
0
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ракетите на Путин са само на мултики. Лесно ще ги бием руснаците.