Държавата обяви процедура за лизинг на два медицински хеликоптера

Наема и пилоти, най-вероятно чужди граждани
7
Държавата обяви процедура за лизинг на два медицински хеликоптера
Снимка: БГНЕС

Обявена е процедурата за оперативен лизинг на два хеликоптера с медицинско оборудване, обучени и лицензирани пилоти за ХЕМС, обяви вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев, цитиран от БНР.

Оферти се подават до 4 май, очакванията са в средата на годината България да има спешна помощ по въздуха.

Пилотите най- вероятно ще са чужди граждани, а медицинските екипи от България.

"Така че когато бъде избран изпълнител, веднага може да се стартира дейността ХЕМС. Това е като цяло идеята и концепцията на държавата. Тази дейност ще бъде безплатна за хората, тя се финансира от държавата. Поръчката е обявена за две години плюс една евентуално, ако се получи някакво забавяне, за да може наистина дотогава България да има ХЕМС и вече като дойдат произведените за Министерството на здравеопазването хеликоптери, просто да преминем към наши хеликоптери. Не можем да чакаме толкова дълго време", каза Христо Алексиев.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ъхъпилоти има, това са сред най-кадърните останали хора в държавата, просто отново се правят някакви схеми за пари и затова така с тия чужди пилоти
5
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
Докъде я докарахме..., да нямаме пилоти за хеликоптери или пари за тяхното обучение!?След 10-на години ще се превърнем в "бананова република", но без бананите!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните глупости, които се вършат, заради на Бойко кражбите. Когато беше евтино и държавата имаше пари не купиха хеликоптери, а то и имаше такива на ХелиЕър, но Бойко не даде пари!колко народ измря досега, и колко още измира, заради корупция и лобизъм
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Ада всяка реклама е за хазарт и кредити, а Рачков е водещ на всяко предаване, само че не е в Ада, а в България
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно? Няма ли и тях да ги предплатим и да ги чакаме 10 години, след което доставчикът да ни благори и да пием по една стуздена вода? Вече имаме опит в такова пазаруване на хвърчила.
1
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Очаквайте просто киро и асен да кажат, че та са ги уредили!