Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания

Според вицепрезидента се продължава с конфликтите
22 мар 2023 12:42, Нели Христова
121
Йотова: Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания
Снимка: БГНЕС

"Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания", коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ една национална парламентарна кампания в парламентарна република трябва да се прави за решаване на проблемите, които интересуват хората. А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със съдбата на българския бизнес, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо. "Призовавам да прекратим тази практика, която започна още с прословутите доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение и да чакаме някой отвън да ни каже кривиците, които безкрайно добре познаваме и знаем самите ние, за да имаме волята да ги решаваме", каза вицепрезидентът.

На журналистически въпрос относно изпращането на военна помощ за Украйна, Илияна Йотова отговори, че вече втори ден се очаква позицията на тези партии, които искат да получат доверието на хората. Нека те се определят по отношение на самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България, каза тя и припомни, че позицията на Министерството на отбраната, изразена на Съвета за отбрана, който тече в Брюксел, и на българския президент, е за стриктно спазване на позицията на Народното събрание, че ще помагаме с всичко онова, на което сме способни, предаде БТА.

Във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в тържествата, посветени на празника на града – 22 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеете в държавата на рунде: тоталната ккооччииннаа!
30
1
 
5
 
! Отговори
...? преди 1 година
Тази какво работи? Всякакви пара'зити напълниха президентството, смятайки че с внушения, ще контролират общественото мнение! Поразиите им станаха много, направо сринаха държавата,а се държат сякаш не носят отговорност за нищо !
29
2
 
3
 
! Отговори
Перник преди 1 година
Всички политици са неадекватни, някой им бърка в мозъците буквално, като зашеметени са, но си мислят, че правят нещо! Не нищо не правите, убивате Българи с безхаберието си- зомбират ви Службите бе не се ли усещате!
28
2
 
5
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Пеги Бънди да си гледа прическата, че за друго не става
27
3
 
5
 
! Отговори
Антивирусоид преди 1 година
Гласувайте за Възраждане. Обещаваме на всеки член да дадем сифилис. По стар комунистически обичай еднополовата любов при нас е на почит и издигната в култ. Лидера ни е скрит хомосексуалист и се целува с всеки член от мъжки пол страстно по устата. Елате при нас, обещаваме ви закрила защото вие ще сте специални. Мързеливи сте като роми, болни със сифилис и имате ТЕЛК? Само ви остава да станете хомосексуален и сте покрили всички изисквания за да сте член на Възраждане.
26
1
 
5
 
! Отговори
Политико преди 1 година
Пи-ги!
25
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Недоносените eднoклeтъчни кoпeлeтa, които гласуват эа промяната, e6axa мaйкaтa на таэ държава.
24
2
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Ами тя "предизборнатакампания" е ясна:...ГЛЕЙ ЦЕНИТЕ И НЕ ПИТАЙ ЗА "ПРОМЯНАТА"---КВО ПОВЕЧЕ ОТ ЗА НЕЯ....ХАХАХА
23
3
 
0
 
! Отговори
Моля ви МВР преди 1 година
Хайде да арестувате законно Терориста Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило с над 20 убийства зад гърба въпреки, че е приятел на прокурора Иван Гешев!Моля ви арестувайте законно Чикатило от Перник-този убива ! ГЕРМАНОВ
22
2
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
Хайде не се изявявай като моралистка! Помним историята със загиналите войници през 1995 година! Колкото беше журналистка толкова си и вицепрезидент! Слава на БКП!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова серия на планетата на май мунните ли рвкламирате с тази снимка?
20
1
 
2
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
То посланието е едно: вие ни изберете, пък ние ще направим всичко, което ни наредят отвън. Ако трябва, ще ви спрем тока, ще пратим оръжия, ще ви мобилизираме...
19
1
 
1
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Защото Йотова, всички лъжци политици ги е хванала депресията, дълбока колкото Маринската падина. Звучи като стихотворение, ама ние как ще рецитираме след това, не знам....!???
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мммм чудесно фото !
17
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
от къде да доидат посланията едни и същи се въртят в нс от различните партиикакво може да очакваме от тях само прос-то-тии затова няма да гласувам отиваменаизбори през есента докато изчистим нс от навле-ци-те
16
3
 
5
 
! Отговори
Вижте Мафията преди 1 година
Меката на ГЕРБ - престъпните райони на Перник и Кюстендил населени масово с агресивни Джипси, корумпирани полицаи и мутри - Песлихавани в същото време тежко изостанали - е няма такъв позор в целият Европейски Съюз !
15
5
 
2
 
! Отговори
иван стоименов гешев преди 1 година
аз съмгей и се гордея с това
14
9
 
3
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Нормалните, работещи законно граждани ще гласуваме за стабилност и ПП/ДБ. Мошенниците, мързеливците, неграмотните, неможещите и престъпният контингент, ше гласуват, редом с ромите за ГЕРБ-ДПС и Възраждане.
13
0
 
2
 
! Отговори
До 11 от 7 преди 1 година
Питайте майка си.Може да и е неудобно да Ви отговори.
12
1
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Урко недоволства:))))