Димитър Стоянов: Няма да изпращаме нито един войник в Украйна

Няма как да дадем 155-милиметрови снаряди, защото не притежаваме такива
28 мар 2023 13:50, Стела Стоянова
270
Димитър Стоянов: Няма да изпращаме нито един войник в Украйна
Снимка БГНЕС

Няма решение за изпращане на български военнослужещи на територията на Украйна. Страната ни няма и как да предостави 155-милиметрови снаряди, защото няма такива. Това заяви военният министър Димитър Стоянов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Една лъжа, повторена 100 пъти, няма да стане истина. Изборите на 2 април ще минат и ние ще се събудим отново с лъжата, която беше тиражирана през тази кампания”, категоричен е Стоянов.

„Мога да ви покажа решение на МС 128 от 16 февруари. С него се взема решение за изпращане на един офицер в Брюксел, щабен офицер в Полша и екип за обучение в Полша. Никъде няма решение за изпращане на военнослужещи в Украйна. Решението на НС е за изпращане на наши военнослужещи на територията на страна членка на ЕС. Украйна не е такава”, продължи военният министър.

Относно решението на Европейския съвет за изпращане на 155-милиметрови снаряди в Украйна, военният министър отново подчерта, че страната ни изобщо не разполага с такива.

„Няколко пъти заявих, че България следва общата политика на Европейския съюз и Европейския съвет. Взетото решение е ясно. Три момента има в това решение. Първото е предоставяне на 155 милиметрови снаряди на Украйна – 1 милион. Нали не очаквате, че те ще се предоставят от днес за утре? Те трябва да бъдат извадени от складови наличности. Ние нямаме такива. България няма 155-милиметрови снаряди. Няма как да се включим в такова решение на ЕС. Производството на такива снаряди ще отнеме много време – повече от година. Но в крайна сметка Министерски съвет не разполага с такива. Затова казахме, че не можем да участваме в тази сделка”, обясни военният министър.
„Доколкото ми е известно, ВМЗ още няма възможност да произвежда такива снаряди”, добави Димитър Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друг е въпросът и колко от тях, ще имат желание да отидат там, пък тия да си искат да си пращат колкото щът.
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега ще видите какпутин ще го арестуват в турция - април е там на посещения - цирк - пълна гавра с тоя измислен краварски съд в хага- ама ние нали сме бели индианци -падлежим на затриване
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то и оръжия нямаше да пращаме, ама на! Нашите предатели въпреки волята на народа пратиха! Че искат и да ги преизбираме.
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СИ НАПРАВЯ МОКАСИНИ ОТ КОЖАТА НА ПУТИН..Първо се самоопредели, от индианците ли си, та ще си правиш мокасини, или си от бледоликите, дето недолюбват Путин..
198
4
 
5
 
! Отговори
Импийчмънт преди 1 година
Подкрепете си любимия Путин че ще загуби войната и ще отиде на съд за мародерство
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо - военният министър не знае какво произвежда най-големия оръжеен завод в България :)))) Това ако не е смешно си е трагично направо .
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Няма решение за изпращане на български военнослужещи на територията на Украйна" А ако се вземе такова решение ,на какво основание ще е ? Украйна не е член нито на ЕС нито на НАТО ???? А и нали НАТО не воюва с Русия .
195
3
 
6
 
! Отговори
айде преди 1 година
Моля, всички кънтър-страйк воини с англо-саксонско джендеро-атлантическо поведение да не чакат а да заминават по най-бързият начин да бранят далаверите на семейство байдън в Окрайна. Ние, останалите Българи, ще сме безкрайно щастливи и ако си останете там!
194
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.................."Доколкото ми е известно, ВМЗ още няма възможност да произвежда такива снаряди............. Хахахаааааааа, ами пиши в гугъл ВМЗ 155мм. снаряди и излизат бре, другарю министър. От 2020г. се произвеждат по НАТО стандарт. Ай сиктир, в неделя ви приключва цирка!!!
193
2
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Да не стане само като англо-американците и поляците, дето също нямаше да пращат войници в Донбас.
192
2
 
5
 
! Отговори
баце преди 1 година
Лъже.
191
1
 
9
 
! Отговори
Стадото преди 1 година
Нямаше да пращаме и оръжие...
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама слушайте ги какво говорят. Старото решение не било включвало войници. За това се говори за старото решение. Защо един журналист не пита дали са против пращането? Питайте де. Да кажат ясно всички политици. За или против пращане на войници в украйна. Решение винаги може да се вземе, това не е въпроса.
189
2
 
13
 
! Отговори
ЗаПознат преди 1 година
Щом го казва, значи някой го е поискал вече. Започвам да се притеснявам. С тези продажни политици......
188
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Много просто, ако Русия не беше ВРАГ на България, нямаше да изгоним" НИЕ не сме гонили никой, гони ги РЕЖИМА, който е истинския враг на народа, слуга на задокенаския САЩАНА и враг на човечеството. Не казвам че Русия е сила на доброто, но се бори срещу най голямото зло което планетата е виждала. Именно за това злото тук гони руски дипломати. Да се демонстрират нашите какви послушковци надупанковци са
187
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете албиноса, да го ползват за бел байрак
186
12
 
4
 
! Отговори
кристина преди 1 година
каквото и да казвате, България е в НАТО, а НАТО е във война.. ако някой не може да види логиката, по добре да иде на село да си копа нивите..така че - няма мърдане българи- рано или късно, стягайте се за фронта
185
7
 
15
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен193 Защото ни освободи от турците ли или защото ни помогна да имаме своя държава Русия е враг на България?!..Аз не виждам по каква причина Русия е враг на България...Би ли ни просветил малко повече в дълбините на твоите познания, моля? - защо смяташ, че Русия е враг на България или си го повтаряш да не го забравиш, че после...лошо...
184
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е ВРАГ на България, не забравяйте!
183
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Както винаги БСПарите действат административно...Нема и в склада, значи!..Ха-ха-ха...После се чудете защо не ни уважават в ЕС! - ето защо...Защото лъжем, защото говорим,че България следва политиката на ЕС, а хитруваме и търсим вратички да не ги следваме..Нямаме доблест да кажем "не!", нито имаме политици да убедят другите в правотата ни..Мижи да те лажим, значи, а така става все по-лошо и по-лошо защото глупави хора няма - или си в кюпа или не! И за всичката тази мръсотия ще плащаме НИЕ!