Донев: Не е страшно да се гласува, няма опасност от бомбените заплахи

Демерджиев е категоричен, че няма как да се поставят бомби в секциите
29 мар 2023 19:43, Йоана Цонева
4

Вътрешният министър събра шефове на служби в работна група, която ще изготви протокол за действие при бомбени заплахи.

Властта успокои, че въпреки бомбените заплахи, няма реална опасност нито за образователната система, нито да се провали изборният ден.

На последното заседание на служебния кабинет премиерът Гълъб Донев призова българските граждани да отидат до секциите и да гласуват.

"Независимо с какво се опитват да ви сплашат - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува. Не продавайте гласа си и не се отнасяте с безразличие към явлението купен вот. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот", заяви Донев.

Силовият министър Демерджиев успокои, че няма основание за притеснения, защото службите следят ситуацията с отправяните бомбени заплахи към учебни заведения. А всяка една секция ще бъде физически проверена от служители на МВР 24 часа преди вота.

"По време на изборния процес дори да постъпят сигнали за взривни устройства, няма как да бъдат поставени такива, тъй като охраната ще бъде непрекъсната от събота до пълното приключване на изборния процес. Апелирам към хората спокойно да упражнят правото си на глас", каза Демерджиев.

Първо заседание имаше днес за работна група, която да изготви процедура за реагиране при заплахи с взривни устройства, отправени към критична инфраструктура.

"Органите на реда заедно със службите правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи и да ги неутрализират. Към момента няма заплаха нито за изборите, нито за образователната система", категоричен е президентът Румен Радев.

ЦИК ще даде в четвъртък детайли за това как ще се процедира при бомбени заплахи в изборния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Българина е...пич,масово за ПП-ДБ,да не предаваме Апостола,да не караме децата ни да се срамуват от нас,да им дадем шанс да избират как да живеят!от 30 г. ни лъжат и ограбват едни и същи комунисти пичове!не го причинявайте на децата си...масово и по съвест...Бог ви е дал животите като Свободни...плащате им да работят за вас...не да ви грабят и обслужват...убиеца от мАсква!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз за всеки случай, в събота няма да се навъртам близо до училища. Като си знам късмета точно в училището където е моята изборна секция, точно там ще е бомбата.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно, най-много даУмрете. Ако оцелеете, ще ви съдят всички за колаборация с нацистите и подкрепяне на убийците и ще ви изпратят всичките в ГУЛАГ.