Проф. Тагарев: Страхът е важна част от пропагандната стратегия на Кремъл

Според него Путин няма да използва ядрено оръжие, опитва се да спаси кожата си
29 мар 2023 22:52, Йоана Цонева
94

Беларус е част от войната още от първия ден на мащабната агресия.

"Беларус вече става неизбежно и цел, ако Путин реши да използва такова ядрено оръжие, разположено на нейна територия. Не мисля, че Путин има готовност да използва ядрено оръжие", заяви бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му експертите смятат, че това няма как да се случи скоро, но това не би трябвало да ни успокоява.

"По-добре да не го прави, защото ще понесе много големи загуби. Путин от тази гледна точка е рационален и се страхува за кожата си. Това потенциално разполагане на ядрено оръжие в трети страни е в нарушение на договора за неразпространение на ядрено оръжие. Путин направи това обявление, след като Си Дзинпин си тръгна от Москва. От техните разговори стана ясно, че двете сртани не могат да разполагат ядрени оръжия в трети страни", обясни гостът.

Той цитира наблюдатели, които считат, че Путин се е почувствал дори унизен от поведението на Си и това е реакция, с която да му каже: Ще си правя каквото съм решил.

"Си е партньор на Путин, Китай споделя руските позиции за еднополюсния свят, имат общи виждания. Китай има пряк икономически интерес да използва Сибир като източник на суровини за своята икономика. Но по други въпроси имат сериозни разминавания", посочи проф. Тагарев.

Според него военновъздушните ни сили получават изключително внимание, откакто Румен Радев е президент на страната.

"И днес говори за заместващи изтребители. Президентът и служебният министър виждат себе си като експерти, а политиците трябва да решат дали да ги послушат и дали да похарчат още 1,5-2 млрд. лв. за изтребители", каза той.

Проф. Тагарев е на мнение, че Путин подема нови пропагандни тези и подхранва петите колонии, които са по много страни в света и започват да раздухват истерия, за да спадне подкрепата за Украйна. Сплашват се демократичните общества и се всява напрежение.

Страхът е важна част от пропагандната стратегия на Кремъл, обърна внимание бившият военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това жалкото професорче много обичат до му публикуват евроатлантическите глупости. Що не кажате как на 9 Март руска ракета Кинжал е ударила щаб на НАТО в Лвов и е изтрепала 100 украински и 200 натовски офицери. Украинците са предали списък на 40 убити американски офицери, щото толкова за разпознали, останалите са на яхния. Това професорчето дали го знае, сигурно да и е пуснало отпред жълто отзад кафяво, много е смело ама като е на сигурно тук, я да иде на фронта да умува там да говидим.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магарев
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртата квачка по стари, на 40-годишна възраст МИГ-ове и СУ-*** пак се разклопа. И не го декорирайте с научното звание професор- такива антики има само в Украйна, България и Румъния. Пратете го в Украйна да помага в ремонта на старите руски итребители и щурмови самолети. Сетне да остане в музея на украинската авиация.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шагарев, Таламанов, Женята от Миндя, Соломон Пуси, Ал Дебелия и още подобна гнилоч да взимат автоматите и на фронта да се бият за интересите на Сорос .
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР се разпадна, обаче агентите на ДС си останаха, че и нови вербуват.
56
6
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До 59ти. САЩ и Великобритания започват да бомбардират България, едва след като под натиск от Германия нашите изтребители започват да атакуват съюзническите самолети които са летели над България за да бомбардират нефтодобива в Румъния. Преди тези атаки самолетите не са извършвали бомбардировки в България.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2010 при първото правителство на боко на американските летци дигнаха паметник, на убийците на българските деца!? На загиналите бтлгарски летци, защитавали София, паметник НЯМА! Е, пак гласувайте за Боко и канадските нар ко мани и *** е раси.
54
3
 
9
 
! Отговори
Тагарееев, преди 1 година
***! Днес се навършват 79 г. ор най-тежката бомбардировка над София от твоите господари - Англия и САЩ. Нищо не казваш!?
53
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ами "безстрашните" украйнци ги виждаме на какво дередже са. Е, политиците им лапат и са добре, но хората... За страх си е.
52
2
 
11
 
! Отговори
Деди преди 1 година
"Руският" страх витае в само в твоята "кратуна", Професоре! Язък, за профи-титлата ти! Голям "спец" стана по хибридните атаки в медиите. Кой ти даде това "проф." пред името ти ?
51
0
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Чисто хипотетично ако Русия постигне целите си такива,като Тагарев,Гърневски и т.н.потомствени комунисти ще извадят книжките си от БКП и пак ще искат да управляват.Дали обаче Руския царь,които и да е няма да ги избеси с главите надолу по площадите не се знае.Предстои да видим.Ясно е,че след Украйна Руския царь ще си прибере всичко до Берлин.В южно направление надявам се не е обещал на Ердоган Балканскя полуостров.без Сърбия и Македония.
50
7
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Каквото и да ни убеждава Тагарев, аз пак ще си гласувам за Бойка Борисов, защото който гласува за Бойко, гласува за Радев, а аз също съм против ЕС и НАТО, против Шенген и Евро-зоната. С Русия сме завинаги.
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трийте *** нещастни. Ще го напиша 1000 пъти. този е вонящ политически труп и търчи от телевизия в телевизия да ръси глупотевини. Той е пес на верига на Козяк.Дано от куртоазия чете сайта ви, за да види какво мислят хората за него!А сега трийте, защитници на свободното слово!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да признаем резултатите от тези избори -- държавата е завзета от чужди слуги, като тази оттрепка, които фалшифицират всичко, включително и изборите.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грантаджията пак в напън да оправдае грешните си кинти ...
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този в политиката е ясен... по страшното е че преподава глупостите си във Военна академия и затова му се плаща...шут и вън на такива продажници
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се!:))) А пък пропагандната стратегия на другата страна включва радост, позитивни мисли и вяра в бъдещето!:))) Хахахха...Което личи от 99% от медиите в България !!
44
0
 
22
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Знае ги от опит нещата човека от работата в бкп-дсТакива сьздадоха след -89 наказателните бригади на - сик и вис
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме интересува мнението на ходещи некролози, бивши агенти на ДС и бояджии.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народен съд, 1947, 2024