Подготовката за вота е по график

Всичко е по план
30 мар 2023 23:30, Росен Стойчев
7

ЦИК е в непрекъснат контакт с вътрешния министър Иван Демерджиев във връзка със зачестилите сигнали за поставени взривни устройства в училищата, стана ясно по време на последния брифинг на комисията, съобщи Bulgaria ON AIR.

Когато се провеждат избори, има извършени гласувания - да го оставиш това нещо и да напуснеш не е точно действие. Самите помещения са били проверени, поставени са под охрана. Би трябвало да има някаква процедура, в която органите на МВР да направят обход, да спрат гласуването за минимално време и след което да си продължат нормално работата", коментира зам.-председателят на 24-и РИК Валери Цолов.

"Утре министър Демерджиев ще бъде отново в ЦИК. Ще има допълнителна информация за решенията, които са взети. Ние ще изпратим телефони, на които да се обаждат в полицията, разбира се на 112 също могат да бъдат подавани сигнали", обясни говорителката на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Подготовката за вота вървяла по график. 12 891 са всички секции, на които ще можем да упражним правото си на вот у нас и в чужбина. 302 са подвижните.

Още по темата
С машини ще се гласува в 9366 секции в България и 245 извън страната. Кандидатите са новите 240 са по-малко от първоначално регистриралите се заради отказали се през последните дни и са общо 4566.

В момента тече проверка на инсталираните машини, които на случаен принцип ЦИК е разпределила, 446 машини за 446 секции, които да бъдат проверени, след като бъдат инсталирани", уточни още Матева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: диалогвотрешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То резултатите са ясни на трети отново че дават мандати и връщане ,тоя филм сме го гледали )
4
0
 
1
 
! Отговори
Що е избори? преди 1 година
Всеки глас за бкп-дс без избор!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената коалиция ще фалшифицира и тези избори.
2
3
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Аз пък ще гласувам защото обичам България.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го боли за вота. Аз в неделя съм за риба. Не повече от 35% риби ще си загубят времето да гласуват за ГРЕБ, педигрипалите, доганя, бкп-то и рубльов. Това са хора с празни чутори