Методиев: Състави ли се правителство, то ще бъде сваляно от президента

В Европа става обратното
8 апр 2023 20:45, Росен Стойчев
127
Методиев: Състави ли се правителство, то ще бъде сваляно от президента
Снимка: БГНЕС

„Имаме всички елементи на дестабилизирана парламентарна система.

Още по темата
Президентът е лъжец”. Това заяви бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, в предаването Нова Нюз.

„Пети поредни избори имаме. Президентът е факторът, който дестабилизира политическата система, той насъсква партиите една срещу друга, сваля правителства. Имаме всички елементи на дестабилизиране на партийната система”, обясни Методиев.

Според Методиев се бърза за съставяне на парламент, за да има върху кого да се хвърлят обвинения. „Президентите в Европа правят обратното”, каза той и поясни че там те съветват партиите да се разберат. „Ако се състави правителство, то ще започне да бъде сваляно от президентската институция. Увеличиха се заплатите на администрацията, сменя се всичко до чистачка. От понеделник има смени на посланици, на търговски аташета, шефа на ДАНС назначават в петъка. От понеделник се назначават десетки ключови структури”, обясни Методиев.

По думите му служебните кабинети трябва да бъдат премахнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
На президента работата му не е да сваля правителства, а да връчва мандати. Него вече го болят главата и ръцете от връчвания, а редовно все няма и няма. Така е, като нарича завършилите в Харвард шарлатани. А0 пък ще напиша, че военните са просте А и особено генералите от тях. Причината е повоче от ясна. Когато Господ е раздавал акъл, те са били на учение и са се скрили под мостовето. Та за това и той не ги е видял и ги е пропуснал.
99
4
 
1
 
! Отговори
.. преди 1 година
До 1950В две изречения си допуснал правописни и пунктуационни грешки достатъчни за двойка при диктовка от 1 страница на третокласник. Колко точно да си умен и прозорлив?!?
98
1
 
1
 
! Отговори
Сега преди 1 година
То нито единият нито другият са стока но защо все от после Ви идва.ПП. Така е сега и с гласуването Ви.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бах мама му, к.103 Селски, 4 изречения си написал, 5 правописни грешки в тях. *** да си доучиш,а сетне хващай i-pad-a. Много си неграмотен, не се излагай така. Нали си от харвардците?
96
2
 
7
 
! Отговори
вв преди 1 година
До az- И с право го е уволнил. Аз такъв тип не бих взел и за портиер. Освен интриги и сплетни друго не може да прави.
95
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Този ****** е изтъкан от злоба и ненавист към целия свят. Сутрин мрази другите , след обет себе си. Не само речта му , но и физиономията е изпълнена със жлъч и злоба, Ще умре от собствената си отрова, която го изпълва.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев бил лъжец!Я кажете,кога в 33 годишната "демократична" вакханалия така наречените "парЛАЛАментаристи" са ви говорили истини?Кога бе,господа оФФчици?Само лъжи и лъжи,които така отвратиха народа,че на "избори" се явяват една шепа избиратели.Това,обаче,на плямпалата поклонници на парламентаризма не им прави никакво впечатление!А сега не се бойте,от козяк ще свият сърмите на партийнитетартори(до един нацвъъкани) и ще си направят правителство,макар и само да ни напъхат във войната и еврозоната!
93
3
 
3
 
! Отговори
az преди 1 година
До Алекс Как да си намери работа човека - като през цялото това време управлява точно човека, който го е уволнил и го преследва?! Това само показва колко отмъстителен е РР.
92
7
 
7
 
! Отговори
Прав е! преди 1 година
Радев целенасочено ни тласка към размирици, да не кажа гражданска война с цел установяване на еднолична тоталитарна власт, истинска, а не измислената с която започнаха протестите! Целта е присъединяване към евразийския модел! Към тези, които имат сантимент към времето на социализма ще им кажа да не бързат да се радват, защото нищо няма да е същото, а напротив истински глад и мизерия за 98% от българите!
91
1
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 102 Масата на Путин е далеч по голяма. Страх го е човека.
90
9
 
14
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 година
На там вървят нещата. Човека ни го казва от кухнята на президента.То па един президент....Упадъка започна от него.Не адекватник като Путин.
89
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно съм съгласна със 100. Трябваше да искат импийчмънт на Радев. Щом и човек от кухнята/макар и бивш/ казва, че Радев е лъжец...тя работата е ясна. НИНОВА носи главната вина за Радев. Тя го вмъкна в политиката. Радев свали ГЕРБ като ясно осъзнаваше, че те нямат алтернатива. Кирил, Асен и Лорер, обаче не ги вкара Радев в политиката, а ПЛЕВНЕЛИЕВ. Не съм гласувала за Първанов, но май той ще се окаже най-свестният президент. Не създаваше раздори, а помирение.
88
23
 
32
 
! Отговори
Надя преди 1 година
А бе вие не можахте ли да разберете,че не може да обединява,защото е алчен за власт.Ако беше нормален човек, ако имаше качествата на държавник той нямаше да докара България до катастрофа.Той е един посредственик ,слуга на олигарси и заобиколен мошеници .Както до сега не е имало такива нагли шарлатани както ПП- и ДБ - в политиката,такъв и негодник като Радев не е имало Президент
87
11
 
24
 
! Отговори
Филмът Бай Дрън преди 1 година
Много се събрахме на хранилката на Козяк, ама кога ли ще се завърне Доналд и ще ви затири в кочините, които сте създали в главите си. И тогава ще настъпи вой.. сега е нищо. Ще си търсите в СПИДИ работа, ама и за там няма да сте годни.
86
19
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Колоян Методиев не можа да си намери работа след като беше изритан от Президенството.Изглежда Президентът е бил прав като го освободи.
85
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам информация, че Христаки Иванов- Пинокио от проДай България дестабилизира страната чрез ч-лена и симпатизант на проДай, БеГе- нещото от трети- четвърти пол Емил Тротинетката
84
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу Радев фатмакa разединителя руският агент
83
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър опит, но въпросното лице бе уволнено през 2020-та и няма как да е запознато от първо лице с действията на Радев.
82
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е последният човек, който има вина за поведението на шайката клоуни в парламента и приказките на гневни уволнени служители няма да променят това. Трябва ли да ви припомням с какви родилни мъки си избраха председател на парламента?
81
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е- насъсква партиите едни срещу други като изпълнява конституционните си задължения да им връчва мандати за съставяне на правителство. Алчността на партиите веднага се проявява и те не искат да се коалират с никого. Затова трябва да спре да им връчва мандати и да управлява сам. Така ще изкупи греховете си.