ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат

"Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза"
21 май 2023 12:12, Красимир Ангелов
144
ДСБ категорично: Решението е експертно правителство с втория мандат
Снимка: БГНЕС

Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС. Това се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Агенция БГНЕС публикува нейния пълен текст:

Още по темата
"Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12 годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.

Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в Еврозоната и Шенгенското пространство.

Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.

Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.

ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички", се казва в резолюцията на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Писна ми от измислени нещасни експерти. На вас не ви ли писна ?
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никакви сделки с ГЕРБ, иначе в канала!!!
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Срам ме е че гласувах за тези ***.
121
0
 
4
 
! Отговори
Дддд преди 11 месеца
Тоя *** що нее в Украйна на фронта.
120
1
 
6
 
! Отговори
Резултатът е преди 11 месеца
Още 6 месеца управление на марионетно правителство на оня със зелените чорапи и тотално затъване в дългова криза.
119
3
 
12
 
! Отговори
Кольо преди 11 месеца
Щом и този измислен генерал се е докопал до депутат егаси държавата която имаме.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Очевидно потомците на бившите червени - сегашните управници загряват по-бавно от албански реотан, но да се поучат от управлението на държавата преди 1944 г. Цели 63 години следствието е било служба към МВР., а прокурорите - наслужба към съответните съдилища. Не е имало гл.прокурор, нито (независими) 2500 прокурори и следователи.Прокурорите при нужда от защита на интересите на държавата съответният съд ги е включвал в съдебния процес.Не е имало ежби между прокурори,следствие,съд.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се гответе да дойдете на власт, Ристо и ген.Атанасов.Онези тримата сподвижници може да не са добри администратори, но те и нямат намерение да бъдат такива. Целта им е каквото има да опоскат за 2-3 години, да го вземат,сетне още 1-2 години закупуват имоти,продават ги на висока цена и се изнасят в Турция или Гърция. Тези двамата да му мислят,че остават тук и те ще теглят заради тримата топ-играчи по доброзорна приватизация и фалиране на държавата.
116
1
 
3
 
! Отговори
Няма да има вече: преди 11 месеца
"ГЛАВЕН ПРОКУРОР"----ПИРАМИДАЛНАТА СТРУКТУРА УМРЯ!!!!....ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СА "ГЛАВНИ" И "НЕЗАВИСИМИ"!
115
3
 
3
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 11 месеца
До ИвайлоПП искат да са новия октопод. Не искат да делят
114
3
 
11
 
! Отговори
Полковника преди 11 месеца
Гнус ! Женерале Гном се е озверил ! Погледнете го - типичен комунист-сатрап , от времето на върлия комунизъм ! И това *** иска да управлява държавата , след като 50 г. я е съсипвал !!! Българите , от какво сме направени ? Май сме събирани всички от рогозката! За да позволим такива и.з.р.о.ди като Гнома да решават бъднините на България !
113
3
 
11
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 11 месеца
Искаме три месеца власт. Да върнем парите на спонсорите. И после бегаме. Инак ще ни хвръкнат зелките
112
2
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 11 месеца
НО КОМЕНТ!
111
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никакви договорки с ГЕРБ. Няма този, който сложи Гешев да го замени с някой друг, а ГЕРБ да ни правят съдебна реформа. Това е абсурдно.
110
0
 
10
 
! Отговори
Ивайло преди 11 месеца
След като Продължаваме Промяната беше създадена с цел да се бори с мафията и главатаря ѝ Б.Б. , не губи ли сега смисъла на съществуването си? За да влязат в коалиция с ГЕРБ би означавало, че или ГЕРБ някак си вече не са мафия или ПП се присъединяват към тях и октопода? И в двата случая вече няма нужда от съществуването на партия ПП. Иначе добър цирк разиграват за пред хората сякаш от тях всичките нещо зависи. Бъдещите министри от поне седмица се хвалят и обевяват пред хората с които "ще работят
109
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
А ние сме категорични - без джуджетата (като Атанасов) в управлението. Те навсякъде по света само поразии правят.
108
3
 
9
 
! Отговори
Баба Пена преди 11 месеца
У наше село много се вълнуваме от съдебната реформа, а не от цените и инфлацията
107
7
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 11 месеца
Гнома ще духне супата. Възраждане идва. Днес пред централата на ЕС, утре пред тая на ДБ
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Малко за политика E то къде ти е логиката бе пич?? С втория не можело да стане било по-възможно с третия... хубавото е лошо, лошото е хубаво.
105
5
 
22
 
! Отговори
Защо? преди 11 месеца
Искат подкрепа от тези на които отказаха такава! Къде е логиката? Ако ГЕРБ ги подкрепят, това означава пълен провал за Бойко, на следващите избори ! Видно е,че ПП/ДБ не искат да има правителство, защото в "мътна вода" най-лесно се лови риба! А "шарани" в България има много!