Радев отсече: Няма логика България и Румъния да не са в Шенген

София е покрила всички технически критерии още през 2011 г.
26
Радев отсече: Няма логика България и Румъния да не са в Шенген
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма никаква икономическа и политическа логика България и Румъния да бъдат извън Шенген. Това заяви президентът Румен Радев на съвместен брифинг с държавния глава на Хърватия Зоран Миланович, който е на официално посещение в България. Той отбеляза, че България е покрила всички технически критерии още през 2011 г. и това е прието от Европейската комисия.

Още по темата
Нашето държане извън Шенген с всякакви моменти хрумвания и моментни политически доводи подкопава самата нормативна база на ЕС, подкопава механизмите за вземане на решения в ЕС, каза още Радев. Това е загуба не само за икономиките на двете страни, това е унижение за гражданите не само на двете страни, но и загуба за Европа, коментира Радев. В момент, в който говорим за военна мобилност, за по-голяма сигурност, за борба с икономическата криза и инфлацията в Европа – ние да възпрепятстваме свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали, което е в сърцевината на съюза – няма логика, обясни президентът.

Президентът посочи, че за последните месеци България има две проверки от Европейската комисия и на двете страната ни е показала отлични резултати. „Октомври е дата, която лично съм изговорил и съм получил подкрепата от всички европейски институции, от всички държави членки с две условности“, каза Румен Радев. По думите му, ако парламентът приеме важните закони, няма да има пречки и доводи да спират страната ни по пътя към членството ни в Шенген. /БТА, Николай Трифонов/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ШенгенРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
стена на границата със сърбия стена по границата с турция стена по черно море еврозоната
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
стени по границите по границите на шенген
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За комунистическа България Шенген НИКОГА НИКОГА НИКОГА АМИН АМИН АМИН.
21
1
 
4
 
! Отговори
НеРазбрал преди 10 месеца
Зеленото чорапче, защо трябва да влизаме в Шенген , за да си напълните джобовете с още пари ли? Има ли референдум за това влизане в поредната кошара? Всъщност и да има, видяхме какво понякога се получава с референдум- ите( пример на Дългият ).
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Три хиляди лобистки фирми били корумпирани в ЕС / на 500 милиона население/Та това е смешна цифра. Само в Енергетиката ,холдинга и НЕК, Община София ,топлоф.Ад и още много са десетки хиляди в сивия сектор . Или Арендатори като Йосив Копсон който от Балчик до Плевен държеше земеделската земя чрез Лукойл от 2000 - 2017г. Докато почина
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма логика и радев да е президент.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До16. И дядо си имаше и земя и лозе и гостилница . Но като не влезе в ТКЗС - то. Насилствената КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ го погуби. Сега тридесет години На Ужким няма ТКЗС , но такива са законите , че група ОПГ държи земята на половин Северозапад
17
3
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 10 месеца
Питай Лайен, Лагард и големият скандал в Брюксел с дребните евра. Питай и Тареш - румънски евродепутат. Най-голямата корупция е в ЕС. Затова има над три хиляди лобистки фирми регистрирани в ЕС, ама дали плащат данъци като в САЩ не знам.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ти трябва Шенген . Защото като отидеш на Запад ще те арестуват за произхода на парите . В Шенген офшорни богаташи няма . Има богаташи яко работили от 15 годишни до 65 навършени
15
9
 
1
 
! Отговори
Дядо ми казваше преди 10 месеца
Имот без граници, не е твой. Държава без гланици е територия. България има всички дадености да бъде самодостатъчва, вода, земя, животновъдство, лека промишленост, торове. Акъл требе, а не Шенген. На "Шенген" му трябват евтини роби и територии без граници. Ако Ердоган пусне емигрантите, ко прайм? ЕС е вреден за България, а еврото ще ни унишоЖи финансово, няма да има средна класа. Продават България за жълти евроцентове. Ценните кадри ги наемат и без Шенген, по турско са обикаляли Европа без Визи.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 12 и какво ще покажеш на най големия пазар. Като в самата България не можеш едно овче млеко или сирене да извадиш истинско 100%
13
0
 
9
 
! Отговори
Логиката реши: преди 10 месеца
Няма никаква логика и ти все още да си президент ! Дори Токаев и Пашиян имат повече гръбнак от тебе...
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 11. Разбирате главата от Шенген и критерии. Казаха ти от ЕС /Нидерландия и още една две страни/ Посочиха и имена , кои трябва да са в затвора и тогава Шенген . Корупцията е по голяма в нас от Испания , Гърция, Дания и Германия . Взети заедно. На много ниско ниво схеми, сива икономика, мними обществени поръчки. Офшорни фирми. Убиици на свобода.
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Испания, Италия и Гърция не отговарат на критериите а са членове. Ние отговаряме ама не ни щат у Шенгена. А ся де. Ей Евросолидарност и справедливост.
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е па логика нема, ама и членство нема. Ние сме за западняците сме за страшилище.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не, България не трябва да бъде изритана от ЕС. Само трябва мутрите да бъдат изритани и натирени на правилното място. Лишени от всякаква политическа и икономическа власт.
8
0
 
7
 
! Отговори
Логиката преди 10 месеца
Радев, а за троянския кон чувал ли си?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България трябва да бъде изритана като мръсно коте от ЕС...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма логика за Румъния, която 1989 показа как се прави лустрация. Вас червени хмери и резиденти Европа ви спаси. Румъния вскеи ден работи срещу корупцията и не се страхуват да си вкарват политическия и олигархичния престъпен ***, където му е мястото. В Затвора. В Румъния ходят инвеститорите. Вие ченгета и имзислени генерали, какво правите? На издръжка на мутрите сте и ги пазите от правосъдие. По-скоро очаквам Румъния да бъде отделена от България и приета в шенген. Резидент популист.
5
4
 
3
 
! Отговори
Не ми трябва Шенген преди 10 месеца
Намалете инфлацията на храни, на ток, вода, парно-индивидуален отказ сградна. Всичко се вдигна от 30 до 70%. Всичко. Още заеми теглете, да стигнем Гърция. И еврото като приемат, тогава ще видим розови домати 20 евро, спекуланти. Сирена и кашкавали без мляко. Кво ядем бръмбари.