От ЕК потвърдиха - Фон дер Лайен и Кирил Петков са били в контакт

Двамата обсъждали важни теми за България от европейския дневен ред
27 май 2023 14:44, Елка Василева
318
От ЕК потвърдиха - Фон дер Лайен и Кирил Петков са били в контакт
Снимка: архив, БГНЕС

От Европейската комисия потвърдиха, че нейната председателка Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са били в контакт. Оттам уточняват, че двамата са обсъждали важни теми за България от европейския дневен ред, в т.ч. и подготовката на страната ни за еврозоната и приемането й в Шенген, предаде БНР.

Още по темата
"Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още веднъж потвърди подкрепата си за приемането на България в Шенген. Има много стриктен процес за влизане в еврозоната, който се прилага за всички страни. Ролята на Комисията е да ги подкрепя в изпълнението му. Явно е, че правилата трябва да се спазват", казват от Комисията.

Съобщението е във връзка с разпространения вчера запис на депутата Радостин Василев, в който се чуват репликите на Петков, че Урсула фон дер Лайен го е уверила в шансовете на България да влезе в Шенген, но не и в еврозоната на този етап. Както той твърди, тя му е подметнала шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности и може да се направи компромис за еврозоната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАЩО НЕ ЦИТИРАТЕ КАКВО СА КАЗАЛИ А ПРЕИНАЧАВАТЕ КАТО В ДНЕВНИК И ДРУГИТЕ ПСЕВДОМЕДИИ?
238
1
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 10 месеца
В контакт викате а, хахахаха? Кой е бил жената и кой мъжът само не разбрахме.
237
0
 
6
 
! Отговори
туззеленски преди 10 месеца
Кирка пак се мушкаш където не трябва Изчезни
236
0
 
11
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 10 месеца
И двамата са вредители. За еврозоната ще се наложи да се убиват политици!
235
2
 
13
 
! Отговори
Жана преди 10 месеца
Урсула да си ги взима Кирчо и Кокорчо и Ицето и Гнома да взимат влака към Сибир малко на курорт ....че от войната най тежко го изяде Европа но всички си мълчат ..Европа отслабна ужасна многа защото беше един донор просто
234
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъв е бил контакта - звуков,физически или и двете ?
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За Къдрил Еврозоната започва от извътре на едни по старческиомочаниОкензани и разхероидани гащокилотни витини с дантели от стара домашна българска риза
232
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не и харесваме вицове какви яденета няма контакт мацката изключи контакта
231
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фотографите снимат сним и все гледа да ни представят Киро като "Кирюхът-бабейзно некрофилюхев ексибиращ се с тва абортовадно бабче?"
230
1
 
2
 
! Отговори
опЖиви и адиМъртви преди 10 месеца
Урсузка да въри с пила да си изчегрта айдито и бройката текове от онзи олигавен забременяващ парапет. . .ниц усмивката като унъз дет я нижеше га со Зеленски слазхъ по стълбите докосвйки се пипайки се хващайки се и най важното смеейки се усмихнато в непрестано усмихващите им се фацета дорде артисти от местни театри бяха налягали по улиците дополовина напъхани в найлонови чували и ни куче ги душеше,ни очи им гарга кълвеше и ни им посърнака майка мухите от лицата отвяваше.Тогас беа живи,днес-мъртви
229
1
 
6
 
! Отговори
Дочуто Путилифона преди 10 месеца
Урсулка: Кире, сакаш ли да влезнете у еврозоната ?Кирчо: Ами да не искате да изпълняваме разни работи?Урсулка: Няма бе, безплатно ша е ...Кирчо: Оооокей... / с харвардски акцент/Урсулка: Разбрахме се, начи . Аре, лека че режа един вурст за вечеря ......
228
1
 
10
 
! Отговори
Урсулю и преди 10 месеца
Гриндера колкото и да замазват кафявото,вече се размириса яко,направо вони! Мястото и на двамата е зад решетките,те си знаят защо!
227
2
 
27
 
! Отговори
То се чу преди 10 месеца
Освен, че фон дер лайен обяснява как "не са важни само моралните ценности", как могат да "се заобиколят правилата", но и тук не се говори, че мъжът й е свързан с доставките на ковид ваксините, които се доказаха като безполезни, вече не са и нужни и принуждават страните да ПЛАЩАТ за ваксини, които отказват, които няма да бъдат произведени! Тази същата, която НИКОЙ европейски гражданин не я е избирал, но обяснява, че ще прави съединени европейски щати, против волята на хората!
226
2
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До 225 "Поне да се знае ЕС кой подкрепя" - да, ЕС подкрепя шарлатаните, фалшификатори на избори и тези които поставят себе си над Конституцията. Защого това е ЕС... и единствените които го подкрепят са неграмотните и некадърни про'с'таци като теб.
225
1
 
2
 
! Отговори
Жениците питат преди 10 месеца
Жениците по пазарите от някъде за някъде са посучвани да си гукат за татакото на Кирухата та дали макятъ, таткото и нихни гракя и сестри са работили в онази финансова пирамида на кандаския руснак Майкъл Чьорнй пред със скъпите и тежки куфари да се одмълзат за Канада. Питат хората и се кълнат че ням да галсуват за ПъПъ-роидите ако Кирката не даде ясен и документиран отговор за пирамидата и за дипломата от Хървадскио уверситрът доказателно да покаже че не е фалшива защо такава няма.
224
0
 
12
 
! Отговори
тиня преди 10 месеца
"ЕС не се води само от морални ценности". Като си казала А, кажи и Б, лелче. кАжи да чуем от какво се води, не че не знаем!
223
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 231 "Още по лошо значе Киро не лъже ония са подстрекатели на всички изгъзицци." - ТИ сега ли го вдяна бе, про'с'так европеиден?!
222
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено, че са били. Колкото Киро е лъжец, Урсулата е двойно по-голяма лъжкиня!
221
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ти го наблъскам и в модерасТА,след като изтри мнението,че тоя е абсолютен Олиgoфрен,дали той или пък ти се почуствахте по добре?
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още по лошо значе Киро не лъже ония са подстрекатели на всички изгъзицци.