На Румен Радев му се усладила властта

Никой не бил щастлив от кабинета с втория мандат
48
На Румен Радев му се усладила властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Атанас Славов е предложението за министър на правосъдието в проектокабинета "Денков-Габриел".

"Промените в Конституцията ще бъдат основен приоритет на парламентарното мнозинство, така че доц. Славов би могъл да допринесе за по-качествено и по-бързо написване на текстовете. Винаги сме следвали тезата за експертност на това правителство и не сме търсили пледирали за повече хора от ДБ", заяви депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Според него никой не е щастлив от този кабинет, но "това математически е единственият вариант".

"Обещахме на избирателите си, че ще работим за кабинет с нашия мандат. Освен това, представител на ГЕРБ в него е само Мария Габриел, което е допустимо отклонение от първоначалния план. Постигнахме добро съотношение по експерти - политици", обясни Панев.

Депутатът призна, че доверието между отделните политически сили в парламента е много слабо, но може да бъде изградено чрез гласуване на закони.

"За конституционна реформа се изискват поне 2/3 мнозинство, така че разговори за нея не трябва да има само с ДПС, а и с другите партии в НС", категоричен бе той, като допълни, че "много неща през следващите седмици могат да ни изядат главата".

Панев коментира и изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ, в които се чува Христо Иванов да предлага Комисия по имунитетите към НС.

"Даването на имунитета е лично решение. Не се притеснявам от нищо и бих дал своя, ако ми го поискат", каза той в отговор на въпроса трябва ли Бойко Борисов да се откаже доброволно от своя имунитет.

Депутатът не пропусна да изрази мнението си относно изказванията на президента през последните дни.

"Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран. Ако има нови избори, това ще му е шестият. Услади му се", каза гостът на Bulgaria ON AIR.

Панев каза още, че ДБ са успели да постигнат част от целта си - в окончателния проектокабинет присъстват повече имена на експерти, отколкото преди месец. Той съобщи и че с ГЕРБ-СДС са обсъждали борд по номинации за регулаторите, който да преценява професионалните качества на кандидатите, тъй като "сега служат за бухалки".

"Такъв кабинет би могъл да бъде преходен, докато се осъществят определени намерения, сред които промени в съдебната власт и ускоряването на конкурентоспособността на икономиката", заключи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Панев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Към радев-гордо знаме му е путин.
34
3
 
2
 
! Отговори
ПП преди 10 месеца
Абе защо толкова хора пишат, че Румен Радев е зависим от Русия? Това просто не е вярно! Едно е да си зависим като Беларус, друго е просто да ги обичаш от сърце, като нас, българите и Сърбия. Ние на Балканите винаги ще си ги обичаме руснаците и винаги ще сме в дружба, нашите братски народи! Що се отнася до Украйна, президентът го каза най-добре - това е една напълно излишна братоубийствена война, която трябва незабавно да спре!
33
0
 
5
 
! Отговори
народа преди 10 месеца
на крива ракета космоса й пречи
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ГЕРБ бравоооо, грабна жълтата фанелка за липса на АКЪ ЧЕ !
31
1
 
3
 
! Отговори
Лилипутин преди 10 месеца
Анонимник,внимавай какво си пожелаваш!
30
4
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
A бе джeндepacкитe *** много сте активни бе! Въртите цент-рофугата, а говорите за копейки..
29
14
 
12
 
! Отговори
Ако преди 10 месеца
Някой се чуди какво е предал Радев. Радев постави България в изолация от ЕС и НАТО. Дайте му повече власт и ще извади България от НАТО първо. Затова бута за още едни избори белким Възраждане станат пътви. Той иска да направи България Беларус на Балканите. И да я предаде на Русия. А Русия ще го държи на власт до живот.
28
11
 
13
 
! Отговори
Крадев преди 10 месеца
Вярно е,че ми харесва да съм президент,но повече ме интересува мнението на Путин. Защото той ме одобри за президент и впрегна всички възможности на руснаците за да съм президент. Ако не играя по неговите правила,той Путин ще ме и свали и накаже...както свали правителството на Петков.
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
щом бъде гласувано правителството на подмяната между ГЕРБ И ПП-ДБ, ОЩЕ НА СЛКЕДВАЩИЯТ ДЕН ЩЕ ЗАПОЧНАТ ПРОТЕСТИ ПОРАДИ ДОПУСКАНЕ НА КОРУМПИРАНИЯ ГЕРБ ДО ВЛАСТТА - И ТАКА ДО СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДВОЙНАТА ИЗМАМА
26
14
 
18
 
! Отговори
Радев и Израждане преди 10 месеца
Вън от България
25
8
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 10 месеца
Пуделчето е Путинско
24
12
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 10 месеца
Радев е пиринско пуделче.Импийчмънт веднага ! *** извън закона
23
6
 
10
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
Този от снимката е за "одиране" докато мърда!
22
2
 
0
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
До Любомир 13 i 14. Вие изплискахте легена!
21
9
 
13
 
! Отговори
Най преди 10 месеца
Най важното сега е да се запази България като член на ЕС и НАТО. Успее ли Радев да ни вкара в руския колхоз не е ясно тоя път дали ще излезем. Предишния път трябваха над 40 години и национална катастрофа за да се измъкнем.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
akad. Денков ще закопае руския гробокопач Крадев където му е мястото! Ще видите какво се казва академично управление. Булгурите бяха свикнали само мутро-комунисти да ги управляват. Управлението на истинско про-европейско правителство ще даде резултати още в 1-вите месеци!
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Служебните на Радев явно са крали като за последно щом искат и сребърния фонд да пипат Василев ще намери празна хазната :) Време е гълъбите да отлитат заедно с пилота
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много е опасно когато един военен получи цялата власт не само че му се услади но до последно няма да я пусне РР не е толкова умен той е инсталирана марионетка от Кремъл и получава заповеди Войната в Украйна му свали маската и се забърза за Президенска република по руски
17
2
 
5
 
! Отговори
Някой към Любомир преди 10 месеца
До някъде имаш право, но на хората им писна от компромисни варианти и примиряване с нещата, а в същото време осъзнават, че срещу мафията няма кой да застане. Също е трудно нови кадри без опит. Просто е една трагедия без край. За жалост тя е навсякъде. Само стари мафиоти и наши и ваши и хора мислеше се за някаква лелеле каква класа превъзнесени...те за това нямат представа за реалността в живота на хората. Има огромна пропаст вече почти непреодолима....Парите не прощават съсипват колкото могат...
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички са доста охранени в - продай бг, явно грантовете от посолството са големи