Донев представя отчет за работата на служебния кабинет

Това ще стане на открито заседание на Министерския съвет
5 юни 2023 08:10, Елка Василева
8
Донев представя отчет за работата на служебния кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Отчет за работата на служебния кабинет в периода 3 февруари - 5 юни ще представи на открито заседание на Министерския съвет (МС) служебният премиер Гълъб Донев. Това съобщиха от пресслужбата на правителството.

С протоколно решение МС ще одобри отчета за своята дейност в мандата на второто служебно правителство с министър-председател Гълъб Донев. Откритото заседание ще започне в 10:00 ч. и ще бъде излъчвано в реално време на правителствената страница в интернет www.government.bg.

По време на заседание на правителството на 23 май Гълъб Донев съобщи, че най-големият успех на служебното правителство трудно може да се отчете в протоколно решение. По думите му служебният кабинет управлява държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие, което е изглеждало скучно на моменти. „От друга страна - забавлението, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите", каза Гълъб Донев. Според него същото се отнася и за политическата въртележка. Той изрази надежда, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат.

БТА припомня, че след неуспеха на 48-ото Народно събрание да състави редовно правителство, президентът Румен Радев разпусна парламента, от 3 февруари, и насрочи предсрочни парламентарни избори на 2 април т.г. Със свой указ от 2 февруари държавният глава назначи нов служебен кабинет, който встъпи официално в длъжност от на 3 февруари. За министър-председател бе назначен отново Гълъб Донев.

Това е петото служебно правителство, което президентът Румен Радев назначава, деветото служебно правителство от 1990 г. насам и 101-вото правителство на България.

Първият служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, и пети в историята на страната, е с премиер проф. Огнян Герджиков и работи до 4 май 2017 година.

Вторият и третият служебен кабинет, назначени от Румен Радев, съответно на 12 май 2021 г. и на 16 септември 2021 г., са последователни и в двата кабинета служебен премиер е Стефан Янев.

На 2 август 2022 г. президентът Румен Радев назначи първото служебно правителство от началото на втория си мандат и четвъртото, откакто е президент на страната, със служебен министър-председател Гълъб Донев.

С назначаването на 3 февруари 2023 г. на Гълъб Донев отново за служебен министър-председател, за втори път в историята на страната служебно правителство наследява властта от служебно правителство.

Президентът Румен Радев е назначил най-много служебни кабинети в сравнение със своите предшественици.
(БТА, Рени Никифорова)
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде махай се турско ***.Мязаш на Доган, мамата ти татарска проста.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отчета е три думи - корупция, наглост и некадърност
5
0
 
1
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 3 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!
4
1
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
" Гълъбчето " днес ще се оплаче от жените , че са го сваляли с дамски пражки .
3
1
 
0
 
! Отговори
Гълъб преди 3 месеца
С един полет на правитлествения самолет при посещението на президента Радев в ЮАР, успеяхме да елеминираме Къро, да върнем Галев (за да му получим инфаркт) и да подкрепим руските интереси в ЮАР! Всичко това с един полет!
2
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Нула! Ноль! Zero! Освен международна изолация и гигантски бюджетен дефицит, това правителство не свърши нищо. Дори на изборите имаше редовните фалшификации.
1
0
 
0
 
! Отговори
33 г, с вишу, безра преди 3 месеца
Г-н Министър, защо се налага да живея с мама за да свързвам двата края? За мой собствен апартамент и кола забрави.